Syriëganger: als Nederlanders niet tegen hun regering demonstreren, zijn aanslagen hun eigen schuld

Geen categorieapr 01 2016, 16:03
Totaal gestoord: Victor Droste werd Zakariyya al-Hollandi en vindt aanslagen terecht.
Dat ISIS en aanverwante jihadistische groeperingen bestaan uit doorgedraaide psychopaten, wisten we al. De gruweldaden van de islamitische slachtfanaten zijn immers wereldwijd bekend geraakt door de vele executievideo's en berichtgeving over de gruweldaden in Raqqa, Mosoel en meer plaatsen in Syrië en Irak. Mensen die zonder pardon "ongelovigen" onthoofden zijn totaal van lotje getikt, dat is duidelijk.
Toch blijft het schokkend als er interviews verschijnen met individuele jihadisten. Neem de Nederlandse Victor Droste. Hij groeide op in een klein dorpje in Overijssel en werkte als postbode. Niets aan de hand, zou je zeggen. Totdat hij zich ging verdiepen in de islam. Langzaam maar zeker ontwikkelde Victor zich tot een radicale moslim. Hij bekeerde zich tot de islam en hulde zich in een traditioneel gewaad. Hij noemde zich niet meer Victor, maar Zakariyya al-Hollandi.
Het ging van kwaad tot erger. Victor werd zo radicaal, dat hij besloot om af te reizen naar Syrië en zich aan te sluiten bij de jihad. Niet bij ISIS, maar bij het aan Al Qaida verwante Jabhat al-Nusra. Tegenwoordig vecht hij bij een kleinere strijdgroep, maar hij heeft veel sympathie voor zowel ISIS als Al Qaida, en hoopt dat de twee jihadgroepen fuseren. De eens zo normale Overijsselse jongen vindt nu dat aanslagen helemaal terecht zijn, zo vertelt hij in een interview met NRC. De aanslagen in Brussel zijn volgens Victor niet de schuld van ISIS, maar van de Belgische regering:

„Het is natuurlijk verschrikkelijk dat het Belgische volk zo moet lijden voor de daden van haar overheid. De ware schuld ligt niet bij het Belgische volk, noch bij IS, maar bij de Belgische overheid die haar nietsvermoedende burgers in een slopende oorlog heeft meegesleept.”

En als Nederlanders bang zijn voor aanslagen, moeten ze maar gaan demonstreren tegen de bombardementen op ISIS:

Nederlanders moeten gaan demonstreren tegen die bombardementen, vindt hij. Dat zou een manier zijn om te voorkomen dat hier aanslagen worden gepleegd. Zakariya: „De Russische bevolking liet jaren geleden weten door te demonstreren dat zij niet achter haar regering stond. De mujahideen (jihadstrijders, red.) in Tsjetsjenië brachten meteen een video uit dat het Russische volk geen doel meer zou zijn.”

Aha. Dus als wij geen aanslagen willen, moeten we ons maar overgeven aan de eisen van de jihadisten? Ik dacht het niet! De bizarre redeneringen van Victor, alias "Zakariyya", tonen aan hoe verdorven de geest van jihadisten is. Ze hebben een totaal verwrongen kijk op de werkelijkheid en weten zelfs de gruwelijkste aanslagen en misdaden weg te wuiven door te wijzen naar het Westen.
De uitlatingen van Victor bewijzen dat de oplossing niet ligt in mínder bombardementen. Er moeten juist nog veel méér bombardementen komen op dit soort idioten. Met deze gekken valt niet te praten – keihard terugslaan is dus de enige manier om het jihadistische geweld te bestrijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten