Motorbendes voeren oorlog in Rotterdam: 20 keer geschoten bij massale vechtpartij

Omstanders moesten dekking zoeken toen er een vechtpartij uitbrak tussen leden van de Hells Angels en de rivaliserende Mongols. 

Voor mensen die overnachtten of kwamen eten in het Van der Valkhotel aan de Energieweg in Rotterdam, brak gisteren de hel los. Leden van twee rivaliserende motorbendes hadden hier met elkaar afgesproken, en de ontmoeting liep al snel uit op een massale knokpartij. De motorbendes vochten niet alleen met hun vuisten: er werd ook gestoken, en zelfs minimaal 20 keer geschoten.

Toen de politie arriveerde was de omgeving bezaaid met kogelhulzen. Één van de vechtende motorbendeleden is zwaargewond, met een enorme snee in zijn been. De omstanders in het hotel hadden de nachtmerrie van hun leven, en hadden dekking gezocht in een naburig fitnesscentrum – vrezend voor hun leven. Geweld tussen motorbendes is een groeiend probleem in Nederland. De laatste jaren zijn steeds meer nieuwe clubs in opkomst, die de “heerschappij” van de Hells Angels betwisten. Zo timmeren nieuwe clubs als Satudarah en No Surrender aan de weg in Nederland. In 2014 openden de Mongols, ooit opgericht in Californië, een chapter in Amsterdam.

De motorclubs beconcurreren elkaar in de criminele activiteiten die ze uitvoeren, zoals drugshandel en afpersing. Waarschijnlijk was dit de aanleiding voor de vechtpartij in het Rotterdamse hotel. De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht en zelfs met een helikopter de wijk afgezocht naar vechtersbazen die zich mogelijk hadden verstopt. Hopelijk wordt er keihard opgetreden zodat dit soort ongein definitief tot de verleden tijd behoort.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. LantR.fant

  Ja, dat krijg je ervan hè? De uitzichtloosheid waarin die motormeneren leven, hun maatschappelijke uitsluiting enzo. En dat vertaalt zich dan in een grote woede, die zich manifesteert in geweld.
  Maar laten we wel begrijpen, dat dit niet de echte motorrijders zijn.

  Of topic: 20 kogelhulzen en dan spreken over “bezaaid”

 2. ceteris paribus

  Met het christendom heeft het vanzelfsprekend niets te maken.

  1. Michel69

   @CP was Jezus dan een motorrijder….

   1. ceteris paribus

    Nee, Mohammed liep ook niet met bomgordels.

    1. toetssteen

     Dus? Met een mes kunnen geen honderdduizenden vermoord worden? Pech, dat lukte toen en nu nog steeds.

     Maarre, het gaat over motor gangsters en niet over Staphorsters op een motor.

     Oplossing van toetssteen: poldertje droogmalen, de hele hap die onaangepast misdadig (gewelddadig, dus echt levensgevaarlijk en niet iemand die 5 km te hard rijdt op en vierbaansweg buiten de spits) is daar dumpen.
     Real life show van nieuw IJsselmeerpolder oid. Vroemmmm.

     1. ceteris paribus

      Ik houd col dat het met het christendom niets te maken heeft. Als het allochtonen waren geweest had het totaal anders gelegen, dan hadden ze op instructie van Mohammed gehandeld.

    2. zomaar

     maar hij en zijn trawanten moorden er lustig op los !!, onder de volkeren die zij overwonnen (bezet) hadden .

     en helaas ook nu zit daar geen verschil in , de moslims hebben het westen (Europa) bezet en moorden gewoon verder .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.