Nederland moet zich schamen: ouderenorganisatie waarschuwt dat bejaarden massaal dakloos kunnen worden

Nou ja, dan moet je ook maar niet oud worden. Toch?

Ouderenorganisatie ANBO komt vandaag met een waarschuwing aan het kabinet: uit onderzoek blijkt namelijk dat vanaf 2020 meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten te weinig seniorenwoningen hebben. De NOS legt uit:

Op dit moment zeggen 4 op de 10 gemeenten al dat ze een tekort hebben. In de komende jaren wordt dat aantal alleen maar groter, zegt de ANBO. Het gaat dan vooral om dorpen en steden met minder dan 100.000 inwoners omdat daar veel ouderen wonen.

Zoals Johnny Quid van GeenStijl schrijft:

Eigenlijk zijn bejaarden de zieligste vorm waarin een mens kan metaforen, gezien de prognose voor de komende jaren. Geen speciaal aangepaste woningen, bejaardentehuizen voller dan een gemiddelde veewagon in Polen in 1942 en geen bank die nog een lening aangaat met een iemand die de terminale leeftijd heeft bereikt. Het kabinet zou natuurlijk een beleid op kunnen stellen om bijvoorbeeld oude kantoorpanden die leeg staan om te bouwen tot pensioenvriendelijke dementie-forten en alzheimerkastelen, maar ja. Dit kabinet en visionair beleid waarbij uit belang van de burger wordt gedacht. Haha.

Dit kabinet denkt eerst en vooral vanuit zichzelf, de burger wordt gezien als een lastig detail. Of eigenlijk dat niet eens: als een nuisance.

En dat is al helemaal zo als je een bejaarde burger bent. Tegenwoordig moeten ouderen het kabinet blijkbaar op hun blote knietjes danken dat ze niet gewoon preventief ‘ge-euthaniseerd’ worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Vigo

  Tja, er is nu eenmaal meer aandacht voor migrerend ongedierte, veelal van islamitische afkomst, ouderen kunnen massaal sterven van het regerend geteisem.

 2. Pjotter

  Ik krijg nog wel gelijk, ik had een visioen, 68 jaar opa en oma met koffer en kleding melden bij gemeentehuis voor nieuwe huisvesting, daarna opa en oma nooit meer gehoord of gezien.

 3. J.C.

  Met dank aan Rutte II en de 138 (150 -/- 12) Tweede Kamerleden.

  Vroeg of laat moeten Rutte II en de 138 verantwoording afleggen……………….

 4. poldi

  Arrogante minister Blok Ellende heeft met zijn verhuurdersbelasting en de schandalige extra huurverhogingen, onder het mom van doorstroming, bereikt dat corporaties etc. de sociale huurwoningen verkopen wanneer de huurder vertrekt.
  Dus eerst een abnormale huurverhoging betalen en daarna wordt de woning verkocht! Maar nieuwe sociale huurwoningen en senioeren woningen worden maar amper gebouwd!
  En hoe kunnen gepensioneerde senioren die “scheef wonen” nu verhuizen naar een senioren woning of een hypotheek krijgen.
  Wat een fantastisch beleid van dit rampzalige kabinet.

 5. josef kuijpers

  Nederland heeft haar aardgasbaten van ongekende omvang en gewonnen over de rug van de Groningers, er in hoog tempo tempo door heen gejaagd door het smijten met uitkeringen aan werkschuw tuig en het uitbundig fêteren van kansarme immigranten met een moslimachtergrond, Niks was te gek, alles kon, niets was teveel.
  Nu 2016 komen we in de problemen en gaan we onze financiële problemen uitventen: het verwaarlozen van onze zieken en bejaarden, marginalisering van het leger en inlichtingendiensten, steeds kariger onderwijs en ga zo maar door.
  De bestuurders van Nederland verdienen het niet eens met ‘u’ aangesproken te worden.

  1. Mart

   Joseph,ik spreek NIEMAND met U aan…of het moet Jesus Him Self wezen,altijd een stom gedoe gevonden dat uwen,maar ja ik woon dan ook meer dan 40 jaren buiten europa.

 6. poldi

  Al 9 jaar gepensioneerd, 7 jaren geen indexatie gehad en vorig jaar een pensioenkorting, plus de BOS-belasting voor de “rijke” ouderen, plus de inkomensafhankelijke huurverhogingen. En dat nog los van de zorgkosten, gemeentelijke belastingen en de waarschijnlijke pensioenkorting volgend jaar. De houding van onze EU/ECB-slaafse regering, de gevolgen van de ECB maatregelen in het belang van de zuidelijke en oostelijke EU-landen veroorzaakt bij mij een ingehouden woede en snak ik naar het moment dat alle gepensioneerden op de één of andere manier in verzet komen. En dan willen ze Oekraine er ook bij hebben. Zo ik heb even mijn hart gelucht, nu even een pilletje innemen.

 7. Ni28

  Het beleid van dit kabinet jegens de ouderen heb ik vaker Endlösung-Light genoemd. Wilt je oud worden bedenk dat je daarmee meewerkt aan je eigen straf. Aanklacht is oud, overbodig, duur en kost veel tijd. Oplossing is gezondheidszorg duur maken, bejaardenhuizen sluiten, hulp voor bejaarden onbetaalbaar maken, pensioenen verlagen en eenzaamheid bevorderen. De hoge leeftijd moet dan vanzelf lager worden. Onze kabinet heeft hierin de juiste weg ingeslagen zodat de economie niet onder lijdt en alles betaalbaar blijft. Ten kosten van het leven zelf maar dat moet je op de koop toe nemen.

 8. Wachteres

  Idem in Duitsland: het rijkste land van Europa? En het zal alleen maar erger worden.

  In elk opzicht blijkt dat de “gutmenschen” lak hebben aan hun eigen volk.

  De zieligerds komen uit het Midden-Oosten. En dan grotendeels jonge mannen, die in staat moeten worden geacht om hun eigen land op te bouwen.

  Nee dus! Ach ja, als je je geld makkelijk kunt krijgen ….

 9. Wachteres

  http://biz.tpo.nl/2016/03/29/topman-peugeot-verdubbelt-loon-naar/

  Topman Peugeot verdubbelt jaarloon naar 5,2 miljoen euro, heel Frankrijk woest
  Peugeot schrapte eerder veel banen.

  Peugeot heeft de afgelopen tijd veel banen geschrapt om weer winstgevend te kunnen worden. De vakbonden hebben eveneens kritiek op de hogere beloning van de topman.

  Het EU beleid: Het toplaagje rijken zal steeds rijker worden en de rest steeds armer.

  Tientallen redenen om uit de EU te stappen en mensen aan het roer te zetten die nog verantwoordelijkheidsgevoel voor eigen land en volk hebben.

 10. ceteris paribus

  Ik hoorde zojuist op de radio dat de Anbo uit zijn of haar nek zwetst en er geen sprake is van een woningtekort voor ouderen.

 11. Wachteres

  http://financieel.infonu.nl/belasting/169187-eigen-woning-box-3-slecht-voor-ouderen.html

  Eigen woning box 3 slecht voor ouderen

  De eigen woning in box 3 en niet langer in box 1? Wat betekent dat fiscale plan voor u? Er zijn in 2016 politieke partijen zoals D’66 en de SP die de verhuizing van de eigen woning van box 1 naar box 3 wel een goede zaak vinden, of het ook gaat gebeuren is nog even afwachten.

  Dit plan zou gepaard kunnen gaan met een lastenverlichting, maar ouderen met een eigen woning zijn waarschijnlijk ook dan wederom de klos. De algemene lastenverlaging in 2016 was al niet bestemd voor mensen met een uitkering of AOW en dat zal een komende keer vast niet anders zijn. Wie een eigen huis heeft waarop is afgelost, en dat zijn vaak ouderen, betaalt de rekening van een mogelijke lastenverlichting waar een paar politieke partijen goede sier mee proberen te maken. Dit plan stimuleert geld lenen en straft sparen en aflossen.

  De Nederlandse regering ziet de ouderen als een melkkoe, waarschijnlijk omdat ze hopen dat zij niet zo gauw in opstand kunnen komen.

  In Duitsland hoeven gepensioneerden helemaal geen belasting betalen, als je veel geld op de bank hebt, betaal je alleen belasting over een bepaald bedrag aan rente.

 12. goldstar

  Ik ben 73 ,mijn man 81
  we krijgen ieder jaar in October een griepprik
  De regering kan ons dan beter een euthanasie prik geven
  zijn ze in een klap van ons af
  want dat is de bedoeling volgens mij.
  De oudjes zijn niet meer gewenst .
  HARTELIJK BEDANKT regering voor U medemenselijkheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.