Haar misbruikende stiefvader blijft haar achtervolgen. Maar dan staan deze bikers voor de deur

Geen categorieapr 10 2016, 17:00
Kindermisbruik blijft slachtoffers vaak een leven lang achtervolgen. Deze bikers proberen daar verandering in te brengen.
Één van de vreselijkste dingen die er zijn, is kindermisbruik. Het doet je bloed gewoon koken dat er zieke geesten bestaan die zich vergrijpen aan kleine kinderen. Pedofielen pakken expres de meest weerloze slachtoffers, en dwingen hen om het misbruik geheim te houden. Veel mensen zijn bang voor kinderlokkers die zich in de bosjes zouden verschuilen, maar in werkelijkheid vindt seksueel misbruik van kinderen vooral plaats in de directe kennissenkring. De dader is een zwemleraar, een vriend van de familie, of in het ergste geval: een ouder.
Screen Shot 2016-04-10 at 16.06.34
Dat was ook het geval voor dit meisje. Toen ze tien was, werd ze veelvuldig misbruikt door haar stiefvader. Ze durfde er niets van te zeggen, maar op foto's uit die tijd is te zien dat er achter haar blik een groot verdriet schuilgaat. Gelukkig kwam er een einde aan het misbruik toen haar moeder erachter kwam – die schopte haar vriend het huis uit, en ging naar de politie.
Het misbruik was dan misschien opgehouden, maar de gevolgen ervan bleven haar achtervolgen. De moeder moest toezien hoe haar dochter zó bang was geworden, dat ze met kleren aan onder de douche ging – ze durfde zich niet meer uit te kleden. De voorbereiding van het proces tegen de voormalige stiefvader duurde een aantal jaar, en al die tijd liep de dader dus vrij rond. Dat verergerde de angst nog meer. Zoals bij veel misbruikslachtoffers, was ook in dit geval het trauma achteraf bijna nog erger dan het misbruik zelf.
Screen Shot 2016-04-10 at 15.43.55
Maar daar kwam verandering in. Een groep genaamd BACA zocht contact met de familie, en bood aan om de familie te helpen. Het gaat hier niet om een team advocaten dat kindermisbruikers vervolgt, en ook niet om een groep psychologen. Nee, BACA staat voor Bikers Against Child Abuse, en bestaat uit stoere motorrijders.
Screen Shot 2016-04-10 at 15.45.47
"Bikerdad", de voorzitter van BACA, vat het doel van de club samen:

"Ons doel is slachtoffers van misbruik te steunen, en te zorgen dat ze niet meer bang hoeven te zijn voor de wereld om hen heen. Desnoods bewaken we 's nachts hun huis, of begeleiden we hen elke dag naar school."

BACA bereikt dat doel door hun stoere uitstraling – met deze intimiderende gasten wil zelfs de meest kwaadaardige kindermisbruiker geen ruzie zoeken.
Screen Shot 2016-04-10 at 15.48.45
De bikers van BACA nemen slachtoffers van misbruik echt op in hun "bikerfamilie". Het slachtoffer krijgt een leren vest en een helm, en rijdt met de bikers mee. Dagelijks brachten de mannen en vrouwen van BACA dit meisje naar school. Eindelijk voelde ze zich sterk en stoer, in plaats van zwak en bang. Het trauma wordt er misschien niet mee weggenomen, maar het is een hele geruststelling voor slachtoffers van misbruik om te weten dat ze nooit meer bang hoeven zijn.
Screen Shot 2016-04-10 at 16.05.39
Het belangrijkste moment voor deze familie, kwam tijdens de rechtszaak tegen de misbruikende stiefvader. Het slachtoffer moet hier getuigen tegen de dader, en haar verhaal doen. Je kunt je voorstellen dat dat ongelooflijk moeilijk is – oog in oog met de man die haar leven verwoestte, moest ze vertellen wat voor gruwelijke dingen hij met haar had gedaan.
De bikers zaten in de rechtszaal om dit meisje te steunen, en dankzij hen voelde ze geen angst meer voor haar misbruiker. Ze legde haar getuigenis af, en de smeerlap werd geboeid afgevoerd uit de rechtbank, direct naar de gevangenis.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=122&v=xpgXOIkLnBA
Wat een geweldige groep mannen en vrouwen. Veel mensen vinden bikers maar enge figuren, maar deze mensen zetten hun intimiderende imago in om misbruikslachtoffers te helpen. En geen enkele misbruiker hoeft het ooit in zijn hoofd te halen om haar ook maar met één vinger aan te raken, want dan kan hij rekenen op een keihard pak slaag. Heel mooi.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten