Amerikaanse kolonel: "ISIS-leider Al-Baghdadi, je dagen zijn geteld. We zullen je vangen"

Geen categorieapr 02 2016, 14:00
Abu Bakr al-Baghdadi zal geen nacht rustig slapen, als het aan het Amerikaanse leger ligt.
Kolonel Steve Warren, de woordvoerder van het Amerikaanse leger, heeft een duidelijke boodschap voor de leider van ISIS:

"Ik hoop dat Al-Baghdadi deze persconferentie bekijkt want ik wil hem laten weten dat we hem opjagen en we zullen hem vinden, net zoals we zijn mentor Zarqawi hebben opgespoord en gedood. Net zoals we de grootmeester van het terrorisme Osama Bin Laden hebben opgespoord en gedood."

Als het aan Warren ligt, krijgt Abu Bakr al-Baghdadi te maken met de brute kracht van het US Army. Hoe dat eruit zal zien?

"We zullen Baghdadi vinden, en hij zal gerechtigheid proeven. Ik weet niet of die gerechtigheid eruit zal zien als een hellfire-raket of als een donkere cel, maar hij zal gerechtigheid krijgen."

Inmiddels staat er een prijs van 10 miljoen dollar op het hoofd van de "kalief" van ISIS, voor degene die de gouden tip heeft die tot zijn dood of arrestatie leidt. Het is te hopen dat die beloning snel wordt uitgeloofd en er een einde komt aan het terroristische bewind van deze psychopaat. Helaas zal dat niet het einde betekenen van ISIS als organisatie: het kalifaat is strak georganiseerd, en er staan tientallen terroristen klaar om Al-Baghdadi onmiddellijk op te volgen als hij wegvalt.
Bovendien is er een dilemma wat beter is: een bom op Al-Baghdadi's hoofd, of een arrestatie. In het eerste geval is de wereld direct van deze aartsterrorist af, maar in het tweede geval zal hij misschien waardevolle informatie prijsgeven om ISIS beter te bestrijden. Lastig, lastig... Hoe dan ook, als het Amerikaanse leger vastbesloten is om je te pakken, is het vroeg of laat met je gedaan. Sommige mensen dachten dat Bin Laden nooit gepakt zou worden, maar ook hij werd uiteindelijk gedood door een Amerikaanse kogel.
Vermoedelijk reist Al-Baghdadi continu heen en weer tussen Syrië en Irak. Het is waarschijnlijk dat hij ook in die omgeving aan zijn einde zal komen – hoe eerder hoe beter!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten