Amerikaanse moslim pleit schuldig: hij wilde ISIS inderdaad helpen

Geen categorieapr 16 2016, 21:00
"Ik voel me enorm schuldig voor de pijn die ik mijn ouders heb gedaan," aldus wannabe terrorist Farah. "Als ik naar hen had geluisterd zou ik hier vandaag niet zitten."
Zoals Robert Spencer schrijft op JihadWatch.org wil ik maar wat graag geloven dat zijn ouders gematigde moslims zijn, maar ik vraag me wel af waar hij zijn denkbeelden dan heeft opgedaan? Was het een lokale moskee waar hij in aanraking kwam met het gedachtegoed (gedachtefout, eigenlijk) van de radicale islam? Of was hij eerst en vooral actief op het Internet?
Vragen, vragen, vragen.
Helaas lijkt het erop dat er tot nu toe weinig aandacht aan die vragen is gespendeerd.

Adnan Abdihamid Farah, 20, pleaded guilty to one count of conspiracy to provide material support to a foreign terrorist organization. Three other counts were dropped, including conspiracy to commit murder outside the United States. Farah faces a maximum of 15 years in prison but avoided a possible life sentence by taking the plea deal.

Bovenstaande vragen zijn nog belangrijker omdat één van de andere verdachten zijn bloedeigen broer is. Die radicale moslim luistert naar de naam Mohamed Abdihamid Farah en is 22 jaar oud.
Hoe kan het dat twee moslims uit hetzelfde gezin zo geradicaliseerd zijn? Hadden hun ouders niets in de gaten? Je zou denken van wel. Toen Adnan een paspoort had aangevraagd, zodat hij naar het door ISIS bezette gebied in Syrië kon reizen, namen zij zijn paspoort namelijk in. Het moge duidelijk zijn dat ze dat alleen maar deden omdat ze hem van dit soort plannen verdachten.
Was het op dat moment niet handig om de autoriteiten even in te schakelen? Natuurlijk, zoiets is moeilijk omdat het over je zoon gaat, maar dat is geen excuus. Er staan immers levens op het spel: niet alleen dat van hem, maar ook dat van talloze onschuldige burgers, hetzij in Syrië óf in Amerika zelf. Het is namelijk absoluut niet ondenkbaar dat een gefrustreerde Syriëganger dan maar besluit om een aanslag te plegen in zijn eigen land, om zich op die manier in te spannen voor "de jihad."
Overigens zijn deze jongens de zoveelste moslims uit Minnesota die zwaar geradicaliseerd zijn. Alleen daarom al is het ontzettend belangrijk dat de Amerikaanse autoriteiten de islamitische gemeenschap in dat land infiltreren en onderzoeken waar deze mensen bij elkaar komen, en wie hen beïnvloedt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten