Martin Schulz stuurt Griekse racist uit het Europese Parlement weg

Martin Schulz maakte vandaag korte metten met racisme in het Europese Parlement.

De voorzitter van het Europese Parlement – Martin Schulz – had vandaag een resolute afstraffing voor de Griekse extreem-rechtse Gouden Dageraad-politicus Eleftherios Synadinos in petto:

Parlementsvoorzitter Martin Schulz maakte er weinig woorden aan vuil en gaf bodes opdracht de Griek naar buiten te begeleiden.

Het gaat om Eleftherios Synadinos van de Griekse extreemrechtse partij Gouden Dageraad, die vaak van neonazisme wordt beticht. Hij had gezegd dat ,,Turken barbaren zijn die God verachten”.

Had hij dat moeten doen? Tja. Allereerst: ik lig er niet wakker van. De Gouden Dageraad is een walgelijke neonazistische partij die er allerlei vreselijke rassentheorieën en antisemitische complotten op nahoudt. Hoe minder die gekken de kans krijgen hun mond open te trekken, hoe beter het is. Je kan een uitspraak als “Turken zijn barbaren” ook moeilijk een zinvolle bijdrage aan enig debat noemen. De Turkse regering, sure, die wel. Maar Turkije telt 80 miljoen inwoners, en dat zijn heus niet allemaal Untermenschen. Ik weet zeker dat wanneer ik mijn goede vriend Michael van der Galiën (tevens hoofdredacteur van deze website) pen en papier geef, hij het hele vel kan volschrijven met Turken die deugen. En dan hebben we het alleen nog maar over zijn eigen sociale cirkel.

Daarnaast is juist één van de grootste problemen met Turkije dat het in toenemende mate theocratisch bestuurd wordt, met vele tientallen miljoenen mensen die de islamistische AK Partij keer op keer een verkiezingsoverwinning toeschuiven. Verachten Turken dus God? Nou, juist niet. Dat is nu juist het hele probleem.

Maar één ding moet ik toch óók gezegd hebben. Dat uitgerekend Martin Schulz nu deze mafketel uit het parlement wegstuurt, wringt. Want wie weet zich dit nog te herinneren?

screenshot Martin Schulz (EU)Precies.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

  1. sarko

   Stelletje Neanderthalers.. valt me niet tegen van het ECR

 1. ceteris paribus

  Goede actie van Schulz. Dat Dageraad-volk is tuig van de richel. Dat soort volk hoort niet thuis in het Europese parlement.

  1. sarko

   Geheel met u eens.

   1. halo1

    Wat heet ::”tuig van richel”… volkomen subjectief begrip ..ik vind dat vaak van linkse mensen..die vind ik bovendien vaak naief..dus dom. Over 100 jaar zal gebleken zijn wie Europa echt naar de knoppen hebben geholpen…ik garander u : links.. niet deze Griekse splintergroep…

  2. cmsuijkerbuijk

   @CP
   Hoezo niet? Ze zijn toch democratisch gekozen? Communisten zitten er toch ook! Dat ze abjecte en verwerpelijke ideeën hebben, dat is duidelijk, maar dan kunnen de socialisten in hun algemeenheid en de groenen ook wel opsodemieteren. Want die zijn onder hun laagje moraliteit nét zo abject. Zij hebben immers lak aan de Europese bevolking en willen, tegen de wil van de diverse volkeren in, natiestaten opheffen.
   Kijk en dan zegt die Griek het in elk geval nog openlijk, maar dat hoogverheven moralistische tuig handelt in het geniep!

   1. sarko

    Er zijn grenzen en deze beweging gaat gewoon te ver.
    Kun je zeggen democratisch gekozen maar dat was ene A ook.

    http://www.hpdetijd.nl/2014-05-12/holocaustontkenners-van-gouden-dageraad-binnenkort-in-europees-parlement/

    1. Vigo

     Om te stellen ‘er zijn grenzen’ in betrekking tot Griekenland lijkt mij nu niet de slimste opmerking van het jaar, nou ja, het is pas maart zullen we maar zeggen….

     1. sarko

      LoL

    2. cmsuijkerbuijk

     @Naïvo
     Vrijheid van meningsuiting mijn beste. Hoe abject ook. Want wie zal de grens trekken en waar? De socialist en antisemiet Schulz toch niet zeker!

     1. sarko

      @suikerunie
      Het gezond verstand trekt de grens.
      Meestal vastgelegd in de wet.

     2. cmsuijkerbuijk

      @Naïvo
      Wie bepaalt wat “gezond verstand” is?
      Slechts volledige vrijheid van meningsuiting garandeert dat iedereen zijn mening mag en kan uiten, hoé abject ook!

     3. ceteris paribus

      Op grond van welke feiten meent de heer Suijkerbuijk de heer Schulz voor antisemiet te kunnen uitkafferen?

     4. ceteris paribus

      De vraag aan de heer Suijkerbuijk is helder maar hij koos het hazenpad.

      Triest niveau.

    3. Wachteres

     Ach ja, onze EU leiders zijn niet eens democratisch gekozen en geen links figuur die het opvalt.

     Hoe zou dat nu komen?

  3. Wachteres

   Simon weet geen onderscheid te maken tussen het ene tuig van de richel en het andere.

   Zijn visie op tuig van de richel is wel erg eenzijdig.

  4. The Oracle

   sprak de man, die ss- Elite kampbewaarder HERRRR SCHULTZ MET GESTREKTE ARM toejuicht!! , UNSERE A.K.A.

   heil hitler , ich und mein bruder heinrich und meinen Hund und noch veerzig andere tanferen haben einen kranken Hollander ganz kaput gemacht !!

   wel eens een duitser mosselen zien eten ??

   AUFMACHENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

   GR. OOM ADOLF

 2. Anna

  Toe maar, Martin Schulz grootste vriend van Saoedi-Arabie gaat hoogst persoonlijk EU-Parlementsleden eruit bonsjoeren.Nu zijn de twee van de Duitse AFD aan de beurt. Het begin is gemaakt. Wie volgen. Vrouw Erdogan, Emine Erdogan ” Preist Harem”. ” Frauen auf das leben vorbereitet wurden”, Spiegel-Online. “Der Harem war eine Schule fur Mitglieder der osmanischen Dynastie und eine lehreinrichtung, in der Frauen auf das Leben vorbereitet wurden” zei Emine Erdogan. Mag allemaal in het EU parlement van Schulz en anderen.

  1. sarko

   Je kletst maar wat, zie link- Wim.

  2. Viertel

   Anna, de AFD wordt niet uit het Europese Parlement gegooid. Ze worden uit de ECR-fractie verwijderd, waar ChristenUnie en SGP in zitten. Deze christelijke splinters worden steeds meer besmet met het policorsaus. Goed om te weten als we volgend jaar weer mogen gaan kiezen.

   Holocaustontkenners worden wel uit de EP verwijderd, tijdelijk hoor. Definitieve verwijdering zou niet eens kunnen. Ben wel benieuwd of voorzitter Schulz ook de Europarlementariërs met een (dubbel) Turks paspoort gaat verwijderen, als ze de Armeense genocide gaan ontkennen.

   1. Anna

    Viertel en sarko. Binnenkort een groot islamitisch Turks machtsblok in EU-parlement. ECR-fractie zit toch in het EU-Parlement.

 3. DeKadt

  Schultz heeft elke geloofwaardigheid al lang verloren. Hij is een gevaarlijke eurofiel met verborgen agenda’s. Wie de geschiedenis van Griekenland een beetje kent weet dat er in dat land een sterke anti-islam en anti-Turks sentiment is, dat veel ouder is dan de recente crisis. Enkel het feit dat een partij als Gouden Dagenraad zo’n aanhang op de been weet te krijgen zegt genoeg. Eigenlijk zie je bij alle landen die in het verleden met de islamitisch veroveringen te maken hebben gekregen dezelfde reactie. Men wantrouwt alles wat moslim/islam is. En dat is terecht. Zo’n meneer wegsturen is voor de bühne, meer niet. Gouden Dagenraad gaat er in ieder geval niet van weg.

 4. Wachteres

  http://www.telegraaf.nl/gezondheid/25362740/__Tuberculose_door_vluchtelingen__.html

  Meer tuberculose door vluchtelingen
  2 uur geleden

  DEN HAAG – Het aantal gevallen van tuberculose neemt toe. De longziekte is vorig jaar 867 keer vastgesteld in Nederland. Dat is 53 keer meer dan in 2014, een toename van 6 procent. De stijging komt doordat er veel asielzoekers binnenkomen uit landen waar tbc veel voorkomt. In de afgelopen jaren was het aantal gevallen juist aanzienlijk gedaald.

  De meeste tbc-patiënten komen uit landen als Eritrea, Somalië en Marokko. In Syrië is tuberculose geen groot probleem.

  Zal Schulz hier ook verantwoordelijkheid voor nemen?

 5. Kees

  Schultz houdt meer van Svoboda en Pravi Sektor…..

 6. toetssteen

  Vond Jan van Polen ook. Vond Karel Martel idem. Weet je wat, we sleuren ze voor het tribunaal.

  Enne, hoe zit het ook weer met die miljoenen blonde onderleggers die geript zijn?
  Lazer toch op met dat policor gekwek! Hou islam binnen de grenzen en als je je niet aan wenst te passen, daar is het gat van de deur en oprotten!

 7. Arachne

  Gouden Dageraad heeft altijd negatieve media gehad. N.a.v. een internet uitwisseling over Griekenland met een Griek heb ik de onderstaande link met aandacht doorgelezen.

  http://golden-dawn-international-newsroom.blogspot.nl/p/our-identity.html

  Ze zijn gekozen en hebben de vrijheid van meningsuiting en het recht om daar te zitten. Barbaar betekent vreemde of iemand met een vreemde cultuur.

  Mensen die Martin Schulz tegen hebben, vind ik mensen waar ik een goed gesprek mee zou willen hebben.

  1. toetssteen

   @Arachne
   Tol het nest in, maar ik wilde nog even babbelen daar waar de zon inmiddels op koffie met ontbijt staat.
   Ik weet te weinig van The Golden Dawn, behalve een repercussie van een artikel dat feitelijk heel goed wordt samengevat door Zuesse:

   http://www.washingtonsblog.com/2016/03/hillary-clintons-destruction-emails-federal-crime.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.