Pervers: escaperoom in Valkenswaard laat bezoekers "onderduiken" in nep-Achterhuis

Geen categoriemrt 18 2016, 13:00
Hoe walgelijk kan een groepsuitje zijn? Nou, zo walgelijk dus.
Een nieuwe toevoeging aan het lijstje "ongepaste grappen", dat is de Escape Bunker in Valkenswaard. In de zogeheten escaperoom kunnen bezoekers net doen alsof ze Anne Frank zijn in het Achterhuis. Grappig man!

"Je komt in de schoenen van Anne Frank te staan en je duikt onder in het achterhuis. Los alle puzzels en opdrachten op en ontkom aan de Duitsers!"

Zo adverteert uitbater Thijs Verberne (19) zijn smakeloze escaperoom. Hij beweert dat hij niemand wil beledigen: "Ik wil kinderen juist wat van de geschiedenis meegeven". Een buitengewoon slap smoesje: de onderduikers in het Achterhuis moesten niet ontsnappen, maar zich juist verschuilen. Bovendien kon de Joodse familie Frank niet ontsnappen aan de Duitsers door simpelweg wat puzzeltjes op te lossen.
Dat vindt ook de Anne Frank Stichting:

"Dat is niet alleen historisch, en daarmee educatief onjuist, maar ook aanmatigend en kwetsend voor diegenen die de gevolgen van de Jodenvervolging aan den lijve ondervonden hebben"

Uitbater Verberne reageert luchtig op de kritiek. Hij gaat gewoon door, en maakt van de publiciteit zelfs gebruik voor een "ludieke" promotieactie:
Screen Shot 2016-03-18 at 13.25.10
Echt leuk, maar niet heus. Hoe pervers kun je zijn om over de rug van Anne Frank en de zes miljoen Joden die vermoord zijn, je geld te verdienen. Het is nergens voor nodig om de nagedachtenis aan vermoorde Joden op zo'n manier te besmeuren. De 19-jarige snotneus die deze walgelijke tent uitbaat mag dan wel zeggen dat hij gewoon doorgaat, maar de gemeente denkt er anders over: Valkenswaard gaat onderzoeken of Verberne zich wel aan het bestemmingsplan heeft gehouden. Zo niet, is de kans groot dat hij zijn smakeloze grap mag opdoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten