Wordt de licentie van FC Twente ingetrokken?

Geen categorieapr 04 2016, 8:00
Het intrekken van de licentie van FC Twente is gisteren een stap dichterbij gekomen.
Er is namelijk nog steeds geen akkoord tussen de club en zijn schuldeisers. Als de twee partijen daar vanavond ook nog niet uitkomen volgen er mogelijk serieuze repercussies: de club meldt zich vanavond dan namelijk met lege handen bij de licentiecommissie. Dat is dezelfde commissie die eist dat alle schuldeisers geld laten vallen van hun vordering.
Het AD legt uit wat het probleem is:

Bij de vijftien schuldeisers zijn vier oud-bestuursleden: Joop Munsterman, Aldo van der Laan, Hennie ten Hag en Hein Trebbe. Zij zitten samen nog met meer dan twaalf miljoen privégeld in de club. De oud-bestuurders moeten een groot deel van hun vordering laten vallen, maar ook meebetalen aan een belastingclaim die er aan komt.

De oud-voorzitter van de club, Munsterman, kwam gisteravond laat op het laatste moment nog met een laatste aanbod, waar geen rekening mee gehouden was. Munsterman:

"Het is lastig allemaal, maar ik de hoop dat het goed komt."

Dit is echt een geweldig drama. FC Twente is één van de grootste en mooiste clubs van Nederland. Het heeft een bijzonder fanatieke achterban die elke week weer komt opdagen, of de club nou 10e staat in de Eredivisie of eerste.
Er worden sowieso al drie punten in aftrek genomen van Twente. Dat is bijzonder lastig, maar als de licentie wordt ingetrokken heeft de club natuurlijk een nog veel groter probleem. De meeste mensen dachten -- en denken wellicht -- dat de commissie nooit zo ver zou gaan, maar daar kunnen we nu niet zeker meer van zijn. Twente, de schuldeisers en de oud-bestuursleden geven de commissie onderhand namelijk eigenlijk geen andere optie.
Johan Derksen van het tv-programma Voetbal Inside heeft de afgelopen weken keer op keer hard uitgehaald naar de KNVB, maar feitelijk ligt het natuurlijk helemaal aan Munsterman, de andere oud-bestuursleden, én de mensen die het nú voor het zeggen hebben bij FC Twente.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten