Mensen met een zware lichamelijke handicap verruilen hun rolstoel voor een duikpak

Geen categoriemrt 28 2016, 14:00
De zee is de grens.
Mensen die normaal gesproken vastzitten aan een rolstoel nemen een duik in een nieuw avontuur.
Een evenement in Maleisië, Marine Discovery Dive genoemd, stelt mensen die in een rolstoel zitten in staat om 'beweging' op een heel andere manier te beleven. Dan doe ze door middel van een jaarlijks duikevenement.
"Als je onder water bent discrimineert de zee je niet," aldus Ras Adiba Radzi tegen Our Better World, het digitale magazine van de stichting.
they just gawked
Het jaarlijkse evenement wordt nu voor de vijfde keer georganiseerd en is het plan van E.K. Lim. Volgens The Star Online moeten deelnemers zes maanden van tevoren beginnen met trainen voor het evenement. Maar dan hebben ze ook wat: eenmaal onder water ervaren ze namelijk een bewegingsvrijheid die ze op land absoluut niet hebben.
Een deelneemster, Sharon, legt uit: "Toen ik net begon was ik erg bang omdat ik niet kan staan. Maar de instructeur zei toen tegen me: 'Weet je dat we in het water allemaal hetzelfde zijn? Niemand kan daar staan'." Die uitspraak had zo'n grote impact op Sharon dat ze de moed om te oefenen toch bij elkaar schraapte. Nu is ze een volleerd duikster.
Ben jij lichamelijk gehandicapt en lijkt het je leuk om dit evenement mee te maken? Geef je dan hier op. En onthoud: not the sky, but the sea is the limit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten