"Blijf van mijn oma af!" Dappere Chinese peuter verdedigt zijn oma met metalen buis tegen ambtenaren

Geen categorieapr 15 2016, 16:00
Wanneer ambtenaren van de gemeente zijn oma willen bekeuren, komt deze peuter in actie!
Een video van een dappere peuter gaat het hele internet over in China, en heeft inmiddels ook de rest van de wereld bereikt. Te zien is hoe een peuter volledig los gaat tegen een stel mannen in uniform. Hij pakt ze zelfs aan met een metalen buis – met dit mannetje valt niet te spotten! De reden? De ambtenaren wilden zijn oma bekeuren, die straatverkoopster is.
De Chinese autoriteiten willen straatverkopers aanpakken en hebben daarvoor extra ambtenaren ingezet. Maar daar heeft deze peuter geen boodschap aan – oprotten, blijf van mijn oma af! Als één van de ambtenaren het kind probeert te sussen, krijgt hij er nog eens extra van langs. De boodschap is duidelijk: deze ambtenaren kunnen maar beter uit de buurt blijven.
Verzet tegen de overheid is lang niet vanzelfsprekend in het communistische China, dat nog altijd geen democratie is. Waren er maar meer burgers zoals dit kereltje, dan paste de overheid voortaan wel op om allerlei rare regels op te leggen aan het volk! Op het Chinese internet wordt de peuter dan ook veelvuldig geprezen.
Het is niet bekend of de overheid verdere actie heeft ondernomen tegen de peuter en zijn oma.
https://www.youtube.com/watch?v=1hNe29Z4s2w
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten