Turkije bombardeert Koerdische rebellen na vreselijke aanslag in Ankara

Geen categoriemrt 14 2016, 11:00
Gisteren pleegden terroristen weer een verschrikkelijke aanslag in Ankara. Vandaag werd bekend dat tenminste één van de betrokken terroristen lid was van de PKK. Het gevolg: Turkije heeft PKK-doelen flink gebombardeerd.
Het Turkse leger liet dat vandaag zelf weten. De luchtmacht richtte zich vannacht en vanochtend eerst en vooral op doelwitten waar PKK-strijders zich verstoppen of hun wapens verbergen.
Volgens de Turkse autoriteiten was één van de twee aanslagplegers van gisteravond sinds 2013 lid van de PKK, een Koerdische terroristische organisatie met een revolutionair marxistisch-leninistisch fundament. De vrouw is afkomstig uit de stad Kars in het oosten van Turkije, waar ze in 1992 werd geboren. Ze was dus slechts 23 of 24 jaar oud.
Hoewel de PKK de aanslag nog niet heeft opgeëist wordt er nu dus vanuit gegaan dat de Koerden er inderdaad achter zitten. Als dat later nog sterker bevestigd wordt kun je er vergif op innemen dat Ankara de oorlog tegen de PKK en andere nationalistische Koerdische groeperingen opdrijft.
Als ik een adviseur van de huidige regering was -- wat ik gelukkig niet ben, ik wil namelijk niets te maken hebben met Erdogan -- zou ik zeggen dat er maar één ding opzit: er moet een bufferzone gecreëerd worden in Irak en Syrië. Zowel radicale moslims als PKK-terroristen moeten uit de weg worden geruimd; die zone moet terroristen-vrij worden. Vervolgens kan Turkije in die zone vluchtelingen opvangen, zodat ze a) de grens met Turkije niet meer oversteken en b) niet naar Europa komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten