Binnenkort op vakantie? Neem dan een échte fotocamera mee, in plaats van een telefoon

Geen categoriemei 08 2016, 16:30
Nu de zomer op het punt van aanbreken staat, en menigeen z’n vakantie naar een ver oord gepland heeft, wordt het tijd de paklijst op te stellen. Steeds minder mensen zetten daarop een fotocamera. Want – zo redeneren ze – we hebben toch een smartphone? Je kan met je Android of iPhone toch ook leuk foto’s maken?
Ja en nee. Basale foto’s kan je inderdaad best schieten met je oude vertrouwde telefoon. Maar wil je een adembenemende panorama, een zeer gedetailleerd overzicht of domweg een foto in het donker waarbij niet alles ofwel onder-, dan wel overbelicht is, dan is je mobiele telefoon niet je beste optie. Gelukkig verkoopt Cameratools de beste camera’s die je maar kunt wensen.
Neem bijvoorbeeld de iPhone 6: het apparaat heeft per foto een maximale kwaliteit van 8 megapixels. Zelfs de goedkoopste types professionele fotocamera’s gaan daar al ruimschoots overheen. De populaire Canon EOS 1200D kost slechts €229, maar garandeert wél al 18 megapixels. De camera kan daarnaast filmpjes schieten in een maximale resolutie van 1920 x 1080 en is verkrijgbaar in meerdere kleuren.
Maar wie bereid is wat meer uit te geven, kan voor dat geld een nóg betere camera in huis halen. Neem bijvoorbeeld de Fujifilm X-T1. Niet alleen heeft deze €1.599 kostende camera een hele gave retro-look, maar is ook volgeladen met allerlei handige snufjes en toepassingen. Fotograferen bij een temperatuur van -10 °C? Geen probleem! Acht foto’s per seconde maken, een wifi-verbinding om de foto’s direct te uploaden naar het internet en een LCD-display van extra hard glas? Allemaal mogelijk.
Je hoeft met één van deze camera’s dus nooit meer van een reis terug te keren met vakantiefoto’s van een minderwaardige kwaliteit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten