Twee vrouwen filmen met gevaar voor eigen leven hoe gruwelijk ISIS-hoofdstad Raqqa nu is

Geen categoriemrt 14 2016, 21:00
Een levensgevaarlijke missie, maar wel met verbijsterende doch bijzonder interessante resultaten...
Raqqa is inmiddels zo'n anderhalf jaar bezet door terreurorganisatie ISIS, die van de stad een religieus en vrijheidshatend bolwerk heeft gehaald. Nu kunnen we ons daar allemaal wel een beeld van maken, maar hoe dat er dus in het echt uitziet hebben deze twee dappere dames dus gefilmd.
Als ze betrapt werden, zouden ze gestegenigd worden. Maar ze wilden dat hun verhaal gehoord zou worden door de buitenwereld, en dus zetten ze dapper door. Met dit verbijsterende filmpje als resultaat:
Het filmpje was in opdracht van de Zweedse krant Expressposten, en laat zien hoe absurd de situatie in de Syrische stad momenteel is:

begint met een bezoek van de twee vrouwen aan een kleine supermarkt in de Syrische stad. Bij binnenkomst zien ze tientallen verpakkingen met haarverf staan. De gezichten van de vrouwen zijn met zwarte stift doorgekrast. ,,Kunt u nog wel zien welke kleur het is?", vraagt een vrouwenstem aan de verkoper. ,,Ja hoor, je kunt de haarkleur hier zien", antwoordt hij. ,,Wat is dit? Waarom heeft u dit gedaan?", vraagt de vrouw daarna. ,,Ze draagt de niqab", luidt zijn antwoord.

Ook een taxichauffeur legt uit hoe bizar de taferelen zijn:

,,Als een vrouw in haar eentje in mijn taxi stapt, en ik neem haar mee, dan krijg ik dertig zweepslagen", vertelt een taxichauffeur in de video. ,,De vrouw wordt ook gestraft."

Kortom, dit filmpje is een aanrader. Ga het kijken, en je zal met open mond achterblijven. Vrouwen zijn er écht nog minder waard dan een stuk vuil op straat.
vlcsnap-2016-03-14-19h12m32s29
Dus ja: ISIS is echt één van de meest misselijke organisaties die ooit op deze aardbol heeft rondgelopen. En deze twee intens dappere Syrische dames hebben dat bewezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten