Hoezo “Fuck Ebru Umar”? Joop.nl, jullie zijn een laf wegkijkmedium

Welke enorme imbeciel doet dit nu? De dag nadat de Nederlandse Ebru Umar is opgepakt vanwege het simpele feit dat ze haar mening gaf, heeft een Nederlands medium ook nog een beschamend meninkje.

Als één man ging Nederland gisteren achter Ebru Umar staan, die in Turkije werd opgepakt voor enkele tweets. Dat zijn dus korte boodschapjes op internet, die in bijna alle gevallen een uur later allang weer vergeten zijn – ongeacht hun inhoud. In dit geval had Ebru president Erdogan “een dictator” genoemd.

Ze moest mee naar het politiebureau, maar Ebru Umar kreeg uit vele hoeken steun. Kamerleden van SP, PvdA, VVD, CDA, VNL en PVV waren woest en eisten van premier Rutte actie. Allemaal terecht. Het gaat hier om een landgenote die een hoge prijs heeft betaald in haar strijd voor de vrijheid van meningsuiting of persvrijheid. Het gaat om een dappere vrouw die zich het zwijgen niet laat opleggen, en zich ook niet laat wegjagen uit Turkije – ondanks dat ze weet dat ze daar gevaar loopt. Ze is zich bewust van haar positie, en Ebru kiest ervoor om onze kanarie in de kolenmijn te blijven.

Als je ook maar het minste beetje fatsoen in je donder hebt, kan je voor zo’n houding kan je alleen maar respect hebben. Maar goed, laat dat nu net hetgene zijn waar het Neerlands meest beruchte linkse blog Joop.nl aan ontbreekt. Nou ja, ook aan lef, want liever schurkt men aan tegen Erdogan dan dat men durft partij te kiezen tegen hem. In maar liefst twee tenenkrommende opiniestukken wordt Ebru Umar met de grond gelijk gemaakt.

“Fuck Ebru Umar,” schrijft columnist Jelmer Renema bij Joop.nl. Jelmer schrijft dat zij het recht om met rust gelaten te worden “volstrekt onwaardig” is: “Wie een ander z’n vrijheden niet gunt, verdient ze zelf ook niet.” Tot zover de verdediging van het vrije woord bij onze linkse VARA-broeders. Maar Ebru Umar was nog niet hard genoeg aangepakt, want vanochtend keilde ene Cemil Yilmaz daar opnieuw een schotschrift achteraan. Yilmaz maakt van z’n hart geen moordkuil en noemt Ebru achtereenvolgens “stijlloos,” “smakeloos,” “inhoudloos,” “racistisch,” “een blaaskaak,” en ook nog een “xenofobe racist” die – meent het Joop.nl-talentje – “trouwens blij is als vluchtelingen verdrinken.”

Veel laffer en onsmakelijker dan dit ga je het niet krijgen dan bij Joop.nl. Ik heb het vaker gezegd, maar ik herhaal het nog maar eens: als je in de oorlog een onderduikadres zoekt, ga dan niet schuilen bij een Joop-scribent.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Ni28

  Wat is Joop.nl?

  1. Vigo

   Dat is de door de belastingbetaler gesponsorde VARA rioolsite, aan de gang gehouden door Fascismo van Jole.

   1. ceteris paribus

    Dat is onjuist, Joop wordt betaald uit de ledencontributie.

    1. toetssteen

     @CP
     Tuurlijk mijnheer, enne de VARA krijgt geen subsidie? Ja dus!
     Als het waar zou zijn wat u zegt, zou de VARA nog geen 5 minuten zendtijd hebben. De rest net zomin.

   2. sarko

    Mijn belastinggeld gaat o.a naar Powned, de tegenhanger van Joop en ik ga toch ook niet klagen.
    Altijd dat gezeur …..

    1. Beukman

     @Sarko, @CP
     Inderdaad, en dan is het van “vrije meningsuiting prima, maar *niet* van mijn belastinggeld – tenminste als het een mening is die ik niet deel!”
     Het lijkt ook wel wat op de telefoontjes en mailtjes die vrouwenaanrander Jan Roos en anderen naar de werkgever van P. Breedveld stuurden, met het verzoek om hem te ontslaan omwille van een hen onwelgevallige mening. Die hypocrisie moet zichtbaar worden gemaakt.

     1. toetssteen

      @Beukman
      Geloof je dat sentimentele geleuter van Breedveld nou echt? Die man ziet spoken. Hij lijdt aan een vorm van paranoia die groteske vormen aan heeft genomen. De halve wereld zit achter zieluge Peter aan.
      De werkelijkheid is dat nobody gives a damn. Mogelijk zit dat hem nog het meeste dwars. Maar dat heeft hij aan zichzelf te wijten.
      Ooit een heel aardige site waar ik zelf ook commentaar gaf, nu een brakke zooi van hielenlikkers.

 2. Vigo

  Bij de pasfoto van Jelmer Renema en het feit dat hij van de PVDA is ben ik al gestopt met lezen, wat een pipo….

 3. Seneca

  Ik heb begrepen dat deze Renema geobsedeerd is door Ebru. Dat is de reden van zijn betoog: ‘ f*ck Ebru ‘. De wens is de vader van de gedachte.

 4. Floris

  Extreemlinks…zum kotzen.

  Deze mensen zijn zo walgelijk, daar zijn gewoon geen woorden voor.

  Eigenlijk begrijp ik niet goed waarom extreemlinks in West-Europa zo sterk heeft kunnen wortelen. Het is als een kwaadaardige tumor.

  1. Houtlijm

   Kleine aanvulling Floris: ” ….Het is als een kwaadaardige tumor die tot in alle haarvaten uitgezaaid is. Patient Europa is inmiddels terminaal.”

   1. ceteris paribus

    Kenmerkend voor populistisch rechtse tokkies is dat ze ervan overtuigd zijn dat ze machteloos staat tegenover links en de islam. Een slachtoffermentaliteit die hun gehele denkwijze bepaalt.
    Met de realiteit heeft het weinig te maken.

    1. poldi

     Mijn welgemeende raad aan alle gutmenschen, moslim- en multiculti knuffelaars en ook @CP, stop je kop nog wat dieper in het zand en schakel indien aanwezig vooral je verstand uit. Eens keert de wal het schip, alleen hoe langer het duurt hoe harder de klap.

    2. ceteris paribus

     Op de hoek van het schoolplein staat warempel ook nog het kereltje poldi iets te roepen. Inhoudelijk gaat het nergens over maar het bevalt hem allemaal maar niets, zoveel is duidelijk.

     1. poldi

      Ach….ons @CP’tje reagerend als een Pavlov hond, voelt zich weer aangesproken.

  2. sarko

   Overdrijven is een kunst op zich….

 5. Beukman

  De man mag dat een raar kapsel hebben, hij heeft beslist een punt, en is lang niet zo monomaan in zijn opvatting als Tim hier suggereert:

  “Toen er vorig jaar een Nederlandse, pro-Koerdischejournaliste opgepakt werd, vertelde Umar zelf op de radio dat het allemaal d’r eigen schuld was.”

  “Ik ben het zat om voor dit karretje gespannen te worden. Het is voor rechts van tweeën een: of je ondersteunt de democratische normen ongeacht wiens politiek belang dat dient – en dat betekent dat je ook voor een Greenpeace-activist opkomt – , of je zegt openlijk dat je schijt hebt aan de rechtsstaat, maar dan moet je ook niet komen huilen als een van je journalisten daardoor in de problemen komt.
  En voordat mensen concluderen dat als ik niet achter Umar sta, ik dus wel achter Erdogan moet staan: nee, natuurlijk niet. Erdogan is tuig.”

  1. Ali Yas

   “Schijt hebben aan de rechtsstaat” is geen rechts maar juist een links dingetje. Kijk maar naar de AFA-demonstranten die overal maling aan hebben, voor het ‘hogere doel’. En Greenpeace-activisten zijn geen journalisten maar activisten die geregeld onrechtmatige daden plegen.

   En om achter Ebru te staan hoef je geen hekel aan Recep te hebben. Waar het om gaat is of Turkije het recht heeft een Nederlandse op te pakken vanwege een feit dat in Nederland is gepleegd en in dit land niet strafbaar is. Dat recht heeft Turkije uiteraard niet en dáár moet het over gaan.

   1. Beukman

    Schijt hebben aan de rechtsstaat is iets voor extremisten, @Ali, en die heb je links én rechts.
    De schrijver van de column gaat verder zijdelings in op de hypocrisie die er bestaat tav degenen die wél zouden moeten worden beschermd door een recht op een vrije meningsuiting, en wie niet. Het geval Ebru is een mooie kapstok om deze discussie aan op te hangen.

    1. Ali Yas

     Het “geval Ebru” is een kapstok voor een heel andere kwestie dan de vrijheid van meningsuiting. Het gaat om de vraag of een buitenlandse mogendheid het recht heeft Nederlanders op te pakken voor in Nederland gedane uitingen die in Nederland niet strafbaar zijn. Wie pas nu Ebru in Turkije gevang zit de vraag opwerpt of haar uitingen eigenlijk wel door de beugel konden, laadt de verdenking op zich de mening van Erdogan belangrijker te vinden dan de Nederlandse wet. Ik hoeft toch hopelijk niet nader toe te lichten hoe fout dat is.

     1. Beukman

      @Ali
      Daar ben ik het op zich mee eens, maar het is niet waar de column van Renema over gaat.

  2. Theo345

   Beuk, ik vind Renema niet zo interessant. Vergeef me dat ik daaraan voorbij ga.
   Maar wat vind jij zelf van de actie van Erdogan?

   En om een schot voor de boeg te geven: ik vind dat Erdogan Nederlanders tegen elkaar opzet, waarbij met name de Erdogan-critici in het gedrang komen.
   Nu is er niet meer dan een inbraak maar het kan veel erger worden.
   Ik vind de instelling van het meldpunt een ernstiger vorm van haatzaaien dan een zekere ‘minder, minder’-kreet.
   De opzichtige leugen dat het om een misverstand ging, een ongelukkige woordkeus door een consulaatmedewerker doet daar niets aan af.
   Maar wat vind jij?

   1. Beukman

    @Theo
    Wat ik vind? Dat het Erdogan een zorg zal zijn wat ze schrijven over de lengte van zijn lul of over met welke dieren hij het doet. De man gebruikt het (overigens infantiele) gescheld op hem om de Calimero uit te kunnen hangen en de gekwetste Turken te kunnen verenigen, wat zijn eigen machtspositie ten goede komt.
    Ik denk kortom dat hij het balletje dat op hem wordt afgevuurd heel slim terugschiet.
    En Umar? Die mag binnen een paar dagen weer terug naar Nederland, waar ze als een heldin wordt onthaald omdat ze Fuck you heeft geschreven. De geslepen boef Erdogan vindt dat allemaal prima.

    Ik wil nog even de kanttekening maken dat Europa Erdogan nodig heeft, en bereid is om vuile handen te maken teneinde de relatie met deze dictator niet geheel te laten verzieken door dit soort incidentjes.
    Wat vind jij daar nou weer van? Ben jij principieel tegen vuile handen maken? Dat verwacht ik eigenlijk niet. Politiek is een emmer vol stront, en de enige manier om je handen schoon te houden is door met een grote boog om die emmer heen te lopen.

    1. Theo345

     Dank voor je reactie, Beuk, maar je hebt mijn vraag niet goed begrepen.

     Je oordeel over Erdogan deel ik wel; niet de inschatting dat Umar snel weer terug zal zijn. En als ze terugkomt moet ze vrezen voor acties van de 30.000 Nederturken die een hekel aan haar hebben en daarin door Erdogan worden gesteund. Bij een inbraak zal het niet blijven, zo vrees ik.

     En de vraag is dan: hoe beoordeel je nu de actie van Erdogan, gezien vanuit ons Nederlanders?

     Om op je laatste vraag te reageren: nee ik ben niet bang om vuile handen te maken. Maar hoe je uit deze situatie kunt komen zonder Umar of onze vrijheid van meningsuiting schade toe te brengen dat zou ik echt niet weten.

     1. Beukman

      Tja @Theo, zoals we al constateerden: politiek is een smerig spelletje, wat kan ik er nog meer over zeggen? Wat mij betreft is “fuck you” tegen Erdogan zeggen een vorm van vrije meningsuiting die het niet waard is om tweespalt te veroorzaken. Ja, het mag allemaal, maar moet het dan ook meteen?

      Wat Umar betreft: die lag al niet zo goed bij een heleboel Nederturken. Toch is het voor zover ik weet altijd goed gegaan.
      Laten we hopen dat de korte lontjes van de Nederturken inmiddels zijn gedoofd. Verder kunnen we Umar natuurlijk zware bescherming bieden, zodat ze ongehinderd door kan gaan met Erdogan onder de gordel te raken. Dat zou nog de beste manier zijn om de totale futiliteit van dit alles bloot te leggen.

    2. toetssteen

     @Beukman
     Allemachtig man, Jij en CP zijn wel geobsedeerd door lichamelijke hoedanigheden en secretie! Blijf toch eens bij de discussie in plaats van van oost naar west te zwalken om geheel vanuit te lucht gegrepen te concluderen dat we Turkije nodig zouden hebben.
     Nee Beukman, Turkije heeft de Waal Street Bankers nodig! De geldmachines die virtuele poet produceren (poet hè). Turkije is een baal lucht waar wat halffabricaten in elkaar worden gesleuteld en verder een bel Griekenland tot de 1000 macht en dan vrees ik nog dat ik het onderschat.
     Het gaat om de Yankee dollar die volkomen broke is! Dat zien ze zelfs op Joop! Ik zou maar eens snel die blinden voor de ogen weghalen, want voor je het weet word je wakker in een oorlog en fluister je: maar dat heb ik niet geweten….

  3. toetssteen

   @Beukman
   Heb je de antwoorden wel gelezen onder die hersenscheet van Renema? Toch maar eens doen. Ze zin voor 90% van hoger niveau dan jouw gejammer.
   Dat geneuzel over dat platform is uitgekauwd tot er geen smaak meer aanzat, die Green Peacers waren aan alle kanten fout! Zelf ten opzichte van hun eigen zaak. Immers ze hebben een zaak aangespannen tegen een Amerikaans platform dat hen toestond erop te klimmen. Toen stonden te loeien over: onveilig, gevaarlijk enzovoort. En daar hadden ze een punt. Maar ja, toen werden ze behandeld overeenkomstig hun eigen woorden en toen begon het clubje te janken.
   Ophouden met dat hypocriete gedoe Beukman!

 6. Wachteres

  Graag zou ik eens uitleg van links waarom men zo verzot is op de islam en die altijd in bescherming neemt.

  Tot dan denk ik maar: soort zoekt soort. Een andere logische verklaring is er niet.

  Overal worden universiteiten dik betaald door het Midden-Oosten en de linkse studenten werken hard mee aan de islamisering van die universiteiten, inclusief de Jodenhaat.

  Gelukkig volgt ook daar reactie.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/oxford-en-cambridge-willen-studentenvakbond-verlaten-om-extreem-linkse-koers~a4287544/

  “Oxford en Cambridge willen studentenvakbond verlaten om ‘extreem-linkse koers’

  Studenten uit onder meer Oxford en Cambridge willen zich afsplitsen van de National Union of Students (NUS) uit afkeer van de steeds linksere koers. Directe aanleiding is de verkiezing van de extreem-linkse en van antisemitisme beschuldigde Malia Bouattia tot voorzitter van de Britse studentenvakbond. Ze kreeg eerder deze week meer dan de helft van de uitgebrachte stemmen.

  Onlangs kwamen jonge socialisten uit Oxford in het nieuws wegens antisemitisme. Zo spraken zij over ‘het joodse probleem’. Medevoorzitter Alex Chambers trad af omdat hij genoeg had van de denigrerende wijze waarop leden joodse studenten bejegenen.

  Eerder deze maand werd Labour-raadslid Aysegul Gurbuz uit Luton geschorst omdat ze Hitler ‘de grootste man uit de geschiedenis’ had genoemd. Gematigde partijleden hebben leider Jeremy Corbyn opgeroepen harder op te treden tegen dit soort geluiden”.

  Tja, dat krijg je als je je inlaat met de fundamentalistische islam: Wie met pek omgaat, wordt ermee besmet.

  1. sarko

   Als linksmensch kan ik alleen maar zeggen – je praat poep.

  2. Beukman

   “Eerder deze maand werd Labour-raadslid Aysegul Gurbuz uit Luton geschorst omdat ze Hitler ‘de grootste man uit de geschiedenis’ had genoemd.”

   Gurbuz was 16 toen die tweet werd geplaatst. Overigens gebruikten anderen ook haar twitter-account, dus de woorden hoeven niet per se van haar afkomstig te zijn geweest, al neemt ze er wel de verantwiirdelijkheid voor. Ze heeft er dan ook afstand van genomen, en haar uitspraak bestempeld als “offensive”.
   Maar voor sommigen is het nooit goed genoeg. Je kan wachten tot je een ons weegt, voordat volwassen mensen op DDS eindelijk eens afstand doen van hun eigen racistische uitspraken.

   1. toetssteen

    @Beukman
    Mevrouw kende de geschiedenis niet. Hilter was een peuter vergeleken bij Dzjengis Khan. Hij past tevens in de top drie grootste killers ever.

    1. Beukman

     Maar Hitler was wel *onze* massamoordenaar. Bovendien kan Khan niet tippen aan de boekhoudkundige systematiek van Adolfs wandaden.
     Oh, en ik vergat nog te melden: Khan had het niet op joden voorzien. Dat zal voor dit meisje van 16 vast ook verschil hebben gemaakt.

  3. ceteris paribus

   “Graag zou ik eens uitleg van links waarom men zo verzot is op de islam.

   Het wordt een beetje vervelend maar deze bewering van mevrouw Wachteres herhaalt ze eindeloos maar slaat nergens op. Ik vroeg haar al honderd keer een linkse politicus of een beleidsstuk van een linkse partij te citeren waaruit liefde voor de islam blijkt. Dat citaat kwam er nooit.

   Ik concludeer dus nu dat ze bewust glashard liegt.

   1. Ali Yas

    In 2010 brachten de fracties van GroenLinks, PvdA, D66 en SP een motie in stemming met de opdracht aan de regering om “in woord en daad uit te dragen, dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is”. QED.

    1. ceteris paribus

     De regering verklaarde die motie overbodig omdat ze verwoordde wat er al in de Grondwet staat. Dat was het ook, puur een retorisch tegenwicht tegen het gebral van de PVV dat tegen de Grondwet inging.
     De motie ging niet over de islam maar over de vrijheid van godsdienst c.q. de scheiding tussen kerk en staat.

  4. toetssteen

   @Wachters
   Lol, men neemt iets uit het artikel dat niet de kern is en gaat ermee aan de haal. De kern van het artikel op de VK is dus dat er een groep is die de studentenvakbond willen verlaten omdat ze inzien dat het totalitaire socialisme zo uitstekend hand in had gaat met islamisme/ nazisme. En wee degene die daartegen opstaat.
   Cultureel marxisme viert hoogtij.

 7. Anna

  Die Cemil Yilmaz wil een “publiek debat” en “gezamenlijk gaan bepalen wat die vrijheid van meningsuiting is”. Hij wil onze vrijheid en vrijheid van meningsuiting naar zijn tand zetten omdat onze met bloed zweet en tranen verworvenheden hem niet bevallen. Yilmaz, onze vrijheid van meningsuiting is ons fundament voor onze democratrische rechtsstaat. Onze vrijheid van meningsuiting staat onder druk en onze Grondwet moet worden aangepast. Alles moet kunnen worden gezegd en geschreven alleen aanzetten en dreigen tot en met geweld handhaven. freedom of speech als eerst grondrecht.

 8. toetssteen

  Nooit verwacht dat ik het ooit zou doen, maar als ik de comments zie die op de Joop nu door worden gelaten dan verdient de moderator van dienst een dikke pluim. Wow, het is een waar genot om te lezen.

  Velen zijn zelfs behoorlijk links te noemen, maar er is iets behoorlijk aan het kantelen. Ik proef iets als: de basis is anders, maar hier ontmoeten we elkaar omdat het te maken heeft met basale rechten en alles waarvoor is gestreden.
  Idem dat artikel inzake Obama en nu dat over Timmermans die weer loopt te stampvoeten. De weerzin tegen de EU en wat er onder dwang zoal binnen wordt gesluisd neemt dag na dag toe.

  Uit veel commentaren blijkt dat men volkomen anders in het politieke spectrum kan staan en het op dit soort cruciale punten toch volkomen eens te zijn.
  Nu hopen dat de moderator die dit aan heeft gedurfd. En indien het Jole zelf is, zo doorgaan Jole. Het is prima voor de discussie.

 9. Pimsch

  Joop.nl is een website van en voor verveeld en verwend uitschot dat vooral van autochtone origine is. Toch is het af en toe goed om te peilen hoe het anarchistische uitschot nu weer roept en “denkt”.
  Zo, dat is eruit.
  Als je bedenkt dat de Turken een eergerelateerde cultuur hebben, dan moet je niet versteld staan van de reacties van veel Turken in ons land.
  Turken kijken en luisteren niet naar de VARA, daar zijn ze te trots voor.
  Ebru Umar is gezien haar etnische achtergrond atypisch. Ze noemt Mohammed een dooie vent en spreekt zeer vrijmoedig. Soms met scheldwoorden. Ze weet dat zulke attitude aanstootgevend is. Had ze niet beter in andere bewoordingen haar verontwaardiging over Erdogan kunnen uiten. Met name in Turkije zelf.
  Nu lopen we massaal met een t-shirt met “je suis Ebru”.
  Zouden we dat ook doen bij een Marokkaanse met Nederlands paspoort die in Marrakesh roept dat koning Hassan een pooier is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.