Rutte, Farage, Wilders, Cameron en Schulz: de wereld reageert geschokt na aanslagen van Brussel

Regeringsleiders en andere belangrijke politieke figuren zijn stuk voor stuk aangeslagen in verband met de explosies.

Brussel was zelden zo geliefd als vandaag, nu regeringsleiders van heinde en verre hun medeleven betuigen met het Belgische volk, de inwoners van Brussel en de regering van het anders zo verscheurde land. Cameron uit het Verenigd Koninkrijk zei zij aan zij met de Belgen te staan vandaag:

En ook onze eigen premier Rutte was onvoorwaardelijk in zijn steun aan onze zuiderburen:

Europese Parlementsvoorzitter Schulz vond het ook vreselijk:

En vanuit Australië liet premier Turnbull weten erg bezorgd te zijn om de situatie in Brussel:

Hier in eigen land liet D66-leider Alexander Pechtold nog niets van hem horen, maar één van zijn Kamerleden – Vera Bergkamp – deed wel een uitspraak:

Eén van de eersten die – gek genoeg – erbij was, was Kamerlid Tunahan Kuzu van de islamistische partij Denk:

De meeste politici die reageren, beperken zich tot het uitspreken van hun medeleven. Een enkeling gaat echter verder. Zo vermeldt UKIP-leider Nigel Farage bezorgt te zijn over de toekomst:

En PVV-aanvoerder Geert Wilders eist dat Rutte onmiddellijk alle grenzen sluit:

Voor één regeringsleider is het moment van rouwen echter nog niet aangebroken. Premier Charles Michel van België is nog druk bezig de klap op te vangen en alle gevolgen van de ramp te verwerken:

Ook vanuit de redactie van De Dagelijkse Standaard: veel sterkte, de aankomende tijd, in Brussel…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. zomaar

  Rutte en zijn linkse consorten, zijn verachtelijk figuren , op voorspraak van Rutte komen over een maand of twee , nog meer moslims visumvrij onze westerse samenleving binnen , waaronder ook IS terroristen zitten met in bezit van een Turks paspoort .

  Rutte waar blijft onze beveilig?, je weet wel de door jou verachte Nederlanders ! , wensen nu beveiliging !.

  1. cmsuijkerbuijk

   @zomaar
   Om aan onze wensen voor beveiliging tegemoet te komen, worden er alvast weer wat méér gevangenissen gesloten. Logisch toch? Ja, toch? Niet, dan?

 2. LantR.fant

  Wat sneu nou toch. De Belgische overheid wilde nou juist weer de dialoog aangaan met die zielige moslims in Molenwiek.

  1x raden wie achter deze bomaanslag zitten.

  Misschien gaat de Belgische overheid nu eensnel een keertje voor de Belgen kiezen en wordt eens grondig de stofkam gehaald Door die islamistische rattenholen

  Tijd om decislan uit Europa te verbannen.

  1. LantR.fant

   Zit ver weg. Smartphone, autocorrectie “molenwiek” moet zijn: Molenbeek.

 3. Wim

  Vluchtelingen ‘zeer onbetrouwbaar’, dreigen medewerkers met onthoofding als ze hun zin niet krijgen – Bevestigd: Overgrote deel migranten ‘jonge mannen tot 25 jaar, die ons vrouwen verachtelijk of juist opdringerig behandelen’ – ‘Marokkanen, Tunesiërs en Libiërs nog agressiever dan de rest’

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/03/Sociaal-werker-na-half-jaar-AZC-90-migranten-zijn-onaangenaam-en-extreem-veeleisend

 4. Kees

  En weer zullen sommige halve garen zeggen dat het niets met de islam heeft te maken…..

 5. Ni28

  Nu iedereen rouwt is het misschien tijd aangebroken om actie te ondernemen om het volgende rouwen te voorkomen. Van Merkel nog niets gehord?

 6. Ni28

  Islam is vredelievend maar uit naam van islam wordt gedood. Dus hoe vredelievend is het?

  1. ceteris paribus

   Het christendom is vredelievend maar christenen joegen veel meer mensen over de kling dan moslims. Hoe vredelievend is het christendom dan?

   1. zomaar

    @cp , en ga je weer lekker ?, wat heeft het verleden met het heden te maken ?, en eerlijk gezegd heeft de islam ook nogal wat moord partijen op zijn conto staan ook in het verleden .

    er is geen en ik schrijf geen!!, samenleving in het verleden geweest , die vrijwillig tot de islam toegetreden is !!, de islam heeft zich door het geweld andere samenlevingen toe geëigend.

    droplul

   2. nick

    Hou je mond CB! Stommeling die je bent! ( en dan probeer ik netjes te blijven maar heb heel andere woorden in mijn hoofd)

    Heeft niets te maken met wat er nu gaande is!

 7. Pjotter

  De Duitse TV zender N26 meld zojuist een nieuwe zelfmoordaanslag in Brussel veel politie en hulpdiensten, maar nog onduidelijkheid over omvang.

 8. ceteris paribus

  De tragiek is dat er nog heel wat aanslagen moeten plaatsvinden voordat we het aantal burgerslachtoffers benaderen dat alleen al onze bommenwerpers in Syrië en Irak maakten.

  1. Kees

   Volgens mij was de islamterreur er het eerst, zo ongeveer 1400 jaar. En in heel veel islamlanden is nimmer gebombardeerd, maar is wel genoeg islam gerelateerde ellende.

  2. Vigo

   Kijk eens, de smerige rat komt uit zijn hol gekropen…..

 9. poldi

  Dit zijn nu moeilijke tijden voor de strategie van onze Manipulator De Hond om de PVV in de peilingen elke week vanaf 42 naar 37 zetels met één zetel per week te laten zakken.
  Moet hij aanstaande zondag de PVV nu op 37 zetels houden of toch maar één of twee zetels erbij ?

 10. H.Vaes

  OOOO…Wat zijn ze toch weer allemaal geschokt….niet beseffend dat zij juist diegene zijn die het mede zover hebben laten komen.
  Door hun wanbeleid aangaande ….de islam…. en alles maar toestaan ten kostte van ons burgers en tot genoegzaamheid van hun eigen drang om hun eigen idealen na te lopen zijn ook deze aanslagen hun aan te rekenen.
  Zolang zij denken dat dit NIETS met de islam te maken heeft zal dit ook nooit gestopt kunnen worden.
  Het roer moet om. We moeten van deze bange schijters af. We moeten mensen met lef aan het roer krijgen. PROBEREN TE REDDEN WAT NOG TE REDDEN VALT ALS HET DAN AL NIET TE LAAT IS.

  1. van Urk

   H.Vaes, Hoe vaak moeten ze wel niet geschokt worden voordat ze beginnen in te grijpen. Ik was heerlijk gezegd niet zo geschokt, want uit recente berichten via de media en waarschuwingen van veiligheidsdiensten wisten we dat het een keer weer zou gebeuren . Maar als er te weinig daarmee aan gedaan wordt en de alarmfases op nul blijft hangen om deze aanslagen te voorkomen, moet je ook niet vreemd gaan opkijken dat er weer onschuldige mensen geraakt worden. Ze slaan pas toe als de waakzaamheid weer gaat verslappen.

 11. H.Vaes

  In al mij woede en ergernissen ben ik vergeten te vermelden dat dit NIET GELDT VOOR De heer Wilders .

 12. nick

  Benieuwd wie van de politici in de EU landen zich nu schuldig voelen. Want daar is alle reden voor! Diegenen die de islam en daarmee alle zg vluchtelingen binnen hebben gehaald zijn schuldig en niet zo’n beetje ook. !

  Dit heeft dus alles met moslims en dus de islam te maken. Wanneer dringt dit eens tot de botte koppen door!

  Ik zie maar een oplossing voor Europa (en de rest van de beschaafde wereld) de Islam verbieden! En zeg niet dat zoiets onmogelijk is, niets is onmogelijk!! Gewoon doen!

  Mensen die kostte wat kost de islam willen blijven volgen gaan dan maar per enkele reis terug naar die landen waar ze zich gezellig kunnen laten onderdrukken en gebruiken. Dat zal een prettige opruiming geven.
  Alle moskeen sluiten en afbreken! Alle openbare uitingen verbieden en hoge boetes en straffen. Natuurlijk eerst de grenzen sluiten en heel streng selecteren op asielaanvragers. Indien ze moslim willen blijven; per kerende post terug! Want dat schaalt niet met de westerse samenleving die gebasseerd is op joods/christelijke grond!

  Hoe simpel zou het kunnen zijn!

  Feit, ik ben woedend en velen met mij. Ik ben ook zeer aangedaan…het is vreselijk en het einde is nog lang niet in zicht, realiseer je je dat!

  1. Pjotter

   Hoef ik niets aan toe te voegen (retour die hap)

 13. H.Vaes

  En dan stelt Rutte….Wij zijn met meer…..
  Maar……….. die miljoenen…. meer…
  hebben niet kunnen voorkomen dat deze aanslagen plaatsvonden.
  Dus loze praat.
  Tien terroristen kunnen heel Europa ontregelen.
  Rutte……..doe eens normaal en begin met het sluiten van de grens. Dat is de enigste remedie om iets meer aan de veiligheid te doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.