Bernie Sanders vernedert Hillary Clinton in Wisconsin

Geen categorieapr 06 2016, 9:00
Het begint langzamerhand een beschamende bedoening te worden voor Hillary Clinton.
Hillary Clinton leidt onder de Democraten nog steeds qua kiesmannen. Ook is het zeer waarschijnlijk dat zij uiteindelijk de officiële presidentskandidaat wordt van haar Democratische Partij. Maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot.
Bernie Sanders blijft namelijk niet alleen bij haar in de buurt, maar is nu daadwerkelijk in opkomst. De 74-jarige (!) socialistische senator heeft gisteren namelijk de voorverkiezing van de staat Wisconsin gewonnen. En hij deed dat, net als Ted Cruz bij de Republikeinen, op epische wijze:
Screen Shot 2016-04-06 at 10.57.13
Op een plaatje zie je welke gemeenten Sanders en Hillary wonnen. Donkerblauw is Hillary, gewoon blauw is Bernie:
Screen Shot 2016-04-06 at 10.59.56
Als je Hillary heet is dit een beschamende vertoning. Bernie heeft haar echt vernederd, en dat terwijl hij hoogbejaard is en eruit ziet als een dakloze vogelverschrikker.
Natuurlijk is de kans groot dat Hillary het alsnog (net!) redt, maar ze zal dat doen op een wijze die weinig mensen voor mogelijk hielden: met een heel nipte voorsprong.
En dat is tekenend voor Hillary als presidentskandidaat. Ze heeft weliswaar een hele machine voor zich werken, maar ze is totaal niet aansprekend en motiverend. De mensen die op haar stemmen doen dat omdat ze denken dat ze kan winnen, niet omdat ze grote passie bij hen opwekt.
Vergis je niet: wie de uiteindelijke Republikeinse presidentskandidaat ook is, hij zal wel degelijk in staat zijn om Hillary te verslaan. Ze is zwakker dan de meeste Nederlandse 'experts' denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten