Straathonden zijn dé grote helden bij het 'Brazil Open' tennistoernooi

Geen categoriemrt 05 2016, 19:00
Wat een geweldige actie.
Vier voormalige straathonden stonden vorige week gespannen naast de zijlijn terwijl twee internationaal bekende spelers een oefenwedstrijd speelden. Waarom de honden er waren? Zij moesten de ballen ophalen.
Op het moment dat een bal in het net terechtkwam of naast het veld kwamen Frida, Costela, Mel en Isabelle in actie. Elke keer als ze iets deden kregen ze meer aandacht dan de spelers, Roberto Carballes Baena uit Spain en Gastao Elias uit Portugal.

De straathonden, die tot voor kort op straat leefden in Sao Paulo, waren maandenlang getraind voor hun nieuwe baan. Tijdens de 'wedstrijd' misten de tennissers met opzet af en toe een bal zodat de toeschouwers konden genieten van de echte helden van de dag: de pups.
De échte taak van Frida, Costela, Mel en Isabelle was echter niet om ballen te apporteren, maar om meer aandacht te vragen voor het lot van straathonden... en om hondenliefhebbers ertoe te bewegen om, de volgende keer dat ze een hond nemen, een asielhond te adopteren.
Een prima initiatief. Asielhonden worden te vaak over het hoofd gezien terwijl ze net zo leuk, spontaan, loyaal en speels zijn als 'gewone' honden. Fantastisch dat deze tennissers en het publiek meewerkten aan deze geweldige actie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten