PvdA-fractievoorzitter: "Hitler hield ook graag referenda!"

Geen categorieapr 06 2016, 17:00
Op de dag van het referendum zelf weet nog één politicus op de valreep nog een Godwin de discussie binnen te mikken.
Eerlijk is eerlijk: we lieten u vandaag een gekkie zien dat tegen het associatieverdrag is. Dan moeten we er ook eentje laten zien die vóór het verdrag met Oekraïne is. Want wij zijn fair & balanced en meer van dat moois.
Hoe dan ook: we hebben haar gevonden! Haar naam is Elly de Jong en ze is fractievoorzitter van de PvdA in Midden-Delfland, een middelgrote gemeente in Zuid-Holland. De Jong meent dat je maar beter helemaal niet kan komen opdagen bij dit referendum.
Waarom? Nou simpel, niemand minder dan de Führer in eigenste persoon zou precies zo'n referendum georganiseerd hebben. Precies, niemand minder dan Adolf Hitler zou één van de drijvende krachten zijn achter dit referendum omtrent het associatieverdrag met Oekraïne. Elly de Jong:
"Laten we naar 1936 kijken. Dan zie je dat veel dictators, waaronder Hitler, graag referenda hielden. Als je mooi kunt praten en de mensen niet weten waar het over gaat, stemmen zij voor. 99 Procent stemde destijds voor een bezetting van een deel van Rijnland".
Kiezers die tegen gaan stemmen, zijn vooral onwetend. Aldus de PvdA-politica. Daarom raadt ze iedereen die nog niet gestemd heeft ook aan om vooral thuis te blijven, en deze 'fascistische' boel te laten voor wat het is.
Luister maar naar haar hele radio-interview hier:
Slechte verliezer? Uitslagen hebben we nog niet binnen, maar het is duidelijk dat je dit soort dingen niet zegt als je aan de winnende hand bent. Dus, ja, zeker. Maar vooral heel erg smakeloos om een referendum over een verdrag te vergelijken met het bewind van een man die miljoenen mensen over de kling heeft gejaagd. En zéker niet per referendum.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten