Drukwerk: het begint bij kwaliteit

Geen categorieapr 05 2016, 8:30
Als je geld investeert in het ontwerpen van diverse bedrijfsuitingen, is het belangrijk dat jouw investering goed benut wordt en je hoge kwaliteit drukwerk krijgt. De drukkerij speelt een grote rol bij het op de juiste manier drukken van jouw communicatiemiddelen, maar hier heb je zelf ook zeker een rol in. Ben je benieuwd wat je zelf kunt doen om jouw zakelijke drukwerk van hoge kwaliteit te maken? Gebruik dan de praktische tips in dit korte artikel.
Tip 1: zorg voor hoge kwaliteit afbeeldingen in het drukwerk
Als je wil dat afbeeldingen op drukwerk goed afgedrukt worden, is het belangrijk om de afbeeldingen ook in goede kwaliteit aan te leveren. Zet daarom nooit wazige afbeeldingen van lage kwaliteit op je drukwerk, maar gebruik afbeeldingen van goede kwaliteit die ook na het drukken van goede kwaliteit blijven.
Tip 2: raadpleeg de verplichte aanleverspecificaties van de drukkerij
De drukkerij is verantwoordelijk voor het op de juiste manier drukken van het drukwerk, maar jij bent verantwoordelijk voor het op de juiste manier aanleveren van het drukwerk. Om het drukwerk op de juiste manier aan te leveren, is het belangrijk om de aanleverspecificaties van de betreffende drukker door te nemen. Iedere drukkerij in België heeft zijn eigen aanleverspecificaties opgesteld, dus het is belangrijk om deze eisen goed door te nemen en door te voeren.
Tip 3: laat je drukwerk controleren door een expert van de drukkerij
Heb je jouw drukwerk aangepast op basis van de aanleverspecificaties van de drukkerij in België en wil je zeker weten dat je de aanleverspecificaties goed hebt doorgevoerd in jouw drukwerk? Dan kun je jouw aangepaste drukwerk nog even extra laten controleren door een expert van de drukkerij. Stuur je aangepaste bestanden naar de drukker en een medewerker van de drukker kan controleren of je de bestanden op de juiste manier hebt aangeleverd. Zijn de bestanden nog niet helemaal goed, dan kan de expert precies aangeven wat je nog moet veranderen en kun je dit direct doorvoeren om het drukwerk wel aan de eisen te laten voldoen van de drukkerij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten