KNETTERGEK: Saoedi-Arabië komt in actie tegen "onislamitische kapsels" van voetbalspelers

Geen categorieapr 10 2016, 14:00
We weten allemaal dat voetballers tegenwoordig de meest aparte kapsels hebben. Het lijkt nergens op, maar het is hun recht om er als idioten bij te lopen.
Tenminste, dat is hun recht in Europa. In sommige andere landen denken ze daar heel anders over.

Saudi sports authorities are taking action against footballer hairstyles deemed to be anti-Islamic in the ultra-conservative kingdom, local media reported.

A video posted online on Friday showed one player being given a last-minute haircut before a fixture to comply with Saudi Football Federation guidelines.

Ongelooflijk genoeg zie je op de video dat een scheidsrechter een mohawk afknipt van een speler. Die mohawk zou namelijk "onislamitisch" zijn, en dat kan natuurlijk niet in Saoedi-Arabië waar het Wahabbisme -- een bijzonder fundamentalistische versie van de Islam -- de officiële religie is.
En dat is niet alles. Het hoofd van de jongerenorganisatie van Saoedi-Arabië heeft een officiële aankondiging doen uitgaan dat extreme kapsels en dergelijke vanaf nu actief bestreden moeten worden omdat ze volgens de overheid "indruisen tegen de islam en Saoedische waarden."
Je zou erom lachen als het niet zo dieptriest was dat Saoedi-Arabië het blijkbaar belangrijker vindt om "onislamatische kapsels" te bestrijden dan de radicale islam. Laten we niet vergeten dat het salafisme uit Saoedi-Arabië komt, dat veel van de aanslagplegers van 9/11 de Saoedische nationaliteit hadden, en dat enorme aantallen Saoediërs tegenwoordig in Irak en Syrië zij aan zij met ISIS en andere terroristische groeperingen vechten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten