Christelijke jongen opgehangen door woedende moslims omdat hij een relatie had met een moslima

Geen categorieapr 28 2016, 16:00
Een 18-jarige christelijke jongen uit Pakistan is op vreselijke wijze vermoord door de familie van een moslimmeisje. De familie dacht dat de twee heimelijk een relatie hadden.
Een bericht in de Pakistaanse Christian Post citeert uit een onderzoek van de The Voice Society, welke concludeerde dat Qaisar Masih vermoord werd door een meute geleid door de vader van het meisje, Mohammad Billa.
Volgens eerdere berichten zou hij vermoord zijn omdat hij zich niet in wilde laten met drugsdealers, en de lokale politie zou zijn dood onderzoeken als een zelfmoord.
Dat doen ze in Pakistan wel vaker als de schuldige partij islamitisch is en het slachtoffer niet. In Pakistan zijn er in de praktijk namelijk twee wetten: één voor moslims, en één voor niet-moslims. Als de twee tegenover elkaar staan zijn het altijd de moslims die winnen.
Qaisar’s familie zijn vaste kerkgangers: ze gaan naar de Rooms-Katholieke kerk in Pir Mahal, een plaatsje enkele honderden kilometers van Lahore. Een team van The Voice sprak daar met Fr John Joseph en Qaisar's familie.
Volgens The Voice had de familie van het moslimmeisje in kwestie, Mehwish, Qaisar gewaarschuwd om bij haar uit de buurt te blijven. Als hij dat niet deed zouden ze hem, zeiden ze, vermoorden.
Qaisar’s familie ontkent dan ook -- geheel terecht -- dat het hier mogelijk om zelfmoord gaat. Zijn zus Saira legt uit dat zijn nek op twee plaatsen gebroken was, dat hij opgehangen was toen hij al dood was, en dat er teken van verzet op zijn lichaam zaten. Met andere woorden, het zelfmoordverhaal is de grootst mogelijke onzin. De arme jongen verzette zich uit alle kracht, maar slaagde daar helaas niet in en werd op gruwelijke wijze vermoord.
Zoals zijn zus zegt:

"Mijn broer was onschuldig. Hij probeerde Mehwish niet te contacteren, maar zij nam steeds contact met hem op. Ze vertelde hem dat ze absoluut niet zonder hem kon leven... Wij vroegen haar zussen om Mehwish ervan te overtuigen onze broer met rust te laten omdat haar vader een crimineel is en hij onze broer zomaar zou kunnen vermoorden. Helaas konden we onze broer niet redden."

Qaisar's moeder, Rani Sardar, voegt daar aan toe:

"We weten allemaal wie mijn zoon vermoord heeft, hij was de jongste, mijn oogappel, en ze hebben hem op brute wijze vermoordt en vervolgens opgehangen voor ons huis. Ik eis gerechtigheid. De moordenaar moet op zijn beurt veroordeeld en opgehangen worden."

Wat een vreselijk verhaal, en wat dieptriest dat deze jongen zijn liefde voor een islamitisch meisje, en haar liefde voor hem, met zijn leven heeft moeten bekopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten