Word jij 's nachts ineens gebeld door dit nummer? Dit is waarom je dan niet moet opnemen!

Geen categoriemrt 28 2016, 16:00
Je telefoon gaat over, en je kijkt wie het is. 'Hé,' denk je, 'wat gek, een nummer met +212 ervoor, wie zou het zijn?!' Nou, niemand met goede bedoelingen in ieder geval...
Je telefoonnummer is normaalgesproken alleen voor vrienden, familie en zakenrelaties. En zelfs die zullen je doorgaans niet 's avonds laat rond twaalven bellen. Toch is dat precies wat er gebeurd is bij Sharona Gerrits De Mooij, die vanuit het niets gebeld werd door een telefoon met nummer +212624260327.
Sharona vertrouwde het niet, en nam niet op. En ze roept op Facebook anderen ook op om dit zaakje vooral niet te vertrouwen:

"Het blijkt dat als je opneemt of terug belt dat je hele telefoon overgenomen kan worden en dat je dan een rekening krijgt van ik weet niet hoe hoog."

Of je telefoon daadwerkelijk kan worden overgenomen is niet duidelijk, maar komt waarschijnlijk van de website Wieheeftgebeld.nl, waar op 18 maart een andere gedupeerde melding maakte van deze mogelijkheid. De persoon met dit mysterieuze telefoonnumer - waarvan de +212 er op duidt dat het uit Marokko afkomstig is - heeft namelijk nog heel wat andere mensen zitten afbellen. Velen maken gewag van tijden rond twaalf uur, maar soms zelfs ook nog later in de nacht...
Ik kan niet met zekerheid zeggen dat het klopt dat je telefoon kan worden overgenomen als je wordt gebeld door iemand met kwade bedoelingen zoals deze anonieme beller, maar duidelijk is dat de persoon (of de bende) achter dit Marokkaanse telefoonnummer niet veel goeds in de zin heeft. Als je terugbelt naar deze mensen, kan het zeker wel zo zijn dat je wordt doorgeschakeld naar een betaald nummer, waardoor je ineens een torenhoge telefoonrekening krijgt aan het eind van de maand.
virtual-numbers-morroco
Het nummer "+212624260327" heeft in ieder geval al een hoop slachtoffers gemaakt. Bij Wieheeftgebeld.nl geven tientallen mensen aan al een ongevraagd telefoontje gekregen te hebben. Ook bij andere websites stromen de meldingen over deze curieuze Marokkaan binnen.
Kijk dus de komende tijd goed uit door wie je wordt gebeld als je telefoon overgaat; ook al is het 's avonds laat. Bij vrienden en bekenden kan je met een gerust hart opnemen, maar is het dit vreemde nummer.. zet je smartphone dan gerust op stil en ga weer slapen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten