Octopus breekt uit glazen gevangenis, bewijst dat er hoop voor ons allen is

Geen categorieapr 18 2016, 12:00
Dit moedige heerschap had genoeg van de slavernij.
Een genie van een octopus is er op wonderbaarlijke wijze in geslaagd om uit zijn glazen gevangenis te breken, en daarna naar de vrijheid van de open oceaan te glibberen.
Volgens de Nieuw-Zeelandse website Stuff woonde Inky de octopus in het New Zealand National Aquarium. Er werd elke dag bijzonder goed voor hem gezorgd: zijn verzorgers speelden met hem, hij had zelf speelgoed (ja, echt waar), en hij kreeg maar liefst drie keer per week een heerlijke vismaaltijd, gratis en voor niets.
Toch was Inky niet tevreden met het verblijf in zijn aquarium. Heel gek is dat natuurlijk niet: er werd goed voor hem gezorgd, maar hij zat wel opgesloten. Een gouden kooi is nog altijd een kooi.
En dus ging Inky op zoek naar een manier om te ontsnappen. Het duurde even, maar uiteindelijk kwam hij met een geweldig plan op de proppen. Toen zijn verzorgers naar huis gingen en hij dus alleen was (nou ja: er zat een andere octopus met hem in zijn aquarium) sloeg Inky toe.
Eerst wurmde hij zijn mond (want eigenlijk een soort snavel is) door een kleine opening aan de bovenkant van het aquarium. Dat was stap nummer één. Stap nummer twee zag er gek uit, maar was simpeler, het lichaam van een octopus is namelijk bijzonder flexibel. Toen Inky's snavel door het gat paste wist hij dat hij helemaal kon ontsnappen; hij maakte zijn lichaam gewoon enorm dun en langgerekt, en daar ging 'ie dan.
Vervolgens liet hij zich naar beneden zakken. Wat nu? Nou, zag Inky: er was een pijp met een diameter van 150 millimeter. En die pijp leidde, wist Inky, meteen naar de oceaan. Een diamater van 150 millimeter is misschien niet perfect, maar het was wél genoeg.
En dus glibberde hij door de pijp, op weg naar de vrijheid.
De volgende dag kwamen zijn verzorgers terug. Onmiddellijk zagen ze dat er nog maar één octopus over was. Vervolgens gingen ze op bezoek naar bewijs om te achterhalen waar Inky gebleven was. Stap voor stap zagen ze het: eerst door de opening in het aquarium, daarna 'liep' hij door de kamer, en vervolgens verdween hij in de pijp die naar de oceaan liep.
Inky was dus vrij.
Aquarium-manager Rob Yarrall reageerde geschokt:

"Zo rende Inky dus weg. Hij liet niet eens een boodschap achter voor ons. Hij pakte zijn handeltje gewoon bij elkaar en verdween."

Gelukkig zijn Inky's verzorgers niet boos. Sterker nog, ze zijn blij dat hij weer vrij is. Toen hij 'gevangen' werd was hij er namelijk vrij slecht aan toe, maar sindsdien was hij enorm opgeknapt. Hij zal zich dus prima redden in de uitgestrekte oceaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten