Arme schildpad verliest zijn schild in een brand. Deze helden hebben gelukkig een geweldige oplossing

Geen categoriemei 22 2016, 12:00
Het zit een schildpad lang niet altijd mee in het leven. Deze door vuur geteisterde lobbes kan daar over meepraten, maar gelukkig is er voor hem ook een happy end!
Dit is het verhaal van Freddy de Braziliaanse reuzenschildpad. Net als z'n soortgenoten houdt hij heel erg van water. En een stuk minder van vuur. Toch was het dit laatste element dat Freddy te pakken kreeg, en 85% van z'n schild vernietigde:
freddy85procent
Arm dier! Een schildpad is natuurlijk nergens zonder schild, dus toen het zelfbeschreven team Animal Avengers Freddy zag, brak hun hart meteen. Animal Avengers is een groep dierenvrijwilligers bestaande uit vier huisartsen, een kaakchirurg en een 3D-ontwerper.
En laat het nu juist die laatste zijn die Freddy kon helpen! Cicero Moraes begon met het vergelijken van foto's van soortgelijke schildpadden, om te zien hoe een schild van een Braziliaanse reuzenschildpad er ongeveer uitziet. En dan ontwerpen maar, met behulp van software van de Nederlander Ton Rosendaal – deze landgenoot heeft een belangrijk steentje bijgedragen aan het nieuwe schild van Freddy!
vlcsnap-2016-05-22-11h24m55s2Vervolgens uitprinten om het op maat gemaakte schild toch even te passen bij Freddy:
vlcsnap-2016-05-22-11h24m41s128
Dat zit als gegoten:
schildpadNog een likje verf er overheen:
vlcsnap-2016-05-22-11h25m02s78En klaar is Kees.. of in dit geval dus Freddy:
freddyklaarDeze schildpad kan er weer tegenaan, met z'n eigen 3D-geprinte schild. Vervaardigd van een bikkelharde vorm van plastic die uit graan gedestilleerd is, moet je van goede huize komen om Freddy's schild te slopen. Deze ouwe jongen is namelijk weer zo goed als nieuw!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten