Slecht nieuws voor Ajax: Al Ghazi kan niet meedoen tegen FC Twente

Geen categorieapr 30 2016, 21:00
Wordt de wedstrijd tegen de Tukkers Ajax fataal?
Hoewel Ajax (veel) hoger op de ranglijst staat dan FC Twente zijn de Amsterdammers redelijk nerveus voor de wedstrijd van aankomende zondag. Er moet namelijk gewonnen worden als Ajax kampioen wil worden. En dat is lang geen gemakkelijke opgave. Ook niet nu Twente zwakker is dan een paar seizoenen geleden.
Dat is op zich al zorgwekkend genoeg voor Ajax als je een supporter bent, maar het wordt nog erger. Aanvaller Anwar El Ghazi kan morgen namelijk niet meedoen:

Ajax moet het zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente stellen zonder Anwar El Ghazi. De 20-jarige aanvaller heeft een liesblessure. Vaclav Cerny is de vervanger van El Ghazi in de wedstrijdselectie van trainer Frank de Boer.

Cerny zal het vrijwel zeker heel aardig doen, maar hij is op dit moment zeker niet zo goed als El Ghazi. De jonge aanvaller is weliswaar wispelturig, maar hij is als één van de weinige huidige Ajacieden in staat om een wedstrijd open te breken en in zijn eentje te beslissen. Hij kan een actie maken en een voorzet geven, of zelf scoren. Als hij op het veld loopt moet de tegenstander altijd op zijn hoede zijn.
Met Cerny is dat gevaar minder groot, wat niet alleen betekent dat Ajax wellicht offensief minder voor elkaar krijgt, maar ook dat Twente zelf meer zal willen aanvallen, wat de kans natuurlijk vergoot dat Ajax een doelpunt of twee tegen krijgt. Probeer dan nog maar eens te winnen: het betekent dat je minimaal twee keer moet scoren en misschien zelfs drie keer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten