Juncker wil aanslagen Brussel misbruiken om Europese 'veiligheidsunie' er doorheen te jassen

Geen categorieapr 13 2016, 14:00
Brussel wordt geregeerd door opportunisten. En dan ook nog de ergste soort opportunisten die er zijn: gelovigen in een grote overheid.

Europa heeft een 'Veiligheidsunie' nodig. Daarvoor pleitte Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, dinsdag in een debat in het Europees Parlement in Straatsburg naar aanleiding van de terreuraanslagen in Brussel.

Juncker haalde uit naar de veiligheidsdiensten van de individuele lidstaten omdat die niet goed genoeg samenwerken. "Fragmentatie maakt ons kwetsbaar," zegt hij daarover, "nu is de tijd rijp voor actie."
Zijn doel? Zo snel mogelijk een "Europese veiligheidsunie" er doorheen jassen. Dit onder het motto: never let a serious crisis go to waste. Als je een drama kunt gebruiken om je grote-overheidsdromen te verwezenlijken moet je dat doen, ja ook als dat volstrekt immoreel is én als je weet dat kiezers je plan nooit van zijn leven zullen steunen. Je hebt een excuus, maak er gebruik van.
Het is het officiële motto van de regering-Obama, en Juncker heeft daar blijkbaar het één en ander van geleerd.
Het is aan ons als burgers én aan onze volksvertegenwoordigers, zowel in de Tweede Kamer als het Europees Parlement, om zich hier tegen te verzetten. Juncker moet terug worden gefloten. Deze man verzint elke keer weer redenen/excuses om de macht van Brussel uit te breiden, wat ten koste gaat van onze eigen macht. Dat mogen we niet zomaar laten gebeuren, zeker niet nu het er alle schijn van heeft dat Brussel de uitslag van ons referendum ook zomaar even aan de kant veegt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten