Adele sleept megacontract binnen bij Sony

Geen categoriemei 23 2016, 11:00
116 miljoen euro.
Dat is het bedrag dat Adele volgens het Britse tabloid The Sun even heeft binnengesleept door een contract te tekenen bij Sony. In ponden komt het bedrag uit op 90 miljoen pond, wat 10 miljoen meer is dan Robbie Williams in 2002 kreeg van platenlabel EMI.
Niet alleen is ze daardoor de best betaalde Britse artiest ooit, maar ook meteen de best betaalde vrouwelijke artiest. Ze verbrak het record van Whitney Houston die genoegen moest nemen met 70 miljoen pond of 90 miljoen euro in 2001.
Door dit ene contract, dat ze binnenkort zal tekenen, verdubbelt Adele haar totale waarde. Ze was namelijk al zo'n 85 miljoen pond waard, of 110 miljoen euro.
Wie zegt dat het leven van een artiest moeilijk is?
Het contract wordt in elkaar gezet door Columbia Records en zal Sony de rechten geven om haar toekomstige muziek voortaan wereldwijd op de markt te brengen. In gewone mensentaal betekent dit dat Sony binnenkort bakken met geld aan haar gaat verdienen.
Volgens Sony is Adele de meest succesvolle artiest in een generatie. Dat wisten we natuurlijk al, maar toch is dit contract opvallend. De meeste platenlabels verdienen namelijk steeds minder aan albums. Dit komt door het Internet en websites als The Pirate Bay, waar dit soort albums op de dag van de verkoop meteen op worden gezet waarna fans ze gratis kunnen downloaden. Blijkbaar heeft Adele daar weinig last van. Dit betekent dat haar fans of ongelooflijk loyaal zijn of dat ze zo populair is dat ze alsnog enorm veel albums verkoopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten