100 Islamitische terroristen sluiten zich vanuit Turkije aan bij Al Qaeda in Syrië

Geen categoriemei 12 2016, 20:30
Meer dan 100 islamitische extremisten zijn de afgelopen dagen vanuit Turkije naar Syrië gereisd, waar ze zich gevoegd hebben bij de terroristen van Al Nusra. Al Nusra is de officiële afdeling van Al Qaeda in Syrië.
Al Nusra heeft nu al een groot deel van de provincie Idlip in handen. De nieuwe 'militanten' worden ingezet bij de stad Aleppo, waar veel gevechten hebben plaatsgevonden tussen door het Westen gesteunde groepen, islamitische terroristen, en dictator Bashar al-Assads krijgsmacht.
In een persbericht op de website van het Russische ministerie van Defensie zegt het Kremlin:

"Volgens burgers in de regio zijn meer dan honderd Al Nusra terroristen aangekomen in het dorpje Kafr Hamrah [red.: in de voorsteden van Aleppo]."

Daar komt bij dat Al Nusra's vechters bij Aleppo onlangs ook nog eens chemische wapens ontvangen hebben. Als dat klopt moeten we er dus rekening mee houden dat de organisatie binnenkort een ware massaslachting aanricht.
Vanaf 2013 heeft Al Qaeda regelmatig bekende en beruchte terroristen naar Syrië gestuurd. Onder hen: Abu al-Khayr al-Masri en Abdullah Ahmed Abdullah die allebei van betrokkenheid verdacht worden bij de aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Tanzania en Kenia 1998. Al-Masri is daarnaast ook nog eens de voormalige assistent van Al Qaeda-leider Ayman al-Zawahiri. Oh, én hij is getrouwd met één van Osama Bin Ladens dochters.
En, laat ik het zo zeggen: Bin Laden was er de man niet naar om zijn dochter uit te huwelijken aan een verlicht individu die een hekel had aan oorlog en strijd.
Het relatief goede nieuws? Het heeft er alle schijn van dat de Russen en het Syrische leger niet onder de indruk zijn van Al Nusra en de organisatie ernstig beschadigd hebben de afgelopen weken en maanden.
Helaas noem ik dat "relatief" goed nieuws omdat het voor het Westen natuurlijk helemaal niet fijn is dat Assad en Vladimir Poetin hun macht vergroten. Maar ja, het alternatief op het moment simpelweg nóg erger. Kijk maar naar de foto boven dit artikel: dat is een screenshot van een video van Al Nusra-terroristen die gevangen soldaten van Assad executeren. Feitelijk is Al Nusra hetzelfde als ISIS, het enige verschil is dat Al Nusra naar Al-Zawahiri luistert en ISIS naar Abu Bakr al-Baghdadi.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten