Ontmoet de dame die 9 uur over de Boston Marathon deed, maar 'm op 72-jarige leeftijd wél uitliep

Geen categorieapr 21 2016, 10:00
Fran Drozdz kwam zo laat over de finishlijn dat haar echtgenoot de politie al had gebeld uit angst dat haar iets overkomen was.
Maar dat mocht de pret niet drukken voor Fran, en terecht natuurlijk. Deze 72-jarige dame heeft de Boston Marathon namelijk met succes afgerond. Na 9 uur weliswaar, maar geeft het: dat is nog altijd een puike prestatie, zéker voor iemand van haar leeftijd.
https://twitter.com/ElysiaNECN/status/722226721211183105
Dat is op zich al reden voor een feestje, maar wat dit nóg specialer maakt is dat het de 75e marathon was die Fran uitliep. 75! Dat is gemiddeld iets meer dan één marathon per jaar vanaf de dag dat ze geboren werd. Natuurlijk begon ze niet op die leeftijd met hardlopen, dat deed ze pas toen ze 36 jaar oud was. Al met al loopt ze er gemiddeld dus 2 per jaar. Een ongekende prestatie, en dat al 39 jaar lang. Fantastisch. Echt ongelooflijk inspirerend.
En dat is niet alles. Fran heeft niet alleen vermoeidheid, maar ook nog eens kanker overwonnen. Oh, en ze heeft minimaal één marathon gelopen in elke Amerikaanse staat, waar er 50 van zijn. Wat een ongelooflijke prestatie.
Overigens maakte haar man zich zorgen om haar, hij schakelde de politie dan ook in: de voorlaatste hardloper kwam namelijk na zes uur binnen. Daarna bleef het 3 uur lang stil, niemand kwam binnen, en Fran was nergens te zien.
Tot ze er dan toch aan kwam lopen. Haar geweldige echtgenoot kon zijn ogen nauwelijks geloven toen hij haar zag, gevolgd door allerlei journalisten met camera's. Hij liep naar haar toe en hielp haar over de finishlijn. En daarna had hij een cadeau voor haar: hij ging het haar om de nek. Fran keek en kon haar geluk niet op: "Een medaille, wat heb ik toch een geweldige vent!"
Een geweldige vent voor een geweldige dame.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten