‘Nederturkse’ partij Denk voert op eerste bijeenkomst meteen al persbreidel in

Erdogan is de grote man van de “Nederlandse” politieke partij Denk, waar oud-PvdA’ers Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu de dienst uitmaken.

De nieuwe politieke partij Denk, van de boze Turkse parlementsleden Öztürk en Kuzu, is bezig met de voorbereidingen voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar maart.

En dat gaat – geheel in stijl – natuurlijk niet zonder af te kijken bij de grote broer in Ankara – de AK Partij van premier Erdogan. Als je het geen islamitisch fascisme mag noemen waar Erdogan en zijn partij mee bezig zijn – het leven van ‘ongelovigen’ zuur maken, Israël demoniseren, de persvrijheid aan banden leggen, de vrijheid van meningsuiting aan banden leggen, en daarnaast het parlement zoveel mogelijk buitenspel proberen te zetten – dan in ieder geval toch wel een heel eng soort nationalistisch autoritarisme. De enige andere Europese stad waar momenteel zo’n gure wind waait, is Moskou.

Binnenkort echter ook in Den Haag? Medewerkers van Denk zijn namelijk wel fan van Erdogan en z’n absurde praktijken. Dat blijkt wel uit een ronduit ontluisterend verslag van De Telegraaf:

“Wat de aanwezigen allemaal gemeen blijken te hebben, is hun antwoord op de vraag wat ze vinden van de Turkse president Erdogan, die een kritische krant overnam. Daar hebben de Denk-leden die ernaar worden gevraagd geen mening over, ze weten er te weinig van af. Bij andere partijen zou men, ook zonder specialistische kennis van Turkije, zeggen: van de vrije pers blijf je af. Dat blijkt niet het geval bij de Denk.”

En:

“„Erdogan heel goed”, zegt de man met het Turkse speldje, terwijl hij zijn duimen omhoog houdt. Hoe hij heet, kan helaas niet worden genoteerd.”

Veel meer hebben de journalisten van de krant van Wakker Nederland helaas niet kunnen registeren, want na de ontmoeting met de volmondige Erdoganfan zijn ze de zaal uitgezet. Want – en daar is Denk – dan weer consequent in: ze hebben grote posters van Recep Tayyip Erdogan boven hun bed hangen, en emuleren hem zoveel ze kunnen. Journalisten zo veel mogelijk dwarszitten? Dat hoort daar natuurlijk bij.

Wat een engnekken, dus. Ik mag hopen dat deze twee Turkse clowns volgend jaar verdwijnen uit de Tweede Kamer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. sarko

  Geen aandacht schenken aan die halve garen, na maart 2017 nog een aantal jaren een uitkering en dat was het ” DENK” ik…

  1. ceteris paribus

   Eens, politieke amateurs, politiek irrelevant.

   1. Houtlijm

    Maar wel met een afgestemd programma voor zo’n 365.000 kiesgerechtigde turken in Nederland. Dat zijn pakweg 4 tot 5 zetels. Brrrrrr…

    1. sarko

     Oeei je gooit er zomaar 120000 stemgerechtigde Turken bij op.
     Zit je in de politiek 🙂

    2. sarko

     Daarbij is de opkomst onder Turken altijd enorm laag…

 2. Ni28

  remedie = doodzwijgen

 3. toetssteen

  Ik zou weleens een polletje onder de Turks/Nederlandse populatie in Nederland willen zien. (vooral onder Anatoliërs. Ik vrees dat men onaangenaam verrast zal worden.

  1. sarko

   240000 stemgerechtigde Turken , grote verdeeldheid -Koerden enz.
   DENK zal de kiesdrempel niet halen.

   1. ceteris paribus

    Turken en Marokkanen in Nederland willen deel uitmaken van Nederland en stemmen daarom in grote meerderheid op Nederlandse politieke partijen. Islamitische of etnische partijen maken geen schijn van kans.

    1. Houtlijm

     CP. Tot heden toe waren er geen islamitische of etnische partijen (behoudens 1 of 2 keer zeer amateuristische pogingen). Denk wordt ruimhartig gesponsord en gesubsidieerd door Erdogan en kan over mensen en middelen beschikken. Wat maakt jou zo zeker dat het deze keer niet zal lukken? Dat Turken en Marokkanen deel willen uitmaken van Nederland is een gotspe. Er waren geen alternatieven, dus een lage opkomst en een stem op Nederlandse partijen. Dat is nu dus anders.

     1. ceteris paribus

      Houtlijm, je bent slecht geïnformeerd, er deden de afgelopen verkiezingen altijd islamitische en etnische partijen mee aan verkiezingen. Allochtonen kiezen daar echter niet voor omdat ze zich richten op het land waar ze zich duurzaam willen vestigen en zich ook mee identificeren.
      Er zijn wel uitzonderingen maar dat betreffen kleine minderheden binnen de allochtonen, zoals ook uit de verkiezingsuitslagen blijkt.

    2. sarko

     D66 en zelfs de PVV krijgt hun stem.
     Maw DENK is kansloos

   2. toetssteen

    @Sarko
    Kunt u lezen? Zo ja, lees mijn comment dan nogmaals. Kom pas daarna met een commentaar. Dat die diversiteit onder de Turkse medelanders er is dat benoem ik nota bene. Vandaar mijn verzoek om eens een polletje te houden om te zien hoe de hazen lopen.
    Dat Koerden geen enkel belang hebben bij dit tweetal behoeft geen enkel betoog. Maar aangezien de Turkse medelander met overweldigende meerderheid stemde op de AK partij, is veelzeggend.
    Zelf ben ik van mening dat deze zelfde groep uitgerekend voor dit tweetal zal stemmen. Dan krijgen ze misschien 1 à 2 zetels…….

    Zomaar een vraag Sarko, hoeveel kans denkt u te maken in dat zo democratische Turkije om als Nederlands christelijke partij mee te mogen doen?

    1. sarko

     @toetssteen
     Jezus christus wel een kort lontje is het niet.
     Commentaar was aanvulling.
     Zeer weinig Turken zijn naar de stembus gegaan en diegene stemde AK.

     Zomaar een vraag ?
     Je kunt als Nederlandse partij niet meedoen met buitenlandse verkiezingen waar dan ook .

     1. toetssteen

      @Sarko
      Lezen. Ik schreef christelijke.

     2. sarko

      Zal mij een worst zijn , christelijk of niet .
      Het kan gewoon niet, punt uit

 4. Wim

  Ze doen mijn denken aan de SP, ook nauwelijks uit te voeren dwaze plannen..

 5. ikweetwatikwil

  Ja , dat hoopt de PVV al jaren dat deze engerds geen kans krijgen.

 6. poldi

  Wees niet naïef, deze partij zal heel veel zetels gaan krijgen. Op democratische wijze zal de islamisering verder worden doorgevoerd. Het begrip “integratie” staat over 10 jaar nog geeneens meer in het woordenboek.
  De islamisering waar Geert Wilders voor wordt gebashed wordt dan snel een feit. Door gedogen en ons zwakke beleid geven wij ons over aan deze politiek. Mensen van islamitische afkomst hebben nu een groots alternatief. En reken maar dat zij zullen stemmen.

  1. sarko

   Kom eens met cijfers .

 7. poldi

  Kalief Erdogan kan weer tevreden zijn want nu kan hij met het visumvrij reizen EU-lidmaatschap dichterbij nog miljoenen islamitische kwartiermakers de EU binnen loodsen.
  Zijn spreuk:
  “Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen.
  We zullen Europa veroveren door de baarmoeder van onze vrouwen. Minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze kazernes en de gelovigen onze soldaten.”

  Wederom het grote gelijk van Geert Wilders met zijn waarschuwingen voor Turkije en de voortschrijdende islamisering.
  Daarom is Geert Wilders in 2004 uit de VVD gestapt.

  1. Wim

   Weten we nog hoe Wilders werd verguisd met zijn sticker ,heel links Nederland van streek met die idiote Timmermans voorop

   http://www.telegraaf.nl/buitenland/25439198/__Ophef_over_IS-praktijken_in_docu_Saoedi-Arabie__.html

   1. van Urk

    Om onbegrijpelijke redenen blijven veel islamitische allochtonen, eufemisch: “de nieuwe Nederlanders” genoemd, wel erg loyaal aan hun moederland. Daarom is het dieptreurig dat een land als Nederland, waar hun ouders ooit een nieuwe toekomst konden opbouwen en waar hun kinderen alle kansen konden benutten voor een goede en veilige toekomst, nu door types zoals de politieke beweging Denk wordt misbruikt om Turkije, feitelijk niet eens hun moederland, obsessief te promoten. Hier herken je toch het verschil tussen de emigranten in de VS en Europa. In de VS zie je beslist geen immigratiepartijen de kop opsteken. Men is er namelijk Amerikaan bij de geboorte of willen Amerikaan zijn vanaf dag 1. Ze hebben welliswaar allerlei clubjes en reunies met landgenoten, maar daar blijft het dan ook bij. Resteert nog de vraag welke (politieke) belangen Turkije en Marokko toch hebben om hun burgers te gijzelen met een verplichte staatsburgerschap. Of is het moslim zijn voor een moslim gelijk aan een staatsburgerschap van een moslimland waar je roots schijnt te liggen? DENK daar maar eens goed over na!

 8. henk vintage

  Niet alleen uit de kamer maar liefst ook nog uit Nederland.
  Met het wachtgeld hou je het in Turkije financieel minimaal 3 x zo lang uit, dus doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.