Open EU-grenzen zijn een droom voor jihadisten

Geen categoriemrt 28 2016, 13:00
Jihadisten kunnen snel en gemakkelijk van het ene na het andere Europese land reizen waardoor het lastig zo niet onmogelijk is om ze goed in de gaten te houden.
Open grenzen: aan de ene kant is het geweldig dat je snel en gemakkelijk van het ene na het andere Europese land kunt reizen, maar aan de andere kant kleven er ook ernstige nadelen aan. Misschien wel het grootste nadeel is dat Jihadisten probleemloos door Europa kunnen reizen waardoor het verdomd lastig is om hen in de gaten te houden.
Zoals Nigel Farage laat weten op Twitter:
https://twitter.com/Nigel_Farage/status/714363517223235584
Het wordt nog erger. Zoals het Britse The Sun uitlegt zijn er het afgelopen jaar alleen al 75 miljoen mensen met een EU-paspoort vanuit een ander continent terug naar Europa gereisd. Veel van deze mensen zijn bij hun aankomst in Europa niet gecheckt tegen een lijst met terrorismeverdachten.

But they are not checked against suspect watchlists at European airports including Munich in Germany making it much easier for terrorists with EU passports to return from fighting for IS. Even if they show up on officials’ screens, the European Court has ruled they cannot be automatically denied entry... Official figures show at least 75.1million EU citizens were not checked against watchlists as they entered the open-border Schengen area. That was out of a total 127million arrivals.

Contra-terrorisme experts waarschuwden in 2015 al dat deze regel veranderd moest worden omdat jihadisten zo ongestoord Europa konden binnen komen, waarna ze gewoon zouden verdwijnen op de Europese landmassa. EU-technocraten beloofden dat ze onmiddellijk in actie zouden komen. 13 maanden geleden is hier nog steeds niets aan gedaan.
Je begint bijna te denken dat Brusselse bureaucraten veiligheid totaal niet serieus nemen en maar wat graag bereid zijn honderden onschuldige levens op te offeren om hun pan-Europese droom na te jagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten