Nederland moet zich schamen: ouderenorganisatie waarschuwt dat bejaarden massaal dakloos kunnen worden

Geen categoriemrt 29 2016, 11:00
Nou ja, dan moet je ook maar niet oud worden. Toch?
Ouderenorganisatie ANBO komt vandaag met een waarschuwing aan het kabinet: uit onderzoek blijkt namelijk dat vanaf 2020 meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten te weinig seniorenwoningen hebben. De NOS legt uit:

Op dit moment zeggen 4 op de 10 gemeenten al dat ze een tekort hebben. In de komende jaren wordt dat aantal alleen maar groter, zegt de ANBO. Het gaat dan vooral om dorpen en steden met minder dan 100.000 inwoners omdat daar veel ouderen wonen.

Zoals Johnny Quid van GeenStijl schrijft:

Eigenlijk zijn bejaarden de zieligste vorm waarin een mens kan metaforen, gezien de prognose voor de komende jaren. Geen speciaal aangepaste woningen, bejaardentehuizen voller dan een gemiddelde veewagon in Polen in 1942 en geen bank die nog een lening aangaat met een iemand die de terminale leeftijd heeft bereikt. Het kabinet zou natuurlijk een beleid op kunnen stellen om bijvoorbeeld oude kantoorpanden die leeg staan om te bouwen tot pensioenvriendelijke dementie-forten en alzheimerkastelen, maar ja. Dit kabinet en visionair beleid waarbij uit belang van de burger wordt gedacht. Haha.

Dit kabinet denkt eerst en vooral vanuit zichzelf, de burger wordt gezien als een lastig detail. Of eigenlijk dat niet eens: als een nuisance.
En dat is al helemaal zo als je een bejaarde burger bent. Tegenwoordig moeten ouderen het kabinet blijkbaar op hun blote knietjes danken dat ze niet gewoon preventief 'ge-euthaniseerd' worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten