12-jarig meisje begint aan wedstrijd hardlopen van 5 kilometer. Wat ze niet weet is dat deze 5 kilometer... een klein beetje langer zijn

Geen categorieapr 27 2016, 10:00
Een halve marathon is meer dan 20 kilometer lang.
Dat is dus nogal wat. Ik zelf ooit een marathon gewandeld (42.144 meter) en ik kan je verzekeren dat dit geen gemakkelijke opgave was. Nou liep dit meisje natuurlijk 'maar' de helft van die afstand, maar het verschil is wel dat a) zij rende en b) dacht dat het een loop van 5 kilometer was, en daar dus voor getraind had.
LeeAdianez Rodríguez wilde de 5 kilometer in de Amerikaanse stad Rochester graag lopen. Toen ze bij de start aankwam zag ze dat ze bijna te laat was. Gelukkig zag ze nog een klein groepje lopers staan. Ze voegde zich bij hen, en ging samen met hen van start.
Tijdens de loop viel het LeeAdianez op dat deze 5 kilometer een tikje verder waren dan normaal. Maar goed, ze is geen opgever, en dus ging ze maar door.
En door.
En door.
Met elke stap werd ze vermoeider. Wat was dit voor rare 5 kilometer?! De finish was nog steeds niet in zicht, en ze was nu al een uur bezig.
En toen anderhalf uur.
En toen twee uur.
2,5 uur.
Uiteindelijk kwam ze dan binnen na 21,1 kilometer en 2 uur, 43 minuten en 31 seconden. Daardoor werd ze 1885ste van de 2111.
In de slotkilometers kreeg LeeAdianez te horen wat er mis was gegaan. Haar moeder had de politie namelijk ingeschakeld omdat het zo lang duurde. De agenten gingen op zoek naar het meisje en ontdekten dat ze meedeed aan de verkeerde race. Toen ze haar eindelijk gevonden hadden was ze al bijna bij de finish. Natuurlijk vroegen ze haar of ze wilde stoppen. Daar wilde ze niet aan: ze had zo lang en zo ver gelopen, nu wilde ze ook finishen!
En dus liep ze na bijna 2 uur en driekwartier over de eindstreep. Waarna ze een schitterende medaille kreeg zodat ze dit avontuur nooit meer zal vergeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten