‘Nee’ staat voor in peilingen voor Oekraïne-referendum

Voorstanders van het verdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne zijn nog altijd in de minderheid.

Een nieuwe peiling – uitgevoerd door I&O Research – geeft aan dat een meerderheid van de stemgerechtigde Nederlanders geen zin heeft in een associatieverdrag met Oekraïne:

Nederland lijkt het associatieverdrag met Oekraïne af te gaan wijzen. Een peiling laat zien dat 57 procent van de Nederlanders het verdrag niet ziet zitten. De overige 43 procent behoort tot het jakamp. Dat blijkt uit een deze maand gehouden peiling van onderzoeksbureau I&O Research in samenwerking met de Volkskrant onder ruim 2500 Nederlanders.

Zo’n 73 procent van de nee-stemmers denkt dat het akkoord met Oekraïne de opmaat is voor een EU-lidmaatschap van het land, ook al staat dat niet in het verdrag.

Het nee-kamp blijft dus voorstaan, al lijkt de marge wel steeds meer af te nemen. In februari becijferde Peil.nl nog dat de verhouding 60%-40% waren, en in december was het zelfs 51%-13%. Werk aan de winkel dus voor de campagne tegen het verdrag, dat tot dusverre niet verder is gekomen dan iedereen die voor het verdrag is op de één of andere manier in verband brengen met miljardair George Soros die doneerde om het verdrag aangenomen te krijgen. Beschimping en gecalimero: sneuer kan haast niet.

Maar laat GeenPeil en consorten maar lekker aanrommelen. Persoonlijk hoop ik echter dat de voorstanders nog meer terrein zullen weten te winnen op de tegenstanders, die dus veelal van twijfelachtig allooi zijn. Belangrijker dan de vraag of Oekraïne ons iets te bieden heeft of wellicht lid wordt van de EU, is dat de Europese landen alle kikkers in de kruiwagen kunnen houden tegenover de vijandige bezettingsmacht Rusland. Poetin heeft de afgelopen jaren al delen van Georgië en Oekraïne ingepikt, en kijkt likkebaardend naar de Baltische staten.

Als de EU laat zien dat Poetin met z’n botte bezettings- en intimidatietechnieken in Oekraïne wegkomt doordat een angstig Europa de handen terugtrekt, zal Moskou zich door niemand laten stoppen en langzaamaan de Brezjnev-doctrine weer uit het Oost-Europese klei optrekken.

En dat is een horrorscenario.

Laat de val van de Berlijnse Muur in 1989 definitief zijn. De Sovjet-Unie is dood en begraven, en het lijkt me in niemands belang (behalve dat van het corrupte Kremlin) om het te laten terugkeren in de vorm van een crony capitalist-maffiastaat die door angst en intimidatie de economie sloopt en burgers onderdrukt.

Stem dus vóór het verdrag als het vrije westen je ook maar iets waard is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. ceteris paribus

  De nee-stem komt vooral van PVV-aanhangers en andere boze burgers.
  Die hebben niet de gewoonte op te dagen bij verkiezingen en referenda.

  1. cmsuijkerbuijk

   @CP
   Laatste referendum al vergeten?

   1. ceteris paribus

    Daar was de opkomst ook laag en het ging wel wel over Europa.

    Uit onderzoek bleek later dat veel mensen tegen de ontwerp-Grondwet stemden omdat ze tegen Balkende waren of tegen het leven in het algemeen. Het heeft me gesterkt in mijn mening dat referenda zeer ondemocratisch zijn.

    1. van Urk

     Referendum is; “Directe democratie is de waakhond van de democratie. Het neemt macht uit de handen van de bazen en geeft het in handen van de burgers”. President Woodrow Wilson 1856-1924

     1. ceteris paribus

      Ja, die opinie is bekend maar daar ben ik het niet mee eens. Het is zelden, om niet te zeggen nooit, mogelijk een complex politiek vraagstuk te vertallen in een eenvoudige referendumvraag. Bovendien holt het de representatieve democratie uit: gekozen politici die hun verantwoordelijkheid niet durven nemen kruipen weg achter een referendum.

     2. van Urk

      Beste ceteris paribus, U vindt namelijk dus dat democratie betekent dat je vier jaar lang je mond moeten gaan houden en dan mag stemmen op een of ander pief die je niet eens kent en die zelf nog niet eens weet wat ie gaat doen.

     3. ceteris paribus

      Van Urk, er is nog steeds geen geloofwaardig en werkbaar alternatief geboden voor de representatieve democratie. En dat impliceert dat we mensen via onze stem het mandaat geven met onze stem om gedurende een periode te bewijzen dat ze ons goed vertegenwoordigen en de verstandige dingen doen. Als dat in de beoordeling van de kiezer tegenvalt blijkt dat bij de volgende verkiezingen en worden andere mensen gekozen.

    2. cmsuijkerbuijk

     @CP
     Is een opkomst van 63% laag?
     Je liegt dat je zwart ziet en zonder enige schaamte!

  2. van Urk

   Vijftig procent zal niet stemmen en vijftig procent leest geen kranten. Ik hoop dat deze dezelfde vijftig zijn.

   1. ceteris paribus

    En van de vijftig procent dat gaat stemmen snapt hoogstens 10 % waar het over gaat.

    1. cmsuijkerbuijk

     @CP
     Zullen we dan ook meteen maar hét referendum dat om de 4 jaar wordt gehouden (is de bedoeling) afschaffen? Want dán is de kiezer ineens niét meer te dom om te poepen. Dán worden de kiezers uitgenodigd om, middels hun stem aan een partij een oordeel te geven over álle problemen die je maar kunt bedenken. Dán is het opeens niét meer “te complex”.
     Ga toch fietsen!

     1. ceteris paribus

      Ja, de representatieve democratie biedt ondermeer een oplossing voor het feit dat het overgrote deel de competentie mist voor politiek en bestuur dan wel geen zin heeft zich daarmee bezig te houden. Om die reden is het handig dat te delegeren aan professionals die je vertrouwt en waarmee je je ideologisch of anderszins verbonden voelt.

      Een referendum doorkruist die systematiek en verstoort het ook. Referenda zijn de vluchtwegen voor angstige politici. Met democratie heeft het weinig te maken.

    2. The Oracle

     DAAR HOOR JIJ DUS ZEKER NIET BIJ !!
     Is er iets wat je wel weer , eigenlijk

     ouwe kontenbeukert ???

     gr. the oracle

  3. Pjotter

   zuur, zuur, wat ligt die PVV toch zwaar op je maag, een maagzweer vrolijkt je wel op.

  4. Anna

   ceteris paribus. PVV kiezers beseffen de consequenties. Dat kan men van de voorstanders niet zeggen.

 2. cmsuijkerbuijk

  Het “JA-kamp” begint aardig wanhopig te worden, want de leugens en aantijgingen vliegen de pan uit en o.a. ik, wordt van twijfelachtig allooi bevonden. Hartelijk dank! Waarschijnlijk een “goed” gesprek met de eigenaar van deze site gehad?

 3. poldi

  Al is er maar één stemlokaal aan de andere kant van de stad, dan ga ik op mijn scootmobiel NEE stemmen met twee NEE-volmachten. Alles moet in het werk worden gesteld om de ondemocratische en geldzuigende wangedrochten EU en ECB te ontmantelen.

  1. ceteris paribus

   Poldi geeft aan dat hij er een geheel eigen interpretatie van de vraagstelling in het referendum op nahoudt. Dat is overigens gebruikelijk bij referenda: mensen geven een antwoord op een niet gestelde vraag.

   1. Anna

    ceteris paribus. Wat kun jij ons allemaal vertellen over de inhoud van het Associatieverdrag.

 4. Wachteres

  http://wetten.overheid.nl/BWBV0006389/2014-06-27

  Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en Oekraïne, anderzijds, Brussel, 27-06-2014

  Erkennend dat een dergelijke diepe en brede vrijhandelsruimte in combinatie met het bredere proces van de aanpassing van de regelgeving, zal bijdragen tot verdere economische integratie in de interne markt van de Europese Unie, als beoogd in deze overeenkomst;

  Erkennend dat het van belang is op termijn een visumvrije regeling in te voeren voor de burgers van Oekraïne, mits aan alle voorwaarden voor een goed beheerde en veilige mobiliteit wordt voldaan;

  Strevend naar geleidelijke afstemming van de wetgeving van Oekraïne op die van de Unie volgens de bepalingen van deze Overeenkomst en naar concrete uitvoering;

  Wie tussen de regels door kan lezen… Trouwens, verschillende landen zijn bij de EU gehaald, terwijl zij niet voldeden aan de EU voorschriften.

  Uitbreiding van de EU was belangrijker dan de economische zekerheid/veiligheid van het Europese volk.

  1. ceteris paribus

   Het tussen de regels door lezen gaat mevrouw Wachteres wel goed af.

   1. van Urk

    Zou u ook moeten doen ceteris paribus. Een associatieverdrag betekent meer dan een handelsverdrag die met een paar regeltjes op een A4 bekrachtigd kan worden. U redeneert net als Rutte met een verkoop praatje dat het maar een onschuldig “handelsverdragje” is om hiermee de burger op een verkeerde spoor te zetten. Oekraine wordt volledig met hulp van de EU gereorganiseerd met alle soort financiele en toezichtelijke hulp van dien op gebied van democratie, veiligheid, corruptie, vrije migratie etc. en dat heeft totaal niks met de veel besproken woord “handel” te maken omdat sommige Nederlandse bedrijven gewoon al langer zaken doen met Oekrainse partners zonder zo,n verdrag.

    1. Wachteres

     Erkennend dat het van belang is op termijn een visumvrije regeling in te voeren voor de burgers van Oekraïne, mits aan alle voorwaarden voor een goed beheerde en veilige mobiliteit wordt voldaan;

     Strevend naar geleidelijke afstemming van de wetgeving van Oekraïne op die van de Unie volgens de bepalingen van deze Overeenkomst en naar concrete uitvoering;

     Dit lijkt me wel voldoende van Urk

     1. ceteris paribus

      Deze bepalingen liggen in de rede voor elk handelsverdrag dat je met een aangrenzend buurland wilt afsluiten. Met lidmaatschap van de Unie heeft het niets te maken.

   2. Wachteres

    Precies dat zou jij ook eens moeten doen. Dan liet je je niet mee zo bedonderen door de leugenachtige EU.

    Trouwens, ik heb meer gezegd, maar dat komt jou natuurlijk niet goed uit.

    Of was je er niet van op de hoogte dat we met het binnenhalen van landen al regelmatig bedonderd zijn? De EU hield zich niet aan de eigen toelatingsnormen.

    Waarom zou het deze keer anders gaan.

    Ik ben spuugzat van jouw minderwaardige suggesties, ’t is maar dat DDS het weet.

   3. Anna

    ceteris paribus. Leg eens uit waarom een handelsverdrag met Oekraïne . Waarom kan men handel drijven met de hele wereld en zou het niet mogelijk zijn met dit corrupte, failliete land. Waarom zijn de Amerikanen zo begaan met dit land. Waarom doen de Amerikanen volop handel met dit land zonder een verdrag. De VS heeft er miljarden ingestoken om dat land te destabiliseren volgens Amerikaanse Nuland. Waarom zitten er twee Amerikanen in het Oekraiense kabinet.

    1. ceteris paribus

     Handelsverdragen vergemakkelijken de handel door procedures te vereenvoudigen en handelsbarrieres op te heffen. Ons bedrijfsleven boekt er een voordeel van een paar honderd miljoen mee.

 5. CJD

  Een JA voor dit verdrag is een JA voor de imperialistische oorlogszucht van de EU. Een JA voor dit verdrag is een JA voor een onderdrukkende EU die uit is om alle sociale welvaart van een land te beroven. Een JA voor dit verdrag is een JA voor verdeeldheid binnen de Europese continent en een toename in meer verdeeldheid en nationalisme. Een JA voor dit verdrag is een JA voor een mogelijke oorlog met Rusland.

  #Oekrainee #Stemtegen

  En hier een filmpje hoe Merkel op geweldige wijze met de grond gelijkt wordt gemaakt door Duitslands meest uitgesproken politica,

  http://www.realhumans.nl/sahra-wagenknecht-veegt-vloer-aan-met-rutte-en-merkel/

  1. ceteris paribus

   “Een JA voor dit verdrag is een JA voor de imperialistische oorlogszucht van de EU.

   Ik denk dat Putin heel tevreden is over de wijde verspreiding van deze leugenachtige misvatting.

   1. van Urk

    Leugenachtige misvatting!? Putin is zeer zeker bang voor deze kwestie. Niet alleen dat Oekraine samen zal werken met de EU en misschien daarom zelfs lid kan gaan worden maar ook dat de weg naar het lidmaatschap tot de NATO mogelijk is. De meeste Oost-Europese landen werden eerst lid van de NATO voordat zij EU lid werden. Putin staat absoluut niet te wachten dat de NATO de gehele grenslijn tussen Europa en Rusland inneemt wat zeker voor hem een dreigende situatie is.

   2. The Oracle

    HE DROPVETER tevens kontenbeukert ,

    Vertel nou eens met argumenten wat Oom Vladimir
    de laatste jaren allemaal aan oorlogen gevoerd heeft ???

    landen heeft aangevallen, en veroverd, ????????????????????

    dat hij iedere keer naar het “”WESTEN ” OPTREKT ???

    roep Georgie , daar is iedereen altijd heel goed in ,
    maar is niet goed hoor,
    wordt je gelijk uitgelachen !!

    GOOGLE EVEN / GEORGIE / ZUID-OSSIETIE , ( KLEINE TIP WHAHAHA )

    dus lullo , vertel het eens , kom met waarheden !

    ik zal beginnen , na het uitmoorden van de indianen , heeft de USA 230 oorlogen gevoerd in 200 jaar , en nooit in de USA

    GEK HEE ???

    ZO NOU JIJ DROPVETER

    barst maar los

    en het werd weer dodelijk stil , verzamel je a.k.a’s en vergader

    whahahahahahahah

    geniaal oracle, geniaal

    dooeii

   3. cmsuijkerbuijk

    @CP
    Jij denk, dat Putin heel tevreden is over de wijde verspreiding van deze leugenachtige misvatting, omdat?
    Argumenten graag. Trollen doe je maar ergens anders!

  2. Houtlijm

   Hear, hear. Helemaal mee eens CJD.

  3. Svetlana

   hihihi Sahra “Luxemburg” Wagenknecht. En houdt van haar of men haat haar maar idd een zeer pittige tante die het zegt zoals het is. Daarvan kun je tegenwoordig haast niemand meer vinden in de politiek

 6. CJD

  En Tim, je liegt weer zoals gebruikelijk. Er is namelijk sinds februari niks veranderd in de peilingen

  http://www.nu.nl/politiek/4207117/ja-stemmers-associatieverdrag-oekraine-winnen-terrein.html

 7. Svetlana

  Ik ga tegen het akkoord stemmen, maar op mijn stembiljet ga ik ook vermelden dat mijn nee tegen dit verdrag een nee is tegen Europa en een JA voor Putin (Duidelijk de enige geloofwaardige wereldleider die de wereld wil verbeteren)

 8. Ruud562

  “… op de tegenstanders, die dus veelal van twijfelachtig allooi zijn.” Goh Tim, de pot verwijt de ketel?

  1. ceteris paribus

   Ja, de tegenstanders zijn mensen die Putin vaak hoger achten dan onze democratisch gekozen bestuurders en door een nee-stem Putin de wind in de zeilen te geven om Oekraine te kunnen annexeren.
   Landverraders is een groot woord maar twijfelachtig is het allemaal wel.

 9. loritta

  Ik stem zeker NEE!
  En daarvoor hoef ik geen PVV aanhanger te zijn!
  Ik heb zeker sympathie voor de manier waarop Geert Wilders strijdt tegen de islamisering van Nederland. Zodat wij niet aan dat “geloof” worden overgeleverd!

 10. nick

  Tim toch. Ook campagne aan het voeren?? En een beetje angst zaaien… wat een ontzettende onzin verkoop je hier weer.

  Natuurlijk moet je NEE stemmen en ook gaan stemmen natuurlijk en het niet alleen denken of zeggen! Heel belangrijk voor de toekomst van ons land en voor jezelf! Je wil immers niet aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan!
  Deze stemming gaat intussen over veel meer dan het oekraine verdrag. Dat is wel duidelijk en dat we aan alle kanten met leugens hierover worden overspoeld ook!

  Hier uitleggen waarom je NEE moet gaan stemmen, hoever het stembureau ook weg is om je te beletten te stemmen dan ook, ga ik hier niet doen, daarover kan je alle info krijgen op internet. Niet in de reguliere media, die zijn ook meegetrokken in de corruptie van de EU, dus geloof die niet.

  Straf ze af, de EU fanaten, die ons land en bevolking willen knechten in een verschrikkelijke toekomst. Ons land zal er ten alle tijden zeer slecht vanaf komen. Onze welvaart zal opdrogen en we zullen nog veel meer banen kwijtraken dan je kan voorstellen.

  ( Zie de belastingplannen van de EU, die er voor zullen zorgen dat er zeer veel banen verloren gaan en ons land enorm veel belastinginkomsten zal kwijtraken.Alleen Frankrijk en Duitsland zullen er garen bij spinnen.
  Ongelovelijk hoe die stomme linksen niet door hebben hoe economie werkt! )

  Heb een hekel aan dit duo maar hier hebben ze wel een keihard punt!

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/25373554/__Column__Brussel_kaapt_fiscale_soevereiniteit__.html

 11. Wachteres

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3488483/A-disaster-zone-s-dominated-Germans-Ex-Bank-chief-King-s-verdict-euro-project.html

  Na Wellink [maakt beleid ECB met grond gelijk: kamikazepiloten] nu:

  Former Bank of England governor Mervyn King has launched an extraordinary attack on the eurozone and Germany’s dominance.

  In an exclusive interview with the Daily Mail, he warned the ‘one-size-fits-all currency’ was doomed.

  He said Germany’s rise to power has created ‘enormous tensions’ across Europe.

  Lord King, who steered the Bank through the 2008 financial crisis, refused to take sides in the referendum debate.

  But he said the launch of the euro had been an unmitigated disaster.

  ‘The attempt to create a monetary union has been damaging economically, and it has been damaging politically,’ he said.

 12. The Oracle

  WEDEROM !!!
  Wat een hersenloos stuk weer geschreven hierboven !!

  heel simpel,

  vertel de nederlandse burgers even ,
  waarom onze mongolen in Den haag ,
  onze eigen pakweg 135 landverraders tevens NSBers niet gewoon vertellen ,

  In artikel 10 wordt duidelijk gesproken over miltaire samenwerking !
  hulp bij grens incidenten !!!!!!!!!!!!!!!!!

  GELUKKIG ZIJN ER GEEN GRENS – INCIDENTEN ?????

  Donbass ??? 9000 doden en 23.000 gewonden meest vrouwen en kinderen
  en een totaal vernietigde infrastructuur, omdat mensen in het oosten protesteerden tegen de nieuwe SS-elite USA regering Svoboda en right sector

  Dus punt 1 , is het land nu dus gewoon in oorlog, ondanks Minsk 2, heeft Kiev in opdracht van de USA , die maandelijks even komen vertellen wat er nu moet gebeuren
  146 x het MINSK 2 bestand gebroken , en krijgt Putin hiervoor verlengde sancties

  whahahahahaha

  leg me dan ook even uit , waarom Poroshenko uw USA vazal tevens choco=prince op Ukraine TV gewoon openlijk staat te vertellen dat hij in 2020 Ukraine zal vertegenwoordigen in BRUSSEL !!

  DUS blijf Putin de tering in jagen, blijf de Nederlandse , tevens EU leugens geloven

  en creeer lekker een nieuw Griekenland 2.0

  Om dit land te helpen moet er om te beginnen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ongeveer 250 miljard ingepompt worden ,
  U krijgt dan om te beginnen 500.000 maffioso richting nederland ,

  en mogen Uw kinderen sterven aan de grenzen, bij de schijnbaar niet bestaande grensincidenten !!!

  dus loop als een moron , mongool achter Rutte/ EU aan , en sterf

  stem nee , nee, nee, nee

  er is helemaal niets in Ukraine, geen geld, geen olie, geen gas,

  wat is er wel ??

  HET STERFT VAN DE LEUGENS

  dus blijf lekker roepen Putin did it,

  en

  HET WAS EEN BUKRAKET

  stem ja, dan bent u volledig geschift,

  IK WAARSCHUW MAAR 1 KEER !!!

  welterusten

  oom Vladimir

 13. Wachteres

  http://nl.express.live/2016/03/11/erdogan-wil-de-islamisering-van-europa/

  Erdogan wil de islamisering van Europa

  “De Verenigde Naties hebben de Europese Unie er voor gewaarschuwd dat de overeenkomst die ze met Turkije wil sluiten indruist tegen de internationale asielwetten.

  Ankara heeft voorgesteld om vluchtelingen die zich al in Griekenland bevinden terug op te nemen in ruil voor bijkomende fondsen en één versnelling van de onderhandelingen om toe te treden tot de Europese Unie. Moet de EU zo’n voorstel accepteren?

  “De Turkse leider Recep Tayyep Erdogan heeft maar één doel, schrijft Bulgaarse krant Dnevnik, en dat is de islamisering van Europa.”

  “Het startpunt daarvoor is de mogelijkheid voor 78 miljoen Turken om visa-vrij door de EU te reizen. De uitbreiding van de moslim- en boven alles de Turkse gemeenschap in Europa is een van de langetermijndoelstellingen van het islamitische bewind in Ankara. Het visa-vrij reizen binnen de EU van Turkse onderdanen is daarbij een zeer effectief middel”.

  Natuurlijk wil Erdogan dat. Wij weten het ook, alleen de EU en links willen het niet weten. Ik heb regelmatig gezegd: Als Turkije erbij komt, dan kan heel Afrika binnenstromen.

  Ik kan me niet voorstellen dat de linkse EU zo onnozel is, dat ze dit niet begrijpt.

  Kwaadaardigheid lijkt me eerder een reden om dit toe te staan.

  En wij zouden dergelijk tuig geen verraders van hun land en volk mogen noemen?

  Wat zijn ze anders?

  En een ieder die op pro-EU partijen stemt is mede verantwoordelijk voor de ondergang van ons mooie Europa.

 14. Houtlijm

  Tim lijdt aan de ‘linkse hersenziekte’: CIA/US gehersenspoeld zonder het zelf te beseffen en niet meer in staat om zelf een mening te hebben of te vormen.

  Het verheugende in dit draadje is dat de nee-mening zo overweldigend en duidelijk beargumenteerd is geponeerd, dat alle Simons, CB’s, Beukmannen en Wouters hun kop houden – niet opgewassen tegen zo’n stortvloed van niet te weerleggen motieven en argumenten. Dat zie ik graag.

  1. ceteris paribus

   Ja, met name de inhoudelijke argumentatie van The Oracle maakte veel indruk.

   1. The Oracle

    ja geinig weer he , mafkees
    100 % laatste nieuws en DE WAARHEID en rechtstreeks uit Ukraine !!

    niet 1 leugen, de keiharde waarheid ,

    vervelend he, mensen die de situatie goed inschatten ,EN alles voor hun neus zien

    en je daarmee om je oren slaan

    ik ging even twijfelen, na je geweldige tegen argumenten nadat ik je rechtstreeks van je stoel af schopte !!

    whahahahaha

    dus alhier de goedgevonden tegen argumenten van onze hersenloze !

    0, zero, noppes, niks. nada, nichts, rien ,

    dus ik zie maar niks ??, uitgeluld, ??? wisten je gedroomde vriendjes ook niks in te brengen ??

    gohhhhh , wat gek

    NEE, NEE, NEE . NEE , 6 april toch , !!!

    gr. oom vladimir

  2. Wachteres

   @ Houtlijm, Om niet te hoeven reageren zoekt Simon er altijd iets uit wat hem niet bevalt.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Wachteres
    Hij, Simon, zal zelf ook nóóit iets zélf uitzoeken, maar vraagt altijd schijnheilig naar de betreffende link.
    Nou ik vertik het om het hem nog makkelijk te maken. Het is hét kenmerk van een trol: Te dom om te poepen en te lui, om iets zélf uit te zoeken!

    1. ceteris paribus

     Wie stelt moet bewijzen, beste Suikerbuik, een basisregel in het debat. U kunt dat niet en daarom klaagt u over mijn verzoek merkwaardige stellingen te onderbouwen. U zakt door het ijs maar u weet zich vast wel weer te herpakken.

 15. nick

  En nu de Visa!

  De resultaten zullen we zien na het referendum, na de verkiezingen.
  Hier regeert een kabinet met slechts 31 zetels in de peilingen over haar graf heen. Niemand wil dit.

  ( Dit kabinet is met 79 zetels in het zadel geholpen, 13 maanden later stonden ze op 28. Dat niveau tikken ze nog steeds jaarlijks aan. Een daling van 65%. 2/3 heeft spijt van haar stem. Zonder geveinsde tweestrijd & strategisch stemgedrag had deze coalitie in 2012 tientallen zetels te weinig gehad. @Tipo; “Gevaarlijker wordt het als mensen wel gaan stemmen en zich laten leiden door de MSM. Zoals inderdaad gebeurd is tijdens de zogenaamde tegenstelling PvdA VVD in 2012. Dan kan je zien hoe enorm de macht is van de oppervlakkige media en hoe enorm eenvoudig het is om mensen te sturen.”)

  Deze onbeperkte uitnodiging tot massale immigratie geeft enorme problemen met kosten, integratie, huisvesting, gezondheidszorg, scholing, criminaliteit, werkgelegenheid en geloof.
  In landen van herkomst geeft dit ook problemen. Hele families investeren niet meer in een lokaal bedrijf, maar in een overtocht van een neefje hierheen. Die samenleving raakt hun meest ondernemende mensen en durfkapitaal kwijt. Pubers zijn niet meer bezig met wat ze kunnen worden, maar waar ze kunnen zijn. Persoonlijke & economische ontwikkeling stagneert.

  Turkije krijgt in deze regeling ook nog een heel gevaarlijk extra instrument. Het kan twee miljoen Syriërs en andere ongewenste vreemdelingen eerst een Turks paspoort geven, en daarmee automatisch een visum naar de EU en dus Nederland. In de hoop dat hun probleem, ons probleem wordt. Europa geeft haar immigratiebeleid uit handen aan mensensmokkelaars & afpersers.
  Deze methode is ontwikkeld door Italië om haar problemen cadeau te doen aan Frankrijk. De Europese Unie is niet bezig immigratie & mensensmokkel een halt toe te roepen, maar is bezig die migrantenstroom te legaliseren, zodat ze er niet tegen hoeft & mag optreden.

  Het Nederlands democratisch gehalte toucheert dat van het Europees Parlement.
  Een democratisch tekort welke 6 april zichtbaar zal zijn met een stembusgang waar 25% op bezuinigd wordt, gemiddeld 10% minder stembureaus met lokale uitschieters voorbij de 70% sluitingen. Geenpeil verloor een rechtszaak om te voorkomen dat gemeentes ruim de helft van hun stemlokalen sluiten, het kwam in het nieuws als een verzoek om “extra” stemlokalen.

  Daar helpt geen discussie tegen.

  Lees Feynman!

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/03/132_miljoen_visa.html#more

 16. Two Ravens Black Kettle

  Ik ken niemand, zelfs niet uit mijn meest linkse kringetje, die voor het associatie verdrag is.
  Alleen journalisten (kuch, kuch driedubbel kuch want het vak van journalisme zal met de dood van Arnold Karskens officieel uitgestorven verklaard kunnen worden) geloven deze pathetische duimzuigerij-peilingen

  Aangezien de gehele corrupte en bedorven media (van Elsevier en DDS tot Trouw, NRC en alle andere linkse parochieblaadjes) voor het associatieverdrag is lijkt het me het meest zindelijke om Nee te stemmen.
  Zoals iedereen (lees: 100%) van CDA stemmende oom tot Groen Linkse stemmende uni-vriendinnetje en PVV stemmend broertje tot SP-stemmende drinkebroeders en VVD stemmend zusje tot Dierenprtij stemmende buurvrouw ook gaan doen.

  Ik vermoed dat alle EUSSR-apparatsjiks en figuren die zichzelf op totale valse gronden journalist noemen op de nazi’s in de Oekraine gaan stemmen.

 17. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=ZcFj-vdnVbE

  Het Nederlandse EU Oekraine referendum Video!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.