Yes! Sven Kramer voor de achtste keer wereldkampioen Allround!

Geen categoriemrt 06 2016, 18:00
Het is hem wéér gelukt!
Sven Kramer was al de beste (allround) schaatser ooit, maar het is alleraardigst van hem dat hij dit toch nog maar een keer bevestigt. Gewoon, omdat het kan.

Sven Kramer heeft bij de WK allround de wereldtitel geprolongeerd. De Friese schaatsgrootmeester liet zich op de afsluitende 10.000 meter niet verrassen door zijn Noorse tegenstander Sverre Lunde Pedersen, die 5,12 seconden op de titelhouder moest goedmaken.

Sterker nog, Pedersen maakte niet alleen niets goed, maar hij verloor zelfs een seconde of vier op de slotafstand. Kramer won de 10 KM namelijk met een tijd van 13.07,19. Pedersen kwam pas na 13.11,83 binnen.
Kramer werd hierdoor voor de achtste keer wereldkampioen. En dat terwijl hij tien keer meedeed. Alleen in 2005 en 2006, toen hij nog een echte jonkie was die beter moest worden op de korte afstanden, greep hij met brons naast de eerste plaats. In 2011 en 2014 was hij helaas geblesseerd. Als hij toen gezond was had hij vandaag voor de tiende keer wereldkampioen kunnen worden.
Maar goed, zoals ze dan plegen te zeggen: as is verbrande turf. Je hebt er niets aan.
Waar we wel wat aan hebben is het feit dat Kramer nu acht keer wereldkampioen is geworden, waardoor hij verreweg de beste Allrounder ooit is.
Dat lijkt me reden voor een feestje. En een behoorlijk groot feest ook.
Oh, en laten we niet vergeten dat Blokhuijsen het ook heel aardig deed. Hij werd tweede op de 10.000 meter met 13.10,92, waardoor hij derde werd in het algemeen klassement. Nederland won dus goud én brons.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten