Afghaans parlementslid verklaart zichzelf voorstander verkrachting en dreigt neus af te hakken

Geen categorieapr 09 2016, 9:00
Met zulke vrienden hebben we volgens mij geen vijanden meer nodig.
Toen de Verenigde Staten in 2001 het Taliban-regime wipten in Afghanistan, leek er heel even een seculiere lente aan te breken in het land waar tot voor kort opperterrorist Osama bin Laden zich straffeloos kon ophouden.
Maar wie kijkt wat er nu van het land is terechtgekomen, ziet dat het bijster weinig vooruitgegaan is. Iets wat HBO-presentatrice Isobel Yeung aan den lijve kon ondervinden. De jonge vrouw interviewde voor het tv-programma VICE een parlementslid uit Afghanistan, die zich snel onbeschroomd zijn mening over verkrachting de wereld in wilde slingeren.
Niet iedere onvrijwillige seks is immers verkrachting, aldus de man. Uh-huh, tuurlijk hoor. Want, zo legt hij uit, je hebt immers verkrachting, en je hebt, dat wat de islam toestaat. Kortom: mag het van de Koran, dan is het geen verkrachting. Of de vrouw haar toestemming nu heeft gegeven of niet.
Bizar.
En als de man zijn gelijk niet krijgt, dan is hij de kwaadste niet en bedreigt hij de presentatrice ook nog eens terwijl de camera's nog aan het filmen zijn. Misschien - aldus de islamistische griezel - moest hij haar maar eens weggeven aan een Afghaanse man, die haar dan wel een lesje zou leren.
En - for good measure - haar neus afhakken. Je gelooft het niet, totdat je het ziet:
Wat is de islam toch ook een geloof waar menig barbaar zich bij thuisvoelt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten