ISIS schiet weer vijftien eigen jihadisten dood. Opgeruimd staat netjes!

Geen categorieapr 04 2016, 18:00
De bloeddorstigheid van de jihadistische vakbond ISIS kent geen grenzen. Bij het gebrek aan westerlingen, christenen en yezidi's om te doden maken ze dan maar elkaar af.
Een bakker zonder brood is geen echte bakker, en een jihadist die geen koppensnelt is geen ware jihadist. Zo zijn nu eenmaal de randvoorwaarden van de beroepsgroep, en daar heb je je naar te voegen als je daarbij wil horen.
Wat doe je dus als ISIS-ganger die geen 'ongelovigen', westerlingen of Syrische soldaten onder je bebloede kapmes krijgt? Precies: dan ga je je mede-ISIS-strijders maar bestoken met geweld, onthoofdingen en executies:

De groep Islamitische Staat heeft in Raqqa vijftien eigen leden geëxecuteerd. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zondag.

De executies volgden op de arrestatie van 35 IS-leden op zaterdag, aldus het in Groot-Brittannië gevestigde Observatorium, dat over het vijf jaar oude conflict in Syrië bericht op basis van informatie van een netwerk van activisten. Volgens het Observatorium werden de vijftien terechtgesteld in verband met de dood van Abu Hija al-Tunisi, een IS-leider die afgelopen woensdag omkwam bij een luchtaanval.

ISIS-leden nemen het elkaar kwalijk dat op militair vlak momenteel nederlaag op nederlaag geïncasseerd wordt. Het Kalifaat is diens eigen volgelingen strafrechtelijk aan het vervolgen voor hun vermeende aandeel daarin.
Ik zou zeggen: ga daar vooral mee door. Elke jihadist die zichzelf (of een collega) uit de weg ruimt, betekent weer minder werk voor de Koerden, voor onze Westerse vrijheidsbommenwerpers en voor andere non-jihadist. Dus ISIS: ga vooral lekker door, en schaf jullie eigen kalifaat af zonder dat wij een vinger hoeven uitsteken. Wel zo efficiënt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten