image2

Tijd voor een nieuwe uitdaging?

Geen categorieapr 20 2016, 15:40
Ga je elke dag met tegenzin naar je werk? Of heb je het gevoel dat je inmiddels alles wel gezien hebt met betrekking tot je huidige baan? Of ben je sowieso avontuurlijk ingesteld en ben je toe aan iets nieuws? Geen probleem, want Brunel weet er voor je te doen staat.
Of je nu nieuw werk zoekt als softwaretester of scheepsbouwkundig tekenaar, er is altijd wel iets nieuws voor je te vinden als je oude baan je niet meer kan bekoren. Maar hoe je dat, op zoek naar ander werk als je niet meer tevreden bent met je huidige? Geen zorgen, want met dit tweetal handige tips kan je ervoor zorgen dat je binnen no-time af bent van je pleinvrees, en laten je je beter voelen in je nieuwe baan.
Tip 1: waag een gok!
Je weet nooit 100% zeker of de nieuwe baan op termijn de beste keuze is, of je het echt leuk gaat vinden en of je nieuwe collega’s in de praktijk net zo vriendelijk zijn als tijdens het sollicitatiegesprek. Dat weet je allemaal niet. Maar is het daarmee een gok?
Soms moet je ‘de gok’ gewoon nemen. Met diezelfde gedachte zei ik in 2006 ‘ja’ tegen een aanbod van Brunel. Ik zei vaarwel tegen de ‘zekerheid’ van mijn oude baan. Spannend, maar toch ook fijn. Zo kom je nog eens ergens.
Tip 2: houd je brein op peil!
Hoe vaak hoor je niet van mensen die met pensioen gaan en dan opeens snel ouder worden. ‘Achter de geraniums’ is funest, vooral voor het brein. Het aantal prikkels vermindert, het brein wordt lui en daarmee versnelt het verouderingsproces. Het brein speelt zodoende een grote rol om de machine aan gang te houden. Tip: de bestseller ‘Wij zijn ons brein’ van Dick Swaab. Voor iedereen die meer wil weten over de ‘machine’ die ons bestuurt.
Blijf dus aan de gang, want voor je het weet gaan je hersenen met flinke stappen achteruit, en kan je het ook verder wel schudden op de arbeidsmarkt.
En nu.. gaan!
Dat was het wat betreft ons. Of je in je nieuwe uitdaging vindt waar je naar op zoek is nu aan jou. Veel succes!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten