Meisje mag niet naar het schoolgala vanwege deze outfit. Terecht of belachelijk?

Geen categorieapr 29 2016, 20:00
Ze had zich zo verheugd op deze dag, maar bij de deur wordt ze keihard geweigerd.
Het eindfeest is op veel scholen het hoogtepunt van het jaar. Vooral door de eindexamenklassen is zo'n feest natuurlijk éxtra speciaal, want het is het laatste van hun middelbare schooltijd. Dus wordt er wekenlang naar uitgekeken, zorgen de heren dat ze strak in pak verschijnen en zijn de dames lang bezig met hun make-up, hun haar, en natuurlijk... hun jurk!
Zo ook Amy. Ze had zich enorm verheugd op het schoolgala, en had ook een mooie jurk uitgezocht. Zo zag ze eruit:
13087730_10154223243270854_1002575217806031931_n
Mooie outfit, toch? Maar helaas dachten de leraren bij het schoolfeest daar anders over. Bij de deur werd Amy keihard de toegang tot het feest geweigerd, omdat haar jurk "te open" zou zijn... Ze mocht alleen naar binnen als ze het colbertje van één van de leraren zou dragen. "Dikke meisjes moeten zich bedekken," sprak een lerares haar vermanend toe. Behoorlijk grof om dat zo te zeggen tegen een meisje dat zich had verheugd op een geweldige avond.
Maar goed, als de school regels heeft over de outfits, moet je je daar natuurlijk aan houden. Misschien was zo'n jurk met blote schouders en een decolleté niet toegestaan? Nou, kijk maar eens wat Amy's vriendin Bronte droeg op het feest:
PromDress2
Net zo bloot als de jurk van Amy, maar toch werd Bronte niet geweigerd. Haar jurk laat zelfs een deel van haar buik zien! Nu is het natuurlijk zo dat Bronte een stuk slanker is dan Amy, maar sinds wanneer mogen alleen dunne mensen een mooie avond hebben? Het is een feest, geen missverkiezing of dieetwedstrijd! Echt jammer dat een stel leraren haar avond zo heeft verpest. Een mooie avond veranderde voor Amy in een gênant moment, en dat verdient niemand.
Hopelijk biedt de school snel excuses aan, want dit kan gewoon echt niet. Wat vind jij?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten