Brusselse aanslagpleger Ibrahim El Bakraoui nam boodschap op waarin hij mededaders vrijpleit

Geen categorieapr 04 2016, 13:00
Goh, wat een toeval toch weer.
Ibrahim El Bakraoui is één van de daders van de aanslagen in Brussel. Hij is één van de zelfmoordterroristen die zich opbliezen op het vliegveld van Brussel, Zaventem.
Kort voor zijn dood nam El Bakraoui een geluidsfragment op. Daarin eist hij niet alleen de verantwoordelijkheid op voor de aanslagen, maar beweert hij ook dat de andere betrokkenen er niets mee te maken hadden. Ja, natuurlijk hadden ze wel auto's en huizen gehuurd, maar hé, ze waren zich er totaal niet van bewust dat Ibrahim en zijn makkers aanslagen wilden plegen.
Echt niet!
Volgens RTL Nieuws is de kans aanwezig dat El Bakraoui, kort gezegd, uit zijn nek lult.

Mogelijk is de geluidsopname bedoeld als afleidingsmanoeuvre. Een van de verdachten die El Bakraoui uit de wind houdt is Mohamed Bakkali. Hij wordt door de Belgische autoriteiten gezien als een belangrijke schakel in de aanslagen in Brussel van 22 maart en die van Parijs van 13 november.

Goh, dat meen je niet! Zou El Bakraoui zomaar gelogen hebben? Dat zou wel heel schokkend zijn. Normaal gesproken staan terroristen er immers om bekend dat ze zich altijd aan de regels houden, en eerlijk en transparant zijn.
Toch?
Juist.
Overigens interesseert het me niet of alle betrokkenen wisten wat het plan was. Ze hadden heus stuk voor stuk door dat er een plan was, dat El Bakraoui iets van plan was, en ze zijn stuk voor stuk radicale moslims die de Westerse manier van leven verafschuwen. Wat mij betreft mogen ze sowieso stuk voor stuk naar Guantanamo Bay verscheept worden. Laat ze daar maar een paar jaar vastzitten en met behulp van waterboarding ondervraagd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten