Meer dan een kwart van de Nederlanders is oliedom: weet niet dat er een Oekraïne-referendum is

Geen categoriemrt 09 2016, 9:00
Waarom mogen deze mensen eigenlijk stemmen.
In een democratisch systeem moeten burgers actief betrokken zijn bij de politiek. Ze hoeven niet zelf mee te doen aan verkiezingen, maar ze moeten wel weten dat er gebeurt en waarom. En ja, als ze kunnen stemmen moeten ze dat doen.
Helaas zijn maar al te veel mensen helemaal niet betrokken bij de politiek:

Meer dan een kwart (27,4 procent) van de Nederlandse kiezers weet nog niet dat er in april een referendum wordt gehouden over het EU-associatieverdrag met Oekraïne.
De campagnes hiervoor gaan voorbij aan veel jongeren en vrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos, in samenwerking met Trouw en Kieskompas, zo meldt Trouw woensdag.

Dit is bijzonder problematisch... en het is nu aan het Stemvoor-kamp en aan de mensen van StemTegen en GeenPeil om er iets aan te doen. StemVoor wordt mede-gerund door een man die we op DDS allemaal kennen, Joshua Livestro. Het is voor een deel aan hem om zich nu op jonge kiezers en vrouwen te richten, interessant genoeg zijn dat ook vrijwel zeker de mensen die vóór een deal zijn, terwijl blanke Nederlandse mannen waarschijnlijk juist wat kritischer zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten