Nigel Farage haalt uit naar 'papegaai' Barack Obama

Geen categorieapr 25 2016, 12:00
De UKIP-leider is niet te spreken over de bemoeienissen van de Amerikaanse president inzake het Britse referendum over het EU-lidmaatschap.
Hoewel 'Remain' de strijd langzaam maar zeker aan het winnen lijkt te zijn in Groot-Brittannië geven Nigel Farage en andere eurosceptici het (terecht, natuurlijk) nog niet op. Farage is nu met name bezig om de Amerikaanse president Barack Obama te bestrijden, die zich opeens actief bemoeit met het Britse debat.
Dat is een beetje merkwaardig, maar aan de andere kant: ieder land verdedigt zijn belangen natuurlijk. Obama en co. beschouwen het in het Amerikaanse belang om Groot-Brittannië in de EU te houden. De voornaamste reden daarvoor is dat de Britten één van de belangrijkste en meest loyale Europese bondgenoten zijn van Amerika. Als het VK uit de EU stapt is Amerika dus belang dat zij invloed in de Unie zal verliezen.
De rest, Obama's verhalen over handelsverdragen en dergelijke, hebben er weinig tot niets mee te maken.
Nigel Farage weet dat ook, en dus gaat hij het debat met Obama absoluut niet uit de weg. En terecht, hij en zijn medestanders van het Leave-kamp hebben namelijk simpelweg de sterkere argumenten.
En ja, zowel Farage als Boris Johnson (de anti-EU burgemeester van Londen) hebben ook gelijk als ze zeggen dat Obama bepaald geen fan is van Groot-Brittannië. Dat heeft vrijwel zeker te maken met zijn persoonlijke geschiedenis en dat van zijn biologische vader (die gemarteld werd door de Britten), maar ook met zijn ideologie. De man is gewoon een socialistische anti-kolonialist. Dat soort types hebben meer op met, zeg, Fidel en Raul Castro dan met David Cameron en Queen Elizabeth.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten