Website kerk gehackt door ISIS: 'We zullen jullie kruizen breken en jullie vrouwen onze slaven maken'

Geen categorieapr 27 2016, 11:00
"Met Allah's toestemming."
De website van een kerk in het Amerikaanse Michigan is gehackt door mensen die sympathiseren met ISIS, de radicale Islamitische organisatie die hele delen van Syrië en Irak bezet houdt, en die verschillende grote aanslagen heeft gepleegd in Turkije en het Westen.
Een 15-jarig meisje ontdekte dat de site van haar kerk gehackt was toen ze het telefoonnummer van de kerk probeerde te achterhalen. Ze keek en zag opeens dat er een Arabische tekst stond en een video van één of andere haatbaard die allemaal vreselijke dingen riep.
De video in kwestie is bijzonder bekend. Het is een video van ISIS-woordvoerder Abu Muhammad al-Adnani al-Shami, die Christenen vertelt dat ISIS hun kruizen "zal breken" en hun "vrouwen tot slaven zal maken." Dit alles "met Allah's toestemming," natuurlijk. Ook stelt hij in de beruchte video dat ISIS Rome wel even zal veroveren; met Rome bedoelen deze mensen eerst en vooral het Vaticaan, het centrum van de Rooms-Katholieke kerk.
Dit is natuurlijk bijzonder schokkend - het geeft te denken dat ISIS zo'n lokale kerk pakt, waarschijnlijk zit er dus een lokale moslim uit Michigan achter - maar wat het zo mogelijk nog erger maakt is dat er slechts zes mensen kwamen opdagen bij de eerstvolgende dienst. Blijkbaar waren leden van de kerk zo bang dat ze niet naar de dienst durfden te gaan.
En dat is natuurlijk precies wat de hackers wilden bereiken. Daarmee hebben zij hun zin dus gekregen.
Het moge duidelijk zijn dat wij in het Westen precies het tegenovergestelde moeten doen. Als ISIS ons bedreigt -- een land, een stad, een kerk, een andersoortig gebouw -- moeten wij juist niet aan de kant gaan. Jullie bedreigen onze kerken? Heel goed: wij gaan op zondag massaal naar de kerkdienst. Jullie bedreigen Amsterdam? Goh, wat toevallig, we wilden nét allemaal Amsterdam bezoeken. Jullie bedreigen een politicus of columnist? Jeetje, wat gek dat wij deze politicus/columnist net juist wilden steunen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten