Heldhaftige hond sterft nadat hij 7 mensen redde na aardbeving

Geen categorieapr 28 2016, 18:00
Een vier jaar oude labrador die luisterde naar de naam Dayko wordt wereldwijd beschouwd als een held. Hij stierf namelijk van uitputting, kort nadat hij zeven mensen had gered na een vreselijke aardbeving in Ecuador.
Dayko stierf vorige week vrijdag nadat hij de dagen ervoor druk op zoek was geweest naar slachtoffers van de vreselijke aardbeving. Volgens een Facebook-post van de brandweerafdeling waar Dayka voor werkte overleed hij aan de gevolgen van uitputting. Hij had zo hard gewerkt, en was zo veel op pad geweest, dat zijn lichaam er letterlijk de brui aan gaf.

"Met een zwaar gemoed moeten we jullie informeren over de dood van één van onze meest gewaardeerde reddingswerkers. Dayko werkt met ons in Pedernales, waar hij dag na dag zocht naar overlevenden van de aardbeving.

Screen Shot 2016-04-28 at 16.07.30

"Deze viervoetige vriend gaf zijn leven voor anderen, en hij deed dat tijdens zijn werk. Dank je wel Dayko voor je heldhaftige reddingsacties, zowel in Padernales en bij andere rampen.

"Je stond symbool voor de inzet van de hele hondenreddingsgroep."

Bij de aardbeving kwamen minstens 654 om het leven. Meer dan 2000 mensen raakten ernstig gewond. De heropbouw van de regio zal Ecuador miljarden dollars (en dus euro's) kosten, en de impact op de economische groei van het land -- of het gebrek daaraan - zal gigantisch zijn.
Allemaal vreselijk, natuurlijk, maar zonder Dayko's fantastische werk waren die cijfers vrijwel zeker nog erger geweest. Minstens 7 mensen hebben hun leven namelijk te danken aan deze hond.
Wat een geweldig dier, en wat moet het een voorrecht zijn geweest voor zijn baasjes om met hem te werken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten