Lucca, de heldhaftige legerhond met maar 3 poten, krijgt hoogste onderscheiding voor getoonde moed

Geen categorieapr 11 2016, 13:00
Ze offerde één van haar poten op voor de goede zaak.
In 2012 verloor Lucca, een vrouwtjeshond die gebruikt werd door het Amerikaanse leger om bommen en mijnen te vinden, één van haar poten in Afghanistan. Er ging namelijk een mijn af die in een berm was gelegd. Op dat moment werkte Lucca al zes jaar voor het leger. In die tijd had 400 missies succesvol afgerond en haar troepen beschermd in het Midden-Oosten.
Volgens het Amerikaanse leger heeft Lucca nog nooit een mens verloren: elke keer als zij mee ging op een missie vond ze bommen en mijnen voor ze konden exploderen.

"Zij is de enige reden dat ik veilig terug kon keren bij mijn gezin en ik heb echt geluk dat ik met haar mocht werken. Naast haar geweldige opsporingstalenten was Lucca ook enorm goed voor de moraal van de troepen."

Afgelopen week werd Lucca geëerd voor haar moed. Dat gebeurde niet in Amerika, maar in Groot-Brittannië. Daar kreeg de 12-jarige hond de zogenaamde Dickin Medal uitgereikt wat de hoogst mogelijke onderscheiding is voor een dier.
https://twitter.com/PDSA_HQ/status/717268118167379968
Het is welverdiend. Op haar laatste werkdag vond Lucca namelijk een mijn. Die werd vervolgens geruimd door haar collega's. Lucca had helaas niet in de gaten dat er nóg een mijn was... en ging er per ongeluk opstaan. Het gevolg? Een enorme explosie.
De (menselijke) militairen waren ervan overtuigd dat Lucca het niet zou overleven, maar ze brachten haar toch onmiddellijk naar medisch personeel. En dat ging hard aan het werk.
Het resultaat mocht er zijn: tien dagen later liep Lucca alweer vrolijk rond.
https://twitter.com/PDSA_HQ/status/717273407335706624
Tegenwoordig woont ze bij sergeant Chris Willingham, die eerder met haar werkte. De sergeant zegt: "Ik doe er alles aan om haar te verwennen."
En dat verdient ze natuurlijk zeker.
https://twitter.com/PDSA_HQ/status/717343644471009280
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten