Heldhaftige Franse stewardessen verzetten zich tegen hoofddoekjes tijdens vlucht

Air France wil alle stewardessen verplichten om tijdens vluchten naar Iran in vol islamitisch tenue te verschijnen, inclusief een denigrerende hoofddoek op het hoofd. Genoemde stewardessen zien zichzelf niet als mannequins van Allah, en zijn daar dan ook niet blij mee…

Nu de Westerse sancties jegens Iran aflopen, mogen luchtvaartmaatschappijen ook weer op Iran vliegen. Dat is een gegeven waar Air France graag een slaatje uitslaat, en heeft aangekondigd een lijnvlucht Parijs-Teheran te openen.

Niks mis mee, een bedrijf dat iets extra’s probeert te verdienen, toch? Nou, niet met het geld verdienen. Wel met de vrouwonvriendelijke behandeling die de eigen stewardessen vervolgens krijgen:

Air France heeft stewardessen volgens BFM TV opgedragen op vluchten naar Teheran een lange broek en jasje te dragen, en na de landing bovendien een sjaal die het haar bedekt.

Kan je je het al voorstellen? Elegante, Franse stewardessen die zich in islamitische hobbezakken steken? Ik vind het maar lastig om me hierin te verplaatsen. Islamisering van de cockpit lijkt me nu niet iets dat we moeten gaan zitten aanmoedigen. Gelukkig is er dan ook veel verzet onder het vrouwelijk cabinepersoneel tegen de nieuwe richtlijn, en zij hebben aangekondigd om via hun vakbond actie te gaan voeren.

Voor iedere werkgever zou zoiets een duidelijk signaal moeten zijn. Maar het laffe Air France laat weten niet naar het eigen personeel te luisteren. Overtredingen zullen worden bestraft, Befehl ist Befehl, de islamitische wet.. daar moeten we immers gewoon naar luisteren:

De vliegmaatschappij gaf cabinepersoneel te verstaan dat overtreding van de voorschriften wordt bestraft. Air France moet zich simpelweg aan de Iraanse wet houden, stelt het bedrijf.

Nu maar hopen dat onze vliegende heldinnen van onze open westerse maatschappij voet bij stuk houden. Desnoods zelfs maar helemaal niet naar Iran vliegen: dwingende kledingvoorschriften zijn niet meer van deze tijd, en al helemaal niet bij westerse vrouwen. Die kunnen heel goed zelf bepalen wat ze aantrekken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

96 reacties

 1. zomaar

  waarom dwingt het kapitaal , en daaruit vloeiend de regeringen (cq partijen), ons gewone burger , cq werknemer .

  telkens een knieval te maken voor de islam , en wij ons conform de waanideeën van de islam moeten gaan gedragen en kleden , zelfs in eigen (samenleving), moeten wij toestaan dat wij dagelijks geconfronteerd worden met deze waanideeën vanuit de islam.

  meer en meer kom verkleedde islamieten gekken tegen , die mede door hun voor ons opvallende klederdracht een status apartheid hebben en afdwingen van ons .

  en dan maar klagen en blijven klagen dat zij zich gediscrimineerd voelen .

  1. Jan

   Andersom geldt bij Royal Air Maroc een verbod op hoofddoekjes voor stewardessen. Waarschijnlijk hebben daar meer vrouwen last van.

 2. Ni28

  Dit zijn de voorbeelden van de knieval politiek van de EU. Wij passen ons aan iedereen en niemand past zich aan ons. Als je zo Europa wilt redden gaat het de verkeerde kant op. Hopelijk gaan de klanten het niet waarderen.

 3. Mar

  “en na de landing bovendien een sjaal die het haar bedekt.”

  Een vlucht is van opstijgen tot landen.

  “een lange broek en jasje

  zoek eerst eens een foto op van het uniform van een Air France stewardess voordat je begint te roepen over islamitische hobbezak
  http://qminmagazine.com/wp-content/uploads/2015/06/Air-France.jpg

  1. zomaar

   @Mar , ja en?, na de link bekeken te hebben , kom ik tot de conclusie dat men kan (MAG) kiezen tussen een ROK of een BROEK !.

   beide behoren tot het tenue, en mogen na keuzen , (weerssituatie ), ik denk in landen waarvan bekent is dat het er extreem koud is , kiezen zij voor een broek , andersom voor een rok.

   en dit is anders dan een voorop opgelegde verplichting uit monden van een ideologie, genaamd de islam die bekent staat om vrouwen onderdrukking .

   1. Mar

    @zomaar

    De stewardessen van de KLM hebben die keuze (rok of broek) pas sinds 2009. Heeft u toen bij de KLM geprotesteerd of uit principe niet met de KLM gevlogen?

    Gaat u ook nog even langs die zwaar christelijke scholen in Nederland waar de meiden geen lange broek mogen dragen? Heel fijn in de winter als ze naar school fietsen.

    De dames hebben trouwens nog steeds wel een keuze. Aangeven bij de werkgever dat zij niet op vluchten naar en van Iran willen worden ingezet.

    Vindt u trouwens het uniform van jasje en broek lijken op een islamitische hobbezak, zoals Tim het omschrijft.

    De hoofddoek moet pas op na de landing in Iran. De kop van de titel is dus ook al misleidend.

    1. Anna

     Mar. Er is geen ” zwaar christelijke” school die anderen kledingvoorschriften zal opleggen. Trouwens deze dames kunnen volop meedoen met rokjesdag. Die rok of broek wordt bij de KLM niet verplicht opgelegd door fundamentalistische, jaloerse mannen.

    2. zomaar

     @mar waarom haal jij altijd iets anders erbij om de islam (MOSLIMS) TE PLEZIEREN .

     wat maakt mij het uit waar dat uniform op lijkt , mij gaat het om het feit dat de moslim in zijn algemeen eist wat de westerling doen moet , en hoe zij gekleed moeten gaan , erger vindt ik nog dat bedrijven hier in mee gaan .

     afin wat wij wensen , (helaas is het bij wet geregeld , dat ook de moslims hier verkleed rond mogen lopen , buiten de carnavalsdagen om ), dat ieder die hier uit vrije wil komt , of omdat zij zogenaamd moeten vluchten , hier hun oude ritte doordrukken bij ons , en als ook maar een westerling hierop commentaar heeft hij/zij te kijk worden gezet als islamofoben, door hen die de onderdrukking van de islam niet zien of willen zien .

     toch als wij , (ik neem aan dat ook jij iets afweet van de wereldgeschiedenis ?), kijken hoe het in andere samenlevingen op aard gegaan is , betreffende de islam ,(moslims die in grote getalen hun samenlevingen invloeide), overheersing in een eeuw tijd .
     zou dat iedere westerling aan het denken moeten zetten , EER ZIJ HET OPNEMMEN VOOR DE ISLAM , BINNEN ONZE WESTERSE SAMENLEVINGEN .

     de geschiedenis laat veel zien , n daar kan men de conclusies trekken hoe het wel moet , (kan) , en hoe niet !!.

 4. Mar

  Nog een weetje:

  2009: De elfduizend stewardessen van KLM krijgen een nieuw uniform. Naast twee modellen van rokken kunnen zij ook een broek kiezen.

  http://www.volkskrant.nl/economie/rok-of-broek-dat-is-de-vraag-voor-stewardessen-klm~a366528/

  1. van Urk

   Groot gelijk. Het zijn geen moslima,s die dienst doen bij een islamitische luchtvaartmaatschappij dus hoeven zij ook geen hoofddoek te gaan dragen. Een islamitische maatschappij raad hun eigen stewardessen ook niet aan om hun hoofddoekjes te verwijderen als zij aandoen op het westerse Schiphol. Als wij wel weten wat de Iraanse principes zijn hoe kan het dan zo zijn waarom Iran onze principes dan zogenaamd niet wil snappen? Islamitische superioriteit misschien?

   1. Beukman

    ’s Lands wijs, ’s lands eer. In Iran moet een vrouw een doek op haar kop, in het westen hebben we de vrijheid van kledingsuiting, en mag ze zelf kiezen.
    Hoewel? In allerlei beroepen in Nederland is het een vrouw niet toegestaan om een lange broek te dragen, en sommige werkgevers doen moeilijk als een werkneemster een doek op haar kop wil. Misschien lijken we wel meer op Iran dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

    1. zomaar

     @CP , ” Dat islamofoben gelijk over islamisering beginnen te gillen is tragisch.”.

     wie gilt hierover ?.

     wel dat wij op de knieën moeten voor de islam , en andersom de islam (MOSLIM)niet voor ons .

     kijk op straat vele moslims lopen in de kleding die de islam voorschrijft , en DUS VELE MOSLIMS ZIJN GEEN !!!, AANWINST VOOR ONZE MAATSCHAPIJ , deze moslims profiteren van ons sociale stelsel , er is immers geen bedrijf die op deze verkleedpartij zit te wachten .

     1. ceteris paribus

      Zomaar, rustig maar, je hoeft helemaal niet op je knieën voor de islam. Dat beeld je je in.

      Islamofobie is een nare paranoïde aandoening. Met de werkelijkheid heeft het niets te maken maar het lijden van de patiënten is er niet minder om.

    2. van Urk

     Inderdaad Beukman. s,Lands wijs, s,lands eer. Een Frans vliegtuig is Frans grondgebied tot aan de gate en daar heeft de Ayatollah geen moer over te vertellen . Ben je nou eenmaal daar in Iran dan is het bedekken van je hoofd met een sjaaltje gewoon een voorschrift om respect te uiten voor dit land. Alleen de vraag is: Wat doet Iran om zijn respect te uiten aan een westers land? We kennen genoeg voorbeelden in Europa hoe historische beelden afgedekt moeten gaan worden of dat er geen handen aan vrouwen worden geschud wat voor een westers vrouw juist een belediging is. Dus zelfs op eigen bodem moeten wij Iran respecteren.

     1. Mar

      @van Urk

      Wees voorzichtig. Het niet geven van een hand aan vrouwen is al eeuwen lang stilzwijgend geaccepteerd in Nederland, ver voor islam hier intrede deed.

      Vriend Leon de Winter accepteert zelfs in eigen huis dat zijn vrouw geen hand krijgt van een goede vriend, een ultra orthodoxe rabbijn.
      Maar daar mag je niet over beginnen want van deze mensen zijn er niet zoveel in Nederland.

     2. van Urk

      Inderdaad Mar. Goeie tip!

    3. Anna

     Beukman. Niet een westers kledingstuk kun je vergelijken met de verplichte, opgelegde, islamitische jihad hoofddoek. Al ooit een moslima gehoord die zei die moet ik dragen van mijn man, broer, oom, neef, opa en ook van mijn moeder.

     1. Beukman

      Legio vrouwen die de hoofddoek geheel uit vrije wil dragen, @Anna. Kennelijk is dat ding niet per definitie onderdrukkend.
      Wist je trouwens dat er in Nederland zo rond 1970 bh’s werden verbrand door vrouwen die meenden dat ze het symbool waren voor vrouwenonderdrukking?

  2. Anna

   Mar Wat hebben de rok en de broek met de onderwerpende en onderdrukkende jihad hoofddoek te maken.

 5. ceteris paribus

  Volgens mij betreft het een commerciële maatregel van een vliegtuigmaatschappij om klandizie te paaien. Dat islamofoben gelijk over islamisering beginnen te gillen is tragisch.

  1. Houtlijm

   Het is een commerciele maatregel om aan de religieuze DWANG van een totalitair theocratisch bewind tegemoet te komen. Hoe diep kun je zinken?

  2. Anna

   ceteris paribus. Het is tragisch dat de islamitische landen anderen hun cultuur en de wetten van de ideologie islam opleggen. Laat alle landen die hun wetten van de islam willen invoeren barsten. laat ze het zelf maar eens economisch uitzoeken. Dan zullen die fundamentalisten wel een toontje lager gaan zingen want zonder het Westen zijn ze nergens. Zelfs hun balpen waarmee ze schrijven is nog van het Westen.

 6. Anna

  Wanneer gaat het Westen eens kledingvoorschriften opleggen aan de intolerante, racistische, vrouwen en homohatende islamitische landen.

  1. Mar

   Doe je dan niet precies dat wat je die landen verwijt, Anna ? Kledingvoorschriften, hoe bedenk je het.

  2. ceteris paribus

   Dat doen we voortdurend. Hier wordt zelfs over een kopvoddentax gesproken.
   In openbare funties is het dragen van hoofddoeken overigens verboden.

   1. zomaar

    @cp , nauw nee!!, hier bij het stadskantoor lopen islamitische dames getooid met hoofddoek , is toch wel degelijk een openbaar gebouw en een openbare functie wat zij bekleden .

    idem bij de huisarts lopen assistenten getooid met hoofddoek , ook weer een openbare gelegenheid , in ieder kan mij niet indenken dat beide een besloten gelegenheid vormen .

    dus weer eens @cp je lult uit de nek kerel !.

    1. ceteris paribus

     Ambtenaren bij het stadkantoor of medewerkers bij de huisarts zijn geen publieke functies, althans niet wat ik er in dit verband mee bedoel. Ik doelde op functies als rechter en Officier van Justitie, daarvoor is bij mijn weten de hoofddoek niet toegestaan.

  3. Anna

   Mar. Kledingvoorschriften die worden opgelegd door islamitische mannen. Die intolerante, fundamentalisten hebben geen moer in te brengen over de kleding van westerse vrouwen.

   1. ceteris paribus

    Waarom mogen blanke racistische mannen hier dan wel een hoofddoekenbelasring opnemen in hun politieke programma?

    1. Houtlijm

     CP, Wilders deed zijn voorstel tot het invoeren van een hoofddoekjesbelasting op 16 september 2009 tijdens de Algemene beschouwingen. Het werd niet opgenomen in zijn politieke programma. Voorts heeft Wilders zich nooit racistisch uitgelaten, alleen kritisch t.o.v. het fascisme van alle tijden, de islam. Zoals gewoonlijk lul je dus weer eens uit je nek. Jammer dat dat gat steeds groter wordt.

     1. Vigo

      Iets zegt mij dat je hier geen serieuze reactie op gaat krijgen Houtlijm, maar dat wist je al…..

     2. Mar

      @Houtlijm

      http://www.pvv.nl/images/stories/verkiezingen2012/VerkiezingsProgramma-PVV-2012-final-web.pdf

      Pagina 37:
      Verbied de boerka en de koran, belast hoofddoekjes

     3. Beukman

      Je geheugen is selctief danwel kort, @Lijm. In het programma van 2012 staat het er gewoon:

      “belast hoofddoekjes”

      Ceteris heeft dus een punt, en niet zo’n kleintje ook.

      http://www.pvv.nl/images/stories/verkiezingen2012/VerkiezingsProgramma-PVV-2012-final-web.pdf

     4. Beukman

      Sorry Mar. 🙂

     5. ceteris paribus

      Houtlijm is niet de slimste maar ik denk dat heel veel PVV-aanhangers denken dat die kopvoddentax een grap van Wilders was. Nee, het is geen grap, het is bloedserieus opgenomen in het partijprogramma en het toont pijnlijk hoe smerig racistisch die idioot is.

     6. Beukman

      @CP, het is bovendien gebruikelijk dat discipelen de woorden van hun Meester serieuzer nemen dan de Meester zelf. En dat weet die Meester zelf verdomd goed.

     7. ceteris paribus

      @Beukman

      Het beruchte kopvoddendebat in de Kamer was voor mij persoonlijk wel een belangrijk omslagpunt: ik realiseerde me toen voor het eerst dat we hier niet met een verwarde populist of islamofoob te maken hebben maar met een doodgriezelige fascist en racist.

     8. Beukman

      @CP
      Sommigen denken dat Geurt dat soort uitspraken er spontaan uitflapt. In werkelijkheid is vrijwel ieder woord “gedesigned” door de luie maar briljante Bosma. Bosma weet precies hoe het werkt en hoe Wilders moet worden aangestuurd. Zelf opereert hij geheel in de luwte.

     9. Houtlijm

      Door sommigen wordt de hoofddoek gezien als de nieuwe jodenster, door andere als het nieuwe hakenkruis. Gezien de fascistische aard van de smerige islam-ideologie die alle waarden verwerpt waarvoor het vrije westen staat, ben ik een beslist aanhanger van de laatste: de hoofddoek is de nieuwe swastika. Het is me ontgaan dat Wilders de hoofddoekbelasting in het partijprogramma heeft opgenomen (hoewel ik dat toch uitvoerig gelezen heb), maar ik ben het met de strekking eens. Het nieuwe fascisme en nieuwe hakenkruis moet je zo moeilijk mogelijk maken en belasten is een goede mogelijkheid.

      Overigens ben ik zeer tevreden dat ik Mar, Beukman en Ceteris op deze mooie zondagmiddag zo heb bezig mogen houden met het doorvlooien van het PVV-partijprogramma. Het kan niet anders of jullie hebben daar nuttige ideeen en gedachten aan over gehouden.

     10. Beukman

      @Lijm
      Het was slechts 15 seconden googelen, @Lijm. En het was het waard.
      Overigens is de hoofddoel helemaal geen symbool blablabla, dat maak jij er maar van, zoals de dames die destijds bh’s verbrandden er van maakten dat die dingen een symbool van vrouwenonderdrukking waren.

     11. Mar

      Ik heb PVV-aanhang al zo vaak gewezen op “belast hoofddoekjes” in het programma dat ik het niet meer hoeft op te zoeken. Het stond trouwenok al in het programma van 2010.

      De aanhang is een beetje hardleers, net als hun leider.

    2. Anna

     Mar omdat moslimmannen die islamitische, ideologische, jihad kopvod levenslang opleggen aan vrouwen. Zelf lopen ze in blote barsten en hebben ze 5 vrouwen.

     1. Beukman

      @Anna
      Interessant. Dit impliceert dat van elke 5 moslimmannen 4 het zonder vrouw moeten stellen.

 7. Anna

  Alle westerse maatschappijen, bedrijven en politici moeten nooit een jihad hoofddoek opzetten. Dan zullen de islamitische fundamentalisten snel van mening veranderen. Ze zijn nergens zonder het Westen.

  1. Mar

   Lol Anna, westerse maatschappijen staan te springen om zaken te doen in het Midden Oosten en nu ook in Iran. Ook vriend Trump heeft allang ontdekt waar het grote geld zit en slijt zijn golfresorts in die regio.

   1. Anna

    mar. Draag je ook zo´n verplicht jihad vod om je af te zetten tegen alle anderen

   2. Anna

    Mar ja, volop werk in alle islamitische landen, zolang ze zelf tot niets in staat zijn. Alles is westers en in het Westen uitgevonden en ontworpen. Als de westerse kunde en kennis hun verlaat blijft er niks meer over dan armoe en onderontwikkeling. Dus absoluut geen kopvod op omdat moslimmannen dat eisen aan vrouwen.

 8. Wachteres

  Ik herinner me nog hoe intens BELACHELIJK onze toenmalige koningin Beatrix eruit zag, toen zij één van de islamitische staten bezocht.

  Jaren geleden was zij er met haar ouders en zus daar ook geweest en liepen ze in zomerkledij.

  ’s Lands wijs ’s lands eer? Nee hoor, dictatoriale moslimmannetjes, die van hun vrouwen en meisjes eisen dat ze totaal bedekt gaan, worden naar de mond gepraat. Blijkbaar leverde dat één en ander op.

  Als ze een nette jas had aangetrokken was er niets aan de hand geweest. Een moslima schreef destijds op internet dat haar zus, die in de buurt woonde, zich afvroeg of Bea moslima was geworden.

  De aanpassing met het Midden-Oosten komt altijd van één kant, van onze kant.

  In Duitsland werd er al geroepen dat men zich, als men ‘vluchtelingen’ te eten uitnodigde, vooral ‘netjes’ moest kleden. Alsof wij hier de gewoonte hebben om naakt aan tafel te aan.

  Zou het mogelijk kunnen zijn dat de moslims zich enigszins bij onze gewoontes aanpassen en dan heb ik het er niet eens over dat zij niet gekleed mogen komen, zoals zij willen, als ze als gast bij ons komen.

  Ook onze kinderen moeten ‘integreren’. Zij worden geacht met de klas een bezoek te brengen aan een moskee, maar degenen die eigenlijk moeten integreren, moslimleerlingen, hoeven geen kerk of synagoge te bezoeken. Nee zeg, stel je voor, ze mochten eens boos worden.

  Zolang het waanzinnige linkse denken hier nog invloed heeft, zullen wij degenen zijn die ons moeten aanpassen.

  Dan geldt blijkbaar niet ’s lands wijs, ’s lands eer’.

   1. van Urk

    Hoe dan ook, ik vind het allemaal een beetje een opgeblazen verhaal. Hoeveel vluchten doet Air France eigenlijk over de wereld en hoeveel stewardessen heeft Air France in dienst? Diegenen die vlucht Iran niet willen kunnen hun rooster alsnog verruilen met stewardessen die er geen moeite mee hebben. Daarnaast kan Air France ook stewardessen inzetten met een islamitisch achtergrond.

   2. Anna

    mar. Draag je ook zo´n verplicht jihad vod om je af te zetten tegen alle anderen

   3. van Urk

    Inderdaad Mar. Tijdens een Kerkbezoek dragen we toch ook gewoon aangepaste kleding? “Opkappersgoed” (knappe kleding) noemen wij dat op Urk.

   4. Wachteres

    http://www.ad.nl/ad/nl/5594/foto/photoalbum/detail/3117133/326759/0/Beatrix-draagt-weer-hoofddoek-in-Oman.dhtml

    Idem in Omar; daar worden de vrouwen helemaal niet onderdrukt, volgens Bea. In Qatar natuurlijk ook niet.

    Achter haar op de foto zie je een vrouwenkapsel, zelfs zonder hoed.

    Ach geen wonder, de royals zijn politiek correcter dan correct en linkser dan links en helemaal pro- EU en pro- islam, zolang de ‘vluchtelingen’ maar niet bij haar op de stoep staan. Die opvatting heeft de politiek-correcte elite trouwens ook.

    In haar laatste kersttoespraak drong Bea er bij ons op aan om vooral de EU te vertrouwen.

    Absoluut niet!

    1. Mar

     Ook in Oman paste Beatrix alleen haar kleding aan bij bezoek aan een moskee.

 9. Anna

  Welke westerse vrouw zet nou een islamitische jihad doek op haar hoofd.Is het al niet erg genoeg dat islamitische mannen hun vrouwen onderwerpen en onderdrukken en verplichten levenslang met zo`n jihad doek rond te lopen. Waarom laten die vrouwen zich toch zo onderdrukken.

  1. van Urk

   Beste Anna, Misschien omdat deze vrouwen ook in Allah geloven en trots zijn op de Islam en daarom een hoofddoek dragen als teken van hun overtuiging? Ook het christendom kent uit de bijbel het begrip hoofdbedekking. http://www.home.zonnet.nl/gemeente.van.god/haarhoofdbedekking.html

   1. Anna

    van Urk. Man ho man. Niet een christenvrouw wordt door mannen onderworpen en onderdrukt en niet een christenvrouw wordt door mannen verplicht tot een levenslange kopvod. Al ooit een moslima in het openbaar gehoord die zei ik moet dat vod levenslang dragen van mijn man, broer, oom, neef of opa. Het is een jihad vod.

   2. Anna

    van Urk. Wie is er nou trots op een ideologie die alle anderen haat en vrouwen onderwerpt en onderdrukt. Wie is er nou trots op een leider die zelf niks anders deed dan anderen uitmoordden wie is er nou trots op een leider die oproept tot geweld en moord en groot werd met doodsbedreigingen.

 10. Vigo

  Laat die moslims de tyfus krijgen, dat gekruip voor dat ongedierte moet maar eens zijn afgelopen. vooralsnog gaat Air France bij mij in de ban.

  Ik belief geen service met een kopvod op, als ik dat wil vlieg ik wel met islamair.

  1. ceteris paribus

   Zo klinkt de pure islamofobie: liever thuis blijven dan op reis het risico lopen moslims tegen te komen.

   1. Vigo

    Er zijn ook nog andere maatschappijen trol, die buigen niet voor de eisen van die islam fascisten, ga jij maar lekker vliegen met dat tuig, mij niet gezien.

    Air France en KLM gaan in de ban.

    1. Mar

     @Vigo

     Het lijkt mij stug dat u naar Iran of een ander islamitisch land zou gaan en dat u eventueel dan zou vliegen met een vliegtuigmaatschappij uit een islamitisch land.

     Tijdens de vlucht naar Iran draagt de stewardess van Air France niet de hoofddoek. Pas na de landing zet ze die op.

     Dus hoezo service van een kopvod?

     1. Vigo

      Jij bent echt dom is het niet, ik vlieg niet met maatschappijen die buigen voor islamfascisten, dus ook niet naar niet islamitische bestemmingen.

     2. Mar

      @vigo

      Wat heeft de KLM dan gedaan? Het zijn nog altijd zelfstandige bedrijven met een eigen bedrijfsvoering. Wat Air France doet, daar doet KLM niet automatisch aan mee en omgekeerd eveneens.

      Als u het gaat gooien op samenwerken, dan kunt u beter een rubber bootje kopen als u naar de OS in Rio wil.

     3. Vigo

      Zie je nu wel dat je dom bent, KLM en Air France is hetzelfde bedrijf, daar vlieg ik dus gewoon niet meer mee wanneer zij sympathiek staan tegenover de islam, wat begrijp je nog meer niet.

     4. Mar

      Ech nie, vigo.

      Wie probeert u nu voor de gek te houden?

     5. Vigo

      Misschien moet je je eens in de feiten verdiepen eer je zo bijdehand doet, de KLM is een aantal jaar geleden overgenomen door Air France.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Air_France-KLM

     6. Mar

      @vigo

      Heeft u wel gelezen wat er staat in de link die u doorgeeft:

      Er ontstond een geheel nieuwe constructie met aan het hoofd de nieuwe holdingonderneming Air France-KLM bestaande uit de twee luchtvaartmaatschappijen KLM en Air France, met daaronder een aantal regionale en budgetmaatschappijen. De merknamen Air France en KLM worden nog tientallen jaren behouden, totdat ze mogelijk in de toekomst opgaan in één merknaam die bekend moet worden in heel de wereld.

      Mijn man is een werknemer van de KLM, niet van Air France of Air France-KLM. Hij valt onder de (secundaire) arbeidsvoorwaarden van de KLM, niet van Air France of Air France-KLM. Zijn salaris ontvangt hij van de KLM, niet van Air France of Air France-KLM.

      http://www.klm.com/corporate/nl/about-klm/air-france-klm/index.html

      Sinds mei 2004 zijn Air France en KLM Royal Dutch Airlines de grootste Europese luchtvaartgroep geworden: één groep, twee luchtvaartmaatschappijen en drie businesses. Beide maatschappijen behouden hun eigen identiteit, handelsnaam en merk.

      Als het één bedrijf is, vigo, waarom dan dit:

      http://nos.nl/artikel/2061027-klm-personeel-ongerust-over-mogelijke-acties-air-france.html

      Piloten Air France staken. Die van de KLM niet.

     7. Mar

      vigo, als u een link doorgeeft als bewijs eerst wel lezen:

      Er ontstond een geheel nieuwe constructie met aan het hoofd de nieuwe holdingonderneming Air France-KLM bestaande uit de twee luchtvaartmaatschappijen KLM en Air France, met daaronder een aantal regionale en budgetmaatschappijen. De merknamen Air France en KLM worden nog tientallen jaren behouden, totdat ze mogelijk in de toekomst opgaan in één merknaam die bekend moet worden in heel de wereld.

      KLM is niet van Air France en Air France is niet van KLM.

      Personeel van de KLM heeft te maken met de (secundaire) arbeidsvoorwaarden van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM en niet die van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France.

      En ik kan het weten want mijn man werkt bij de KLM en zijn pasje is nog altijd KLM-blauw.

     8. Vigo

      Je kan kronkelen als een paling in een emmer snot maar het is een feit dat de KLM over is genomen door Air France, dat jouw vent nog een KLM badge bezit of weet ik veel wat, doet niets af aan dat feit.

      En ik reis gewoon niet met maatschappijen die buigen voor de islam, ook kom ik niet bij bedrijven meer zoals AH, Hema etc die ditzelfde doen.

      Maar het staat jou frank en vrij om te buigen voor die zandnazi’s.

     9. ceteris paribus

      Nee, beste vigo, KLM is dus niet overgenomen door Air France, je weet eenvoudig niet waarover je praat.

      Je staat met je broek op de enkels en blijft koppig volhouden gelijk te hebben. Wat een trieste afgang, kerel.

     10. Vigo

      Ik had dacht ik toch niet met een strontemmer gerammeld is het wel paardepis?

      KLM en Air France zijn een fusie aangegaan, dus een zelfstandige KLM als zodanig bestaat dus niet meer, dat er nog een KLM logo bestaat en blauwe uniformen zal mij aan mijn reet roesten, enkel dit feit al is voor mij genoeg om niet meer te vliegen met die moslim appeasers, nogmaals dan vlieg ik wel moslimair of zoiets als ik dit zou willen.

      Lijkt mij trouwens een goed idee dat moslimair, kunnen we die terroristen tenminste weren uit reguliere maatschappijen, maar dit is een andere discussie.

     11. Mar

      Troost u, vigo, u bent niet de enige die de fout ingaat bij Air France-KLM, Air France en KLM.

      Sinds mei 2004 zijn Air France en KLM Royal Dutch Airlines de grootste Europese luchtvaartgroep geworden: één groep, twee luchtvaartmaatschappijen en drie businesses. Beide maatschappijen behouden hun eigen identiteit, handelsnaam en merk. De drie hoofdbusinesses zijn: Passenger Business, Cargo en Engineering & Maintenance. KLM en Air France ontplooien eigen activiteiten vanuit de hubs Amsterdam-Schiphol en Parijs-Charles de Gaulle.

      Air France mocht willen dat de KLM echt van hen is. Air France draait al jaren met verlies. KLM boekte altijd winst tot voor kort, maar dat geld verdween toch echt niet in de pot van Air France.

      Air France heeft een eigen CAO met het personeel.
      KLM heeft een eigen CAO met het personeel.

      Of u het leuk vindt of niet, KLM opereert nog steeds zelfstandig, los van Air France.

      De verplichte kleding die Air France nu oplegt aan de stewardessen, geldt niet voor de stewardessen van de KLM. KLM volgt daarin een eigen koers.

      De stok die u meent gevonden te hebben om mee te slaan, kunt u opeten met een laag boter.

     12. Beukman

      @Vigo
      Heel mooi om te zien, iemand die zijn geweten volgt, en bereid is om hier consequenties uit te trekken, ook als deze voor hemzelf minder prettig zijn.
      Ik neem aan dat je sowieso niet vliegt? Je kan er immers donder op zeggen dat de kirosine is opgepompt uit het een of andere zandland, en je wil toch niet de portemonnee spekken van de een of andere islamitische oliesjeik. Toch?

   2. Anna

    ceteris paribus. islamofobie bestaat niet. Moslims gebruiken deze verzonnen term om anderen hun mond te snoeren en vrouwen nog langer te kunnen onderwerpen aan hun jihad grillen.

   3. Anna

    ceteris paribus. Daar komt ze weer met haar “islamofobie”.Je hoeft niet fel te zijn op een jihad kopvod.

   4. Beukman

    Ondertussen dreigt Vigo’s touwslagerij ten onder te gaan aan overproductie.

    1. Vigo

     Voor jou heb ik altijd een stukkie hennep bewaard hoor, ouwe moslimpijper.

     1. Beukman

      Oh, lekker, high aan de galg.

     2. van Urk

      Laten we hierover geen grappen maken heren. Lees net dit zorgwekkend bericht: http://www.telegraaf.nl/binnenland/25525907/_Kinderen_in_ziekenhuis_na_feestje_.html

 11. van Urk

  Beste Anna, U bent toch wel bekend hoe het bij orthodoxe christelijke en joodse kringen eraan toegaat? Als je van kinds af aan zo opgevoed bent en niet anders weet waarom zou je het nog als onderdrukking zien? En wie zegt dat deze vrouwen onderdrukt worden? Het is hun eigen geaccepteerde religieuze leefwijze en keuze om hiermee hun man bij te staan in het dienen van dezelfde God. De moslimman houdt net zoveel van zijn vrouw en kinderen als iemand die niet gelooft hoor. Het is niet de buitenkant maar de binnenkant die het ware gezicht bepaald. Ook onder ongelovigen zijn er vrouwen die lichamelijk en geestelijk onderdrukt worden.

  1. cmsuijkerbuijk

   @Van Urk
   Waarom dan wél in het geweer tegen besnijdenis? Of Halal/Kosher slachten? Da’s ook van jongs af aan ingeprent, dat het zo hoort!
   Wij leven hiér en eenieder die zich hier bevindt, gedraagt zich maar gewoon naar de mores van ons land!
   Wat doen we dan met koppensnellers en kannibalen?

   1. Mar

    Dat geldt eveneens voor de autochtone Nederlanders en die zijn nu niet echt allemaal een lichtend voorbeeld.

    1. van Urk

     Inderdaad Mar. Zolang het bij ons ook een zooitje kan zijn qua mishandeling of andere zorgelijke zaken in onze thuissituatie, wie zijn wij dan om te oordelen over de thuissituaties van allochtonen?

   2. van Urk

    En hoe moeten wij dan gedragen of leven in ons land beste cmsuijkerbuijk? Allochtone Nederlanders gedragen en leven anders net zo goed verschillend tegen over elkaar. christenen, tokkies, hooligans,geheelonthouders, klemzuipers, modale klasse, armen enz. leven allemaal hun eigen weg en op hun eigen manier.

  2. Anna

   van Urk. Ook al wordt de hele wereld erbij gehaald feit blijft dat in de koran praktisch alle wetten verplichten vrouwen te onderdrukken en te onderwerpen.In Turkije bestaan meer dan 400 islamitische wetten speciaal voor vrouwen. Parlement Saoedi-Arabië bestaat voor 99% van hun koran wetten om de vrouw er onder te houden en te tuchtigen.Waar hebben we het over.

 12. Seneca

  Beste van Urk
  Ik geloof onmiddellijk uw betoog dat de vrouwen met een islamitische achtergrond, het van ondergeschikt belang vinden om al dan niet een hoofddoek te dragen. Ook geloof ik u als u stelt dat de liefde van de man voor zijn vrouw even groot is als die in onze samenleving. Echter, hoe verklaart u dat een Turks ministerie onlangs heeft verklaard dat 86% van de Turkse vrouwen fysiek dan wel geestelijk mishandeld word, door zowel de respectievelijke echtgenoten of familie? Het schijnt volgens datzelfde ministerie zo te zijn, dat in 2015, 303 Turkse vrouwen door dit soort ‘behandelingen’ het leven hebben gelaten. Volgens de commissie CWS van de VN blijkt dat in Egypte 99.3% van alle meisjes en vrouwen (dus bijna 100%) aangerand of verkracht zijn. Begrijp mij goed, ook in onze samenleving kan de behandeling van de vrouw, die tenslotte 50% van de wereldbevolking uitmaakt, wel een opsteker gebruiken maar zoals de vrouw in de islamitische landen wordt behandeld, dat is werkelijk een schandaal van de eerste orde. Wat betreft de kopvoddentax, dat is een verwijzing door GW naar de speciale belasting die men als niet moslim, in de moslim landen diende te betalen. Dat was een teken op het hoofddeksel (verplicht voor elke niet moslim) dat door de drager bij de overheid gekocht werd en zodoende werd gelijk de belasting geïnd.

  1. van Urk

   Klopt Seneca. Het is duidelijk dat de Turkse ministerie dat in ieder geval erkent. Toch kan het ook typisch cultureels zijn of het gevolg van armoede en slechte onderwijzing. Mishandeling fysiek als geestelijk komt bij iedere volkeren voor en vooral bij mensen waar het nooit voor de wind gaat. Bedenk dat vrouwen ook in staat zijn om mannen te mishandelen (vooral geestelijk). Ook bij moslims.

  2. Beukman

   Terzijde:

   “ANKARA – Ruim eenderde van de Turkse vrouwen vindt dat ze slaag verdienen als zij ruzie maken met hun man, hem seks weigeren of het eten laten aanbranden. Dat is de uitkomst van een enquête die het Turkse persbureau Anatolië donderdag heeft gepubliceerd.
   Uit het onderzoek blijkt dat 39 procent van de vrouwen in Turkije vindt dat haar man gelijk heeft als hij haar slaat om ten minste één van de volgende redenen: het eten laten verbranden, de mening van haar man betwisten, onnodig geld uitgeven, de kinderen verwaarlozen of weigeren seks met hem te hebben. Op het Turkse platteland is dat percentage 57.”

   http://www.nu.nl/algemeen/429562/veel-turkse-vrouwen-accepteren-pak-slaag-van-echtgenoot.html

   Na al die jaren weet ik nog steeds niet wat ik van dit berichtje moet vinden.

   1. van Urk

    Onderdanigheid en eergevoel is een cultureel fenomeen Beukman. Dat komt niet alleen in moslimlanden voor maar ook in Aziatische landen. Zelfmoord is in China een nieuwe vorm van mishandeling geworden omdat hun eer werd gekwetst door o.a. baanverlies of door het vreemdgaan van hun partner. Dat is in Turkije ook een cultureel fenomeen:eergevoel! Daarom de vele gevallen van eerwraak.

    1. Beukman

     Zeker, maar dit berichtje zet de cijfers van Seneca over de mishandeling van Turkse vrouwen wel in een bepaald perspectief, vind je niet? Een heleboel van hen vragen er kennelijk om om klappen te krijgen. Als het waar is.

     1. Theo345

      Dat vragen om klappen te krijgen, bij ons onbekend, zal dan toch wel geïnspireerd zijn door de islam, denk je niet, Beuk?

     2. Beukman

      Dat vraag ik me af, Theo. Is dit dan ook het geval in andere landen met veel moslims? Ik vermoed dat het eerder samenhangt met een macho cultuur, die veel verder teruggaat dan de islam.
      Ik ga het eens voorzichtig vragen aan een paar Turkse vrouwen in mijn omgeving.

     3. Theo345

      Houd me op de hoogte, als je wilt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.