Na D66 steekt ook GroenLinks een dikke vinger op naar Israël

Antisemitisme – oh pardon, ik bedoelde natuurlijk anti-zionisme – gaat als een lopend vuurtje door de Nederlandse politieke partijen.

Amper 2% van alle Nederlanders is nog lid van een politieke partij, maar de mensen die zijn achtergebleven in deze misschien ietwat ouderwetse manier van besturen zijn bepaald niet de modelburgers. Althans, als je afgaat op de lieden die een partijkaart van D66 of GroenLinks hebben.

De D66-leden stemden vorige week voor het opzeggen van het EU-associatieverdrag met Israël, vanwege vermeende mensenrechtenschendingen die de Israëlische overheid zogenaamd aan te rekenen zouden zijn. En deze week? Deze week deed GroenLinks dat nog eens dunnetjes over. Toegegeven, van de partij van Mohammed Rabbae zijn we ook eigenlijk niet veel beter gewend, maar het is en blijft natuurlijk dieptriest om te zien hoe dit gemaskeerde antisemitisme binnensluipt bij vrijwel alle politieke partijen aan de linkerkant van het Nederlandse politieke spectrum.

Dit is de motie die de GroenLinksers hebben aangenomen:

Op initiatief van de Midden-Oosten Werkgroep nam het GroenLinks-congres gisteren een motie aan die de GroenLinks-parlementariërs oproept door te gaan op de ingezette lijn en zich onverminderd in zetten voor het doorvoeren van de etiketteringsrichtlijn, het opschorten of opzeggen van het associatieverdrag met Israël en het erkennen van de staat Palestina. De situatie in Israël/Palestina is onverminderd zorgwekkend. Daarmee stijgt de urgentie van de maatregelen die GroenLinks al langer in haar verkiezingsprogramma voorstaat.

Dat de situatie zorgwekkend is, kan vrijwel iedereen beamen. Maar het slaat echt nergens op om Israël daar de schuld van te geven. In het land vinden wekelijks – soms zelfs dagelijks – aanvallen plaats op doodgewone burgers, wiens enige ‘misdaad’ is dat ze Joden zijn. De aanslagplegers worden vervolgens op het schild gehesen door zowel Hamas als de zogenaamde ‘gematigde’ Palestijnse regering, die geleid wordt door de Fatah-beweging. Van een aanslagje op z’n tijd zijn ze daar niet vies, en plegen er zelfs ook wel eens eentje via hun eigen terroristenclubje genaamd Al Aqsa Martelenbrigade.

Maar laat D66 en GroenLinks maar leuk vertellen dat alles de schuld van Israël is, dat momenteel niet veel meer doet dan zichzelf verdedigen. Als dat een schending van de mensenrechten is, zoals de twee totaal van het pad geraakte partijen beweren, dan hebben ze ofwel een behoorlijk verwrongen definitie van ‘mensenrechten’. Of – en dit is waarschijnlijker – ze begrijpen de ballen van het Midden-Oosten, en laten zich leiden door antisemitische ophitsers. De partijen van Jesse Klaver en Alexander Pechtold zouden zich dan ook eigenlijk helemaal niet moeten bemoeien met Israël, de Palestijnen of wellicht zelfs het hele Midden-Oosten. Want zoals m’n moeder me al leerde: als je niks zinnigs te zeggen hebt, zeg dan niks.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Houtlijm

  Links kiest altijd fout, altijd weer, altijd weer, altijd weer. Ze wanen zich zo goed en moreel verheven. En ze zijn zo stom, laf, wegkijkend en serviel. Altijd partij kiezen voor de ‘zielige underdog’. Altijd de reet likken van fascisten, palestijnen en antifa. Brrrrr, eng volk.

 2. Ni28

  Toen de Joden werden vervolgd en voor een deel uitgemoord in concentratiekampen zijn konden zij op onze sympathie rekenen. Nu zij voor zichzelf kunnen opkomen en in hun regio sterk zijn geworden plaatsen politici hun in de rol van de eigenlijke vijand. Want je moet het altijd voor de zwakkere opnemen, toch? De underdog is nu de boeman, terwijl Israël niets anders doet als vanaf het begin, zichzelf verdedigen in hun omgeving omringd door een dodelijke spinnenweb. Probeer maar zo te leven met een eindeloze dreiging om je heen vooral door jaloezie gevoedt. En waarom neemt geen Arabier het op voor de Palestijnen terwijl zij allemaal de Joden haten?

 3. ceteris paribus

  De moties sluiten aan op talloze resoluties van de VN. Zo bijzonder zijn ze dus niet.

  1. cmsuijkerbuijk

   @CP
   Een door islamitische staten gedomineerde VN. Totáál verblind door Jodenhaat. Niet één veroordeling van de aanslagen op Joodse burgers!
   Zoals de moeder van Tim al zei: “Als je niks zinnigs te zeggen hebt, zeg dan niets”!

   1. ceteris paribus

    Zo kun je proberen je onder onwelgevallige uitspraken van de wereldgemeenschap uit te wurmen, heer Suijkerbuijk. Ik vind de redenering vooral lijken op die van linkse studenten in de 60-er jaren: jullie rechtsstaat is de onze niet.

    1. cmsuijkerbuijk

     @CP
     Zo kun je ook als een willoos schaap, alles maar accepteren van een door Arabische en andere islamitische landen gedomineerd, inmiddels volledig gecorrumpeerd, instituut.
     Jij bent stekeblind, als je dit niet in de gaten hebt. Of is het gewoon jouw puberaal gedrag: Overal tegenin gaan en/of tegen zijn! Eigenwijs, noemen de volwassenen dat!

    2. zomaar

     @cp wat blijkt !!, de door jou benoemde wereldgemeenschap staat bol van Jodenhaat .

     waar eens deze wereldgemeenschap , de nationale Duitser veroordeelde om het uit moorden van de Joden uit hun gemeenschap .

     kiest men nu de zijden van de islam , een doctrine die bol staat van Jodenhaat .

     effe voor de duidelijkheid “Antisemitisme ” is Jodenhaat !!!.

     http://www.betekenis-definitie.nl/antisemitisme

     nader beschouwd heel de westerse politiek , gaat zich weer eens te buiten aan het aten van een bepaalde bevolkingsgroep , en lopen aan de leiband van de moslims .
     zoals de N-socialisten de Joden haten , zo haten de Internationaal Socialisten nu ook weer de Joden , en zouden graag zien dat de islam over de staat Israël zegeviert , tja en dat mag dan weer miljoenen mensenlevens kosten .

     waarna de (Internationale )Socialist weer gaat roepen dat eens maar nooit weer , en zo zijn wij bij het punt dat het Nationaal Socialisme niets verschild met het Internationaal Socialisme van nu.

 4. Seneca

  Deze moties sluiten aan bij de VN resoluties. Vermoedelijk was het deze blogger niet opgevallen dat het comité van deze organisatie wordt voorgezeten door een Saoudische Arabier. Dit land is de kampioen der mensenrechten, gezien het aantal publieke terechtstellingen, stenigingen, vrouwenonderdrukking, Jodenhaat, slavenhandel en fa zo maar even door. Beste CP gewoon begrijpend leren lezen, dat helpt in je oordeel!

 5. Seneca

  Onze Paul Rosenmöller, de grote leider, bewonderaar van de grote leider van de Rode Khmer,bril in de voetsporen van Pol Pot treden om als voetnoot in de geschiedenisboekjes te worden aangemerkt als zijnde de aanleiding tot het ‘ausradieren’ van Israël. Dat is het soort lieden dat denkt de ‘elite’ van ons land te zijn en ‘leiding’ te geven. Het is gewoon tuig van de richel.

 6. Likoednl

  Wat zegt de definitie van de EU over het gedrag van D66 en GroenLinks?

  http://likud.nl/2016/04/de-kromme-meetlat-van-d66/

  1. ceteris paribus

   Is Likoed niet de stem van Extreem Rechts in Israël ?

   1. cmsuijkerbuijk

    @CP
    Wéér mis. Likoed is een politieke partij met een conservatief-liberaal programma. Niks “Extreem Rechts” aan dus, al zou je dat natuurlijk wél verdómd graag willen!
    Péch gehad! Je zag de discussie al zo mooi voor je, maar het mag niet zo zijn (voor jou)

    1. ceteris paribus

     Misschien moet u eens bijlezn, heer Suijkerbuijk. Likoed maakt een radicaliseringproces door dat haar naar de uiterste rechterkant van het politieke spectrum dreef.

     http://ikje.blogspot.nl/2016/04/israel-hoe-likoed-afgleed-naar.html

    2. Wachteres

     Ach, we weten toch dat iedereen die anti-links denkt door links naar de extreem rechtse hoek gedreven wordt.

     Alles bij gebrek aan argumenten.

   2. toetssteen

    @CP
    Verwijzen naar ‘Ikje’, ach ja; laat die nu precies uit het Groen Links kamp komen. Voor die is alles ter rechterzijde van Pol Pot extreem rechts.

    1. Pimsch

     Zo is het precies, toetssteen

 7. Bromsnor

  Triest. Maar ik had van deze partijen ook niets anders verwacht.

 8. svanbeek

  Mensenrechtenschendingen zijn mensenrechtenschendingen en terrorisme is terrorisme. Het een praat het ander niet goed en zelfverdediging is in beide gevallen dan ook een waardeloos argument. Door de Israelische regering en de IDF worden mensenrechten geschonden van onschuldige burgers:

  https://www.amnesty.org/en/countries/middle-east-and-north-africa/israel-and-occupied-palestinian-territories/

  Kom maar eens met gedegen bronnen en redelijke argumenten om het tegendeel te bewijzen, in plaats van iedereen die het niet met je eens is het stempel “links” of “heulend met de moslim-vijand” op te plakken, en daarmee weg te rennen voor een inhoudelijk debat. En dit heeft met antisemitisme niets maar dan ook niets te maken! Hoe kom je daar eigenlijk bij? Als iemand met een donkere huidskleur wordt veroordeeld voor een misdaad die hij heeft gepleegd, is de rechter dan soms ook vanzelfsprekend een racist?

 9. Pimsch

  Neem aub de moeite om eerst dit boek te lezen alvorens een standpunt in te nemen.
  http://www.uitgeverijaspekt.nl/boekdetail.php?id=9789461538321

 10. Wachteres

  Als jullie een duidelijk beeld van het ALTIJD MAAR WEER foute kiezen van links, met gruwelijke gevolgen, willen krijgen, lees dan het boek ‘minderheid in eigen land’ van Martin Bosma. Zeer de moeite waard.

  En dezelfde onomkeerbare vernielingen die links in Zuid-Afrika heeft aangericht zullen zij hier ook aanrichten en nog veel erger. Met duizenden doden – of veel meer – tot gevolg. Plus een werelddeel – ons mooie Europa – dat net als Zuid-Afrika voor generaties, en waarschijnlijk voor altijd, naar de verdommenis gaat. En komen ze tot inkeer en trekken ze conclusies voor zichzelf?

  Nee dus. We zien het bij de EU-leiding. Zij analyseren nooit waar ze mee bezig zijn, maar daveren verder, met in hun kielzog de landelijke regeringen als blaffende schoothondjes.

  Waarom? Omdat de linkse filosofie van de samenleving die hen voor ogen staat oneindig veel belangrijker is dan de uitwerking in de praktijk.

  Op dezelfde manier zullen zij – tezamen met de islam – niet rusten voordat Israël – het enige beschaafde land in het Midden-Oosten – niet meer bestaat.

  1. ceteris paribus

   “Op dezelfde manier zullen zij – tezamen met de islam – niet rusten voordat Israël – het enige beschaafde land in het Midden-Oosten – niet meer bestaat.”

   Zolang de fantaste Wachteres er niet in slaagt een citaat uit een beleidsstuk van een linkse partij of een uitspraak van een linkse politicus te geven waaruit deze idiote bewering kan blijken houden we het erop dat ze dit bewust zit te liegen.

   1. Ali Yas

    Ceteris doet alsof hij niet weet (hij weet het namelijk wel) dat de Arabische Liga vanaf de oprichting Israël bestrijdt, dat Iran bovenaan de prioriteitenlijst de vernietiging van Iraël heeft staan, dat Fatah (de club van PA-eindbaas Abu Mazen) een judenrein Palestina wil en dat Hamas in het eigen handvest nog steeds de totale vernietiging van Israël bepleit. Zulke paragrafen heeft Israël niet. En dan kunnen we ook nog zeggen dat Israël de enige democratie in de regio is. Allemaal feiten die door ‘links’ stelselmatig over het hoofd worden gezien om de balans van de sympathie toch vooral te laten doorslaan naar de halve wilden die alleen dood en verderf voor ogen staat. Die opstelling is moreel onverdedigbaar en de toekomst zal er hard over oordelen.

    1. ceteris paribus

     Behalve de merkwaardige bewering dat Israël een democratie zou zijn (het is feitelijk een rechteloze apartheidsstaat) kloppen de feiten van Ali Yas wel zo ongeveer, en, zoals hij terecht aannam, zijn me die ook bekend.
     Er zijn evenwel andere feiten die mijn opstelling tot de staat Israël (die bestaansrecht en recht op veilige grenzen heeft) bepalen: ze voeren met tanks, artillerie, bommenwerpers en een enorm groot professioneel leger een smerige oorlog tegen een machteloos volk dat al die middelen niet heeft, die ze degraderen tot tweederangsburgers en waarvan ze onrechtmatig het land rooft en hun economie vernietigt door ze te isoleren op een paar snippers grond.
     Zolang Israël dat doet en een faire tweestatenoplossing blokkeert zullen de buurlanden van hen af willen en zal deze westerse kolonie splijtzwam en permanente bron van antisemitisme zijn in de Arabische wereld.

 11. Wachteres

  “De D66-leden stemden vorige week voor het opzeggen van het EU-associatieverdrag met Israël”.

  Je zou er hard om lachen als het niet zo erg was. De islam – waar mensenrechten niet gelden – mag hier vrijuit binnenstromen en D66 en GroenLinks ongetwijfeld ook – zijn altijd al voorstander geweest dat Turkije bij de EU komt.

  Ik zeg het wel vaker; deze partijen zijn of ONTZETTEND STOM of ZEER KWAADAARDIG.

  Laten we voor hen hopen dat het eerste het geval is.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.