Een asiel brandt af. Dan komen vrijwilligers én de lokale gemeenschap in actie

Geen categorieapr 04 2016, 10:00
Toen een asiel in de brand vloog vroegen kwamen vrijwilligers, die er waren om de katten te verzorgen en de honden uit te doen, meteen in actie.
Vrijwilligers van een asiel in Montclair in de Amerikaanse staat New Jersey moesten gisteren (zondag) plots in actie komen toen ze opeens zagen dat het asiel in brand stond. Niet alleen moesten alle dieren gered worden, maar ze moesten vervolgens ook ergens worden ondergebracht.
Erin Brennan, één van de vrijwilligsters, legt uit dat het één grote chaos was. Haar broer was de eerste die de vlammen zag en vervolgens alarm sloeg.

"Er was een brand. Hij maakte zich meteen druk om de dieren. Eerst belde hij het alarmnummer, en daarna concentreerde hij zich op de dieren."

Gelukkig waren er al vrijwilligers aanwezig om de dieren te verzorgen. Met name de honden moesten natuurlijk even naar buiten. Daardoor kon er meteen op grote schaal worden ingegrepen. En dat mocht ook wel: de brand was namelijk bijzonder groot en heet. Zo heet, zelfs, dat een auto van een vrijwilliger er ook aan moest geloven.
Een andere vrijwilligster, Darcy Del Castillo, legt uit:

"Het had dodelijk kunnen zijn. Als het midden in de nacht gebeurd was waren er vrijwel zeker dieren omgekomen."

Het mooiste van dit verhaal, naast dat alle dieren gered zijn natuurlijk: in de avond maakte het asiel bekend dat alle dieren waren opgevangen bij privépersonen. Niet alleen de vrijwilligers zelf, maar ook de hele lokale gemeenschap was dus meteen in actie gekomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten