Nee, Noord-Korea zet helemaal niet 'de kernwapens klaar'.

Geen categoriemrt 05 2016, 9:00
Het is zo'n mediahype die om de zoveel jaar weer een keer de kop opsteekt: Noord-Korea maakt zich zogenaamd klaar om nucleaire aanvallen uit te voeren op Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten. Gaap.
Stel je dit eens voor: veel regeringsleiders hopen volgens mij stiekem dat als ze morgen wakker worden, er een magische pinautomaat bij de deur van hun ambtswoning staat. Zoveel gratis geld je maar wilt, zodat je in ieder mogelijk project kan investeren zonder dat je land failliet gaat.
Er zijn ter wereld meer dan 200 regeringsleiders, en geen van allen hebben zo'n pinautomaat. Nou ja, behalve eentje dan: Kim Jong Un uit Noord-Korea. Het enige wat hij telkens heeft te doen, is net doen alsof hij een kernoorlog gaat ontketenen:
Het is het zoveelste dreigement uit het communistische minilandje in Noordoost-Azië, en ik moet zeggen: ik ben niet onder de indruk. Pogingen tot afpersen van de wereldgemeenschap is in Noord-Korea uitgegroeid tot volkssport nummer één, en mobilisatie van het leger telt niet als manier om te verdedigen, maar als intoetsen van de pincode op die magische pinautomaat.
Laat je dus niet in de maling nemen: Pyongyang gaat geen kernoorlog ontketenen. Ze willen alleen maar geld hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten