Rauwe melk drinken? Deze afgevaardigden bewijzen waarom dat niet zo slim is

Geen categoriemrt 10 2016, 15:00
Toeval of niet: de ironie is zeker aanwezig.
Rauwe melk, het zegt je misschien niet zoveel. Maar je hebt melk en melk. Voordat de melk er zo uit ziet zoals je hem in de supermarkt vindt, is er een heel bewerkingsproces aan vooraf gegaan. De rauwe drank wordt eerst gepasteuriseerd, alvorens hij verpakt wordt. En dat is maar goed ook.
Het probleem zit hem namelijk in de micro-organismen die in de melk zitten, als deze net uit de koe komt. En het zijn nou net dié organismen die je aardig ziek kunnen maken, aldus de Food & Drug Administration (FDA), de Amerikaanse voedsel- & warenauthoriteit. Om die reden was het verkopen van rauwe melk tot voor kort verboden in vele Amerikaanse staten, waaronder West Virginia.
Maar er zijn ook voorstanders van het drinken hiervan. 'Puur natuur' is een trend die nog steeds bezig is aan een opmars, en volgens de liefhebbers is deze vorm van melk veel gezonder, omdat het nog alles bevat wat er van oorsprong in zit. De voorstanders hebben de staat zo ver gekregen om een wet op te stellen, die het verkopen legaal zou maken. En met succes: inmiddels is de wet aangenomen, en kan iedereen legaal genieten van zijn melk, zoals de natuur het bedoeld had.
Nou ja, genieten: het is maar net hoe je het bekijkt. De afgevaardigden die het wetsvoorstel steunden, vierden hun overwinnning achteraf met een drankje. Je raadt vast al wat ze dronken: rauwe, ongepasteuriseerde melk. Het resultaat: een tijdje later voelde een groot deel van deze afgevaardigden zich opeens niet al te goed meer. Volgens één van hen, afgevaardigde Pat McGeehan, hebben ze gewoon last van een griepje. Het toeval dat al deze personen tegelijk ziek werden, was echter lastiger te verklaren. De oorzaak laat zich wel raden.
De FDA heeft, ondanks de poging tot een alternatieve verklaring van McGeehan, een onderzoek ingesteld naar het voorval.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten